Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Koh Phi Phi – thajské nebo na zemi

Medzi najkrajšie thajské súostrovia patrí bezpochyby Phi Phi v provincií Krabi. Túto prekrásnu a tak trochu zabudnutú časť Thajska preslávil v roku 2000 film Pláž s Leonardom di Capriom v hlavnej úlohe. Od tej doby záujem o tento exotický raj stále rastie. Vďaka nekonečne dlhým plážam s jemným pieskom, ktoré sú lemované majestátne týčiacimi sa vápencovými útesmi a vysokými kokosovými palmami, priezračnému, tyrkysovému moru, romantickým zátokám či dychvyrážajúcej prírode s bujnou vegetáciou je toto súostrovie nazývané „Perla Andamanského mora“.

Šesť ostrovov Phi Phi

Súostrovie Phi Phi tvorí celkom šesť ostrovov, pričom trvalo obývaný je iba jeden z nich, najväčší ostrov Koh Phi Phi Don, ktorý má tvar písmena H. Na menšom ostrove Koh Phi Phi Leh so slávnou zátokou z filmu Pláž je zakázaná výstavba, avšak masovej turistike sa nevyhne ani on. Ostávajúce štyri ostrovy sú len skaliská porastené bujnou vegetáciou.

Phi Phi Leh

Phi Phi Leh

Hlavný ostrov Koh Phi Phi Don

Potápanie

Jedna z najlepších svetových potápačských lokalít má skutočne čo ponúknuť, podmorský svet je v tejto oblasti neobyčajne bohatý. Mikrosvet koralových útesov či pestrofarebné húfy rýb sú hotovým rajom pre potápačov, ale na svoje si prídu aj priaznivci šnorchlovanie. Priezračné vody Andamanského mora odhaľujú, že krásy súostrovia Phi Phi nie sú iba na súši, poklady ukrýva aj morské dno. Vítaní sú tak profesionálni, ako aj amatérski potápači, ktorí môžu využiť služby niektorej z mnohých potápačských škôl na ostrove. Ak patríte k milovníkom adrenalínových disciplín, nenechajte si ujsť fakultatívny výlet s inštruktorom a skúste si potápanie so žralokmi v okolí tzv. Shark Point.

Horolezectvo

Vysoké vápencové skaly priam nabádajú k horolezectvu. Ak nemáte potrebné horolezecké vybavenie, môžete si ho požičať v niektorej z agentúr na Koh Phi-Phi Don. Scenérie tyrkysovo modrého mora v kombinácií s hustou, bujnou, sviežou vegetáciou pripomínajú fotografie z katalógu cestovnej kancelárie.

Neosídlený ostrov Koh Phi Phi Leh

Zátoka Ao Maya (Maya Bay), na ktorej sa nachádza spomínaná populárna pláž z rovnomenného filmu, patrí k najnavštevovanejším miestam celej oblasti. Prehliadka filmových lokalít na Koh Phi-Phi Leh je možná loďou, dennodenne ich tu kotvia desiatky. Ale ak túžite vidieť opustenú, panenskú pláž ako vo filme, budete sklamaní. Davom turistov sa tu nevyhnete.

Ao Maya (Maya Bay)

Ao Maya (Maya Bay)

Ubytovanie na Phi Phi

Phi-Phi je síce jedným z najkrajších kútov Thajska, ale zároveň aj najdrahších v celej krajine. Možnosť ubytovania je iba na najväčšom z ostrovov Phi-Phi Don, Phi-Phi Leh je neosídlený, pretože tu nie je povolená zástavba. Aspoň zatiaľ.

Na svoje si prídu tak cestovatelia, ktorí nepohrdnú lacnejším a jednoduchším typom ubytovania, spokojní ale budú hlavne náročnejší turisti, ktorí vyžadujú dokonalý plážový servis. Luxusných rezortov so všetkým komfortom je na ostrove dostatok, záleží len na vás a vašich finančných možnostiach.

Ochutnajte thajskú kuchyňu

Na ostrove Phi-Phi sa nachádza množstvo výborných reštaurácií so širokou ponukou lahodných thajských pokrmov. Na ostrove sa stretnete prevažne s plodmi mora, či už pečenými, vyprážanými alebo dusenými, ale aj klasickými thajskými pokrmami typu ryža a kari, polievkami, šalátmi, ovocím a zeleninou všetkého druhu. Najtypickejšími prísadami do jedál sú citrónová tráva, pálivé kari, zázvor či kokosové mlieko. Bez týchto základných ingrediencií sa thajská kuchyňa takmer neobíde. Ak máte radi pálivé, pikantné jedlá, na Phi-Phi a vôbec v celom Thajsku si ich užijete skutočne do sýtosti.

Ak túžite zažiť skutočný raj na zemi, splňte si svoj exotický sen a vydajte sa spoznať krásy Phi-Phi. Vynaložené finančné prostriedky sa vám bohate vrátia v podobe neskutočných zážitkov, z ktorých budete čerpať celý život.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.