Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dovolenka v máji: TOP 5 jarných destinácií

Dovolenka v máji: TOP 5 jarných destinácií

Dovolenka v máji: TOP 5 jarných destinácií Shutterstock

Slnečné lúče nás pomaly začínajú vítať a vy už premýšľate, kam by ste vyrazili na dovolenku? Už aj v máji je množstvo možností, kam môžete vycestovať a nachytať prvý bronz. Máme pre vás tie najlepšie tipy, kde bude aj na jar krásne.

Turecko: Luxusný relax s nádychom Orientu

Kleopatrine kúpele, Pamukkale, Turecko

Kleopatrine kúpele, Pamukkale, Turecko Shutterstock

Turecko je ideálna voľba ak chcete zažiť dovolenku v luxuse a nezaplatiť státisíce. Tí, ktorí tu už boli, určite potvrdia, že ak zvolíte správne ubytovanie, zažijete jednu z najlepších dovoleniek. Počasie je v máji dostatočne teplé na kúpanie, ale aj skvelé k spoznávaniu pamiatok, keďže teploty nedosahujú žiadne extrémy. Vydajte sa na Pamukkale, snehobiele kopce s travertínovými jazierkami, alebo spoznajte starobylé pamiatky v Side či Kemere. 

Objavujte: Najkrajšie zájazdy do Turecka

Grécko: Antické pamiatky a prekrásne pláže

Lindos, Rhodos, Grécko

Lindos, Rhodos, Grécko Shutterstock

Aj obľúbené Grécko už láka koncom mesiaca k vycestovaniu. Ostrov Rhodos je ideálnym útočiskom. Romantické zátoky, priezračné more, antické pamiatky a prekrásne pláže, to všetko a ešte viac na vás čaká na Rhodose. Leto na ostrove je veľmi dlhé a preto je ideálny pre vašu dovolenku. Malé rodinné penzióny, veľké komplexy s vyžitím sa pre deti aj apartmánové domy s možnosťou varenia a spoznania tej pravej gréckej kuchyne, každý si nájde to svoje.

Božská dovolenka: Vydajte sa po stopách gréckych bohov

Španielsko: Chutné jedlo a nádherna kúpačka

Španielska gastronómia vás okúzli, toto je Pa

Španielska gastronómia vás okúzli, toto je Pa Shutterstock

Je aj trn správny čas vycestovať do Španielska. A to nielen za kúpaním, ale aj za spoznaním pamiatok. Nielen pamiatky, ale aj nekonečné pieskové pláže a úžasná španielska gastronómia vás okúzlia. Ak ste milovníci morských plodov, budete z dovolenky priam nadšení. Kúpanie a chutné jedlo môžete spojiť s prehliadkou Barcelony. Všetci určite dobre poznáte katedrálu Sagrada Familia, neprepásnite ale ani návštevu niektorého z Big Fun múzeí. Tešiť sa môžete na cukráreň so sladkosťami v nadživotnej veľkosti, zrkadlové bludisko alebo múzeum optických ilúzií. Rozhodne sa budete baviť.

Vychutnajte si tradičnú španielsku polievku gazpacho

Toskánsko: Prechádzka snov medzi vinicami

Toskánsko je ideálne k spoznaniu života Talia

Toskánsko je ideálne k spoznaniu života Talia Shutterstock

Vyraziť môžete aj autom do Talianska. Ideálne k turistike a spoznaniu života Talianov je práve Toskánsko. Milovníci vína môžu nielen ochutnať tento lahodný nápoj, ale aj sa donekonečna prechádzať medzi vinicami. Stále viac vyhľadávanou dovolenkou sa stáva agroturistika, kedy trávite pobyt na vidieku, veľakrát spojený s dobrovoľnými prácami v poľnohospodárstve. V regióne Toskánsko nájdeme aj niekoľko slávnych pamiatok, ako je napríklad šikmá veža v Pise alebo historické centrum Florencie. Ak sem vyrazíte na konci mesiaca, tí odvážnejší z vás môžu zmočiť nohu aj v mori. Voda bude síce chladnejšia, ale kúpanie nie je už iba pre otužilcov.

Objavujte: Najkrajšie zájazdy do Talianska

Egypt: Podmorský život Červeného mora 

Korálový útes v Červenom mori, Egypt

Korálový útes v Červenom mori, Egypt Shutterstock

Oblasť okolo Červeného mora patrí medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie. Hlavnou výhodou je dostupnosť po celý rok a prívetivé ceny. Pre rodiny s deťmi je Egypt ideálnou voľbou vďaka tomu, že súčasťou väčšiny komplexov sú aquaparky. Milovníci šnorchlovania si tiež prídu na svoje. Červené more je bohaté na podmorský život – korále, murény, dugongovia alebo morské kravy a množstvo krásnych farebných rybičiek.

Plavba po Níle - cestujte ako starí Egypťania

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.