Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kam vyraziť na dovolenku s deťmi v lete 2017?

Leto je už tu a s ním doba prázdnin a dovoleniek. Rozhodujete sa, kde tento rok stráviť voľný čas s rodinou, keď možností je tak veľa? Rebríček destinácií zostavený na základe dát cestovnej agentúry Invia.sk vám napovie, ktorých päť miest patrí k tým najobľúbenejším u rodín s deťmi a možno, že medzi nimi nájdete aj svoj dovolenkový raj pre tento rok. 

1. Grécko

Úžasnú a nezabudnuteľnú rodinnú dovolenku môžete stráviť na niektorom z gréckych ostrovov. Grécko je preslávené prekrásnymi plážami, krištáľovo čistým morom, ale takisto výborným jedlom, vysokou kvalitou poskytovaných služieb a priateľským obyvateľstvom. Letecky ste v Grécku za cca 2 a pol hodiny, čo ocenia hlavne deti, ktoré mnohokrát znášajú dlhé cestovanie oveľa horšie.

Pamiatky aj atrakcie

Ak nechcete celú dovolenku stráviť na pláži, nie je nič jednoduchšie, než si požičať auto a preskúmať blízke alebo vzdialenejšie okolie, prípadne využiť fakultatívne výlety ponúkané vašou cestovnou kanceláriou. Väčšie deti, a určite aj vás, poteší návšteva antických pamiatok, menšie deti budú nadšené v niektorom z čiernych aquaparkov s mnohými atrakciami. Takmer každý hotel ponúka aj animačné programy pre deti.

2. Chorvátsko

Slovákmi milované Chorvátsko nikdy nesklame. Každým rokom sa teší väčšej obľube tak u rodín s deťmi, ako aj u jednotlivcov, a to hlavne pre svoju prekrásnu prírodu, pohoria, borovicové lesy, milých, pohostinných obyvateľov, vynikajúcu prímorskú kuchyňu, obrovské kopčeky lahodnej zmrzliny a v neposlednom rade tiež pre pocit bezpečia.

Fish picnic

Krásne prostredie, kamienkové pláže a priezračné more sú bezpochyby hlavným a najväčším lákadlom Chorvátska, ale určite nie jediným. Ak si zo širokej škály výletov vyberiete deťmi aj dospelými obľúbený Fish picnic, určite nebudete ľutovať. Nielen, že prežijete príjemnú plavbu po Jadrane, ale pozriete sa aj na niektorý zo susedných ostrovov, priamo na lodi si vychutnáte výbornú grilovanú rybu podávanú s hromadou šalátu, popijete dobré víno, prípadne okoštujete niektorú z preslávených chorvátskych páleniek.

Dobrá dostupnosť

Výhodou Chorvátska je jeho dobrá dostupnosť, veľká časť turistov jazdí do tejto destinácie vlastným autom. Zbaliť si na cestu všetko, čo potrebujete plus ďalších x zbytočností pre všetky prípady a nebyť limitovaný váhou batožiny, je hlavne pre rodiny s deťmi významné plus.

3. Bulharsko

Trvalej obľube sa teší aj Bulharsko, ktorého piesočné pláže potešia najmä deti, neúnavných staviteľov hradov z piesku. Oproti Chorvátsku má bulharské pobrežie úplne iný ráz. Pláže sú dlhé, poskytujú veľa priestoru, pred pálčivými slnečnými lúčmi vás skryjú, kvôli úplnej absencii stromov, stovky pestrofarebných slnečníkov.

Kvalita za rozumnú cenu

Dnešné Bulharsko je iné než pre rokmi. Za posledné roky zaznamenalo veľký rozvoj v oblasti turistiky, kvalitné služby idú ruka v ruke s prijateľnými cenami. K veľmi obľúbeným letoviskám patrí Slnečné pobrežie. Táto moderná a dynamická časť Bulharska umiestnená v malebnej zátoke disponuje plážou dlhou 8km s pozvoľným vstupom do mora a jemným, zlatistým pieskom. Nie len preto je vyhľadávaným dovolenkovým cieľom rodín s deťmi. Okrem starších hotelov je v letovisku moderná zástavba, krásne hotelové komplexy ponúkajú maximálny komfort. Atraktivitu lokality zvyšuje aj neďaleké mesto Nessebar, ktoré poteší milovníkov starých dôb a historicky cenných pamiatok.

4. Taliansko

Priam ideálne podmienky pre rodinnú dovolenku ponúka neďaleké Taliansko. K najznámejším a Slovákmi najnavštevovanejším letoviskám patrí Bibione, Lignano či Caorle. Krásne piesočné pláže, farebné mušličky, pozvoľný vstup do mora, slnečné počasie, vynikajúca talianska zmrzlina, ľahká a chutná kuchyňa, krásna príroda, historické pamiatky, to je to pravé pre vás aj pre vaše deti. Ak k tomu pripočítate vzdialenosť Talianska od Slovenskej republiky, voľba je jasná. Nasadnite do auta a vyrazte v ústrety zážitkom, ktorých talianske pobrežie ponúka nespočetne.

5. Egypt

Egypt je rajom dovolenkárov túžiacich po nefalšovanom odpočinku. Luxusné hotelové komplexy ponúkajú maximálne pohodlie pre váš nerušený relax. Ak máte zaplatené služby all inclusive, môžete naozaj iba piť, jesť, ležať na pláži alebo pri hotelovom bazéne pod slnečníkom a plnými dúškami vychutnávať krásne ničnerobenie v rozprávkovom prostredí. Vo väčšine hotelov nájdete, ak nie priamo aquapark, tak aspoň šmykľavky. Animačné programy v egyptských hoteloch sú preslávené, pretože arabské národnosti deti milujú a je to cítiť. Obľúbenou činnosťou detí aj dospelých je šnorchlovanie v priezračnom mori, ktoré vám poodhalí, aký krásny a farebný môže byť podmorský svet.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.