Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Je Egypt dobrá voľba pre zimnú dovolenku?

Egypt - pyramídy a Sfinga

Egypt - pyramídy a Sfinga

Egypt je dlhodobo najobľúbenejší cieľ celoročných dovoleniek. Svoj podiel na tom má stále slnečné počasie, úchvatné pamiatky, pestrý podmorský svet, čistá voda Červeného moru, nízka cenová hladina, veľký výber ubyovacích kapacít aj množstvo zábavných možností. V tejto okúzľujúcej africkej krajine sa v sebe spája história dávnych faraónov, tajomná Sahara, životodárny Níl, luxusné hotelové rezorty, moderné wellness centrá aj majstrovské golfové areály. V zimných mesiacoch panuje v Egypte príjemné slnečné počasie a v hotelových rezortoch ani na priľahlých plážach sa netesnia davy turistov. Príchuť exotiky majú aj Vianoce strávené v Egypte.

Aké sú v zime v Egypte teploty?

V zime panuje v najľudnatejšej africkej krajine mierne počasie s dennými teplotami atakujúcimi 25°C. Ak patríte k zimomravejšej časti populácie, tak nehádzajte flintu do žita. Uvádzané teploty sú merané v tieni. Na slniečku je vzduch o poznanie teplejší. S príchodom večera môžu teploty klesnúť až o 10°C, preto by vo vašej batožien nemal chýbať teplejší sveter a dlhé nohavice. Voda Červeného moru je prehriata na 22°C a na Sinajskom polostrove ešte o stupeň viac. Koniec decembra patrí v Egypte oslavám Vianoc. Možno vás prekvapí spojenie moslimskej krajiny s kresťanskými sviatkami. Aj moslimovia však oslavujú Vianoce, nakupujú darčeky a zdobia stromčeky. V moderných štvrtiach metropoly Káhiry osvetľuje ulice záplava svetielok a pred všadeprítomným Santa Clausom niet úniku. Darčeky si tu dávajú posledný deň v roku. V krajine faraónov si môžete užiť aj romantický sviatok Svätého Valentína - napr. na pláži. Hoteloví kuchári pripravujú nielen pri príležitosti sviatku všetkých zamilovaných veľké množstvo predkrmov, šalátov, hlavných jedál aj exotických dezertov. NA výber sú lahôdky miestnej aj medzinárodnej kuchyne.

Zimné teploty v Egypte sú príjemné

Zimné teploty v Egypte sú príjemné

Kam sa môžete v zime v Egypte vydať na výlet?

Zima je tiež ideálnym obdobím k poznávaniu skvostných egyptských pamiatok. Každý, kto podobne ako ja, navštívil Údolie kráľov počas letných prázdnin, mi dá bezpochýb za pravdu, že skôr než po historických skvostoch túžil po dúšku ľadovej vody. Najobľúbenejšie poznávacie zájazdy sú spojené s plavbou po Níle, návštevou pulzujúcej metropoly Káhiry, Údolia kráľov a v neposlednej rade aj starovekého Luxoru. Fotografia s pyramídami či Sfingou by mala byť súčasťou fotoalbumu každého milovníka histórie. Egyptské úrady kladú veľký dôraz na bezpečnosť zaharaničných klientov, a tak sú autobusové zájazdy za historickými pamiatkami doprevádzané policajnou ochrankou.

Egypt - plavba po Níle

Egypt - plavba po Níle

Najobľúbenejšie letoviská pre zimnú dovolenku v Egypte

Najväčším a najnavštevovanejším letoviskom v krajine je obľúbená Hurghada, ktorá ponúka dlhé piesočné pláže, pozvoľný vstup do mora, priezračne čistú vodu Červeného moru, množstvo zábavných aj nákupných možností v uliciach mesta aj nádherné koralové útesy. Milovníci vodných radovánok ocenia 3 moderné aquaparky. Veľmi obľúbené sú výlety na otvorené more, najmä k ostrovom Giftun či Mahmya. HUrghadská riviéra sa tiahne 90 kilometrov pozdĺž pobrežia. Lemuje ju množstvo menších letovísk. Pokojné Makadi Bay s úchvatnými potápačskými lokalitami, moderný Sahl Hasheesh s okúzľujúcimi horskými scenériami alebo Soma Bay s bahennými kúpeľmi, pozvoľným vstupom do mora a majstrovským golfovým ihriskom.

Deti si môžu užiť jarné prázdniny trebárs v letovisku Marsa Alam, ležiacom v juhovýchodnej časti krajiny. Poloprázdne pláže tu lemujú vysoké palmy a v lagúne Samadai je s trochou šťastia možné pozorovať šantiace delfíny. Veľmi výhodné bývajú v zimnom období ceny last minute zájezdů do Egypta.

V Egypte sa môžete stretnúť aj s delfínmi

V Egypte sa môžete stretnúť aj s delfínmi

Cestovná kancelária Blue Style má vo svojej ponuke aj pobytové zájazdy do živého strediska  Sharm el Sheikh. V najjužnejšom cípe Sinajského polostrovu majú pre návštevníkov pripravené nepreberné množstvo zábavy. Môžu si zakorčuľovať na ľadovom klzisku, navštíviť tradičný trh, prejsť sa na koni či ťave, skúsiť špeciality egyptskej kuchyne, alebo si zahrať golf. To najkrajšie sa však skrýva pod morskou hladinou. Tunajšie koralové útesy hrajú všetkými farbami.

Pestrú ponuku zájazdov do Egypta ponúka aj cestovná kancelária Exim tours. Vybrať si môžete napr. letovisko Taba - nejsevernejšie položený egyptský rezort, situovaný v malebnom Aqabskom zálive. Návštevníci tu môžu počas svojej dovolenky navštíviť Izrael, Jordánsko či Saudskú Arábiu. V priebehu zimných mesiacov tu slnko svieti príjemných 9 hodín denne. A nižšie denné teploty prajú okrem plážových radovánok aj hraniu golfu, potápaniu, prechádzkam Sinajskou púšťou na chrbtoch tiav, výletom na posvätnú horu Sinaj alebo do prírodnej rezervácie, kde možno vidieť množstvo elegantných plameniakov.

Spoznajte podmorský svet v Egypte

Spoznajte podmorský svet v Egypte

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.