Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dovolenka v novembri: Utečte za slnkom a pohodlím!

Dovolenka v novembri

Dovolenka v novembri Shutterstock

Už je to tu! To nevľúdne obdobie, kedy sú dni nepríjemne krátke, svetla je málo, hmly a valia cez krajinu a každý neochotne siaha po zimnom kabáte... Najvyšší čas nasledovať leto a vyraziť na dovolenku plnú slnka! Vybrali sme pre vás ideálne miesta plné aktivít a krásnych pláži, kde vám bude v novembri báječne.

Novembrová Kuba láka na festival aj maratón

Kuba

Kuba Shutterstock

Teplý a slnečný november na Kube je ideálny čas k prieskumu ostrova. Veľké letoviská zatiaľ ešte neprenikli na všetky pláže a hlavné mesto Havana si udržuje romantickú atmosféru. Koho omrzí povaľovanie na piesku, ten môže objavovať miestne pamiatky, hudobné festivaly alebo karnevaly. V novembri sa v Havane koná veľká jazzová akcia, Havana Jo Jazz. Tento mesiac sa naviac nesie v znamení havanského maratónu, takže ak ste všetky kalórie nestačili spáliť pri rôznych karnevalových tanečkoch a športe, môže byť toto ďalšia dobrá príležitosť.

Kuba volá: Vydajte sa na dovolenku do Karibiku

Kanárske ostrovy pútajú pozornosť na surf, kite a prírodu

Fuerteventura, Barlovento beach

Fuerteventura, Barlovento beach Shutterstock

Na Kanároch si v novembri môžete vychutnávať more, piesok a jasnú oblohu. Naviac ide o najvhodnejšie obdobie pre surfovanie v tunajšej krištáľovo čistej vode. Na pláži El Burro ostrova Fuerteventura sa každý november zaplní nebo viac než stovkou šarkanov a kitov. Radostné farebné divadlo ocenia nielen deti. Odporúčame tiež vydať sa na výlet do prírodného parku Corralejo, chránenej oblasti s najväčšími dunami.

Kanárske ostrovy vás chytia za srdce: Mrknite na zájazdy

Perfektná novembrová destinácia je aj Gran Canaria s príjemnými teplotami a ubytovaním omnoho lacnejším než v letnej sezóne. Ťažko tu nájsť pôsobivejšie miesto než Maspalomas. Obrovské pieskové duny s rozlohou 400 hektárov vedú až k moru, kde sa šíria po pobreží takmer donekonečna. Na ostrove Gran Canaria nezažijete jediný nudný okamžik, či už sa rozhodnete tráviť čas ochutnávkou rumu alebo vyrazíte na túru s ťavami.

Dovolenka v bežeckých topánkach: Destinácie pre runholikov

Prečítajte si aj:

Dovolenka v bežeckých topánkach: Destinácie pre runholikov

Kapverdy zvádzajú slnkom a trekkingom

Ostrov Santo Antao, Kapverdy

Ostrov Santo Antao, Kapverdy Shutterstock

Kapverdy bývajú počas novembra požehnané takmer nekonečným slnečným svitom. S priemernými teplotami 28 °C zaiste zahrejú vaše studené kosti. Vanú tam slávne kapverdské vetry a ostrovy sa v jedenástom mesiaci stávajú dokonalým miestom pre tých, ktorí sa túžia venovať kitesurfingu, windsurfingu alebo plachteniu. Trekking si na Kapverdách môžete užiť kedykoľvek počas roka, ale krásne novembrové počasie sľubuje jasné nebo a neprekonateľné výhľady na rozmanitú krajinu. Odporúčame ostrovy Santo Antão, Santiago a Fogo, kde se týči slávny vrchol Pico do Fogo.

Objavte Kapverdy: Vyberte si z našej ponuky zájazdov

Spojené arabské emiráty sú viac než iba Dubaj

Mešita vo  Fudžajra

Mešita vo Fudžajra Shutterstock

Dubaj, v tejto ročnej dobe horúci a slnečný, láka k plážovým radovánkam aj objavovaniu megalomanskej architektúry. Určite nevynechajte najvyššiu budovu sveta Burdž Chalífu. Na vyhliadkovej plošine budete mať najslávnejší emirát ako na dlani. Dubaj ale zďaleka nie je jediným atraktívnym cieľom v SAE.

Vydajte sa na Blízky východ: Prehliadnite si najvýhodnejšie zájazdy

Aj rýchlo sa rozvíjajúci emirát Fudžajra, plný unikátnych scenérií, priťahuje milovníkov mora a pamätihodností. Nájdete tam úchvatné pláže, bohatú zásobu vodných športov aj záhrady. V novembri dosť možno prežijete vo Fudžajre nezabudnuteľné zážitky ako vystrihnuté z rozprávok Tisíc a jedna noc.

Objavte nové exotické destinácie: Horúce tipy na superhorúcu dovolenku

Prečítajte si aj:

Objavte nové exotické destinácie: Horúce tipy na superhorúcu dovolenku

Ďalším báječným miestom v Spojených arabských emirátoch je tretie najľudnatejšie mesto Šardžá v rovnakomennom emiráte. Vyniká nevšednou architektúrou a pamiatkami. Zálivu dominuje Ostrov práporov so šesticou strážených palácov. Mešita vládcu Fajsala patrí k najväčším na svete, záujem však budí aj množstvo múzeí, napr. archeologické či múzeum krásnych umení.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.