Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Aquapark Tatralandia nadchne malých aj veľkých

Aquapark Tatralandia, najväčší na Slovensku

Aquapark Tatralandia, najväčší na Slovensku © Tatralandia

Aquapark Tatralandia je najznámejším a tiež najväčším aquaparkom na Slovensku. Vďaka termálnej vode je prístupný po celý rok a za každého počasia. Nachádza sa cca 2km od Liptovského Mikuláša v katastri obce Liptovský Trnovec.

Termálna voda

Voda v aquaparku je unikátna, pretože čiastočne obsahuje aj vodu z mora, ktoré sa v Liptovskej kotline nachádzalo pred cca 40 miliónmi rokov. Termálna voda je čerpaná z 2,5km hlbokého vrtu.

Vstupné

Celodenné vstupné do aquaparku sa pohybuje s kartkou GoPass už od 19 €. Celodenné vstupné do aquaparku a Keltského saunového sveta zakúpené na pokladni aquaparku Tatralandia vás vyjde na 26 €, deti 6-12 rokov zaplatia 19 €, deti do 6 rokov 16 €. Záleží na vás, či budete platiť za každého zvlášť alebo pre vás bude výhodnejšie rodinné vstupné pre 2 dospelých a 2 deti do 14 rokov. Cena bude zas trochu iná v porovnaní s plnou, ak zakúpite voucher cez niektorý zo zľavových portálov.

Aquapark Tatralandia

Aquapark Tatralandia © Tatralandia

Uloženie vecí

Pri vstupe do areálu obdržíte čip, ktorý si pripevníte na ruku ako hodinky. Týmto čipom si otvoríte a uzatvoríte skrinku, kam uložíte svoje oblečenie a cenné veci. S čipom môžete aj "platiť" v reštauráciách a obchodoch v areáli. Pri odchode vám bude z čipu načítaná príslušná čiastka, ktorú následne zaplatíte pri východe.

Atrakcie

Vodný svet Tatralandia ponúka širokú škálu atrakcií. Na svoje si prídu milovníci vodných radovánok každého veku.

Počas letnej sezóny je k dispozícií celkom 14 bazénov s termálnou, morskou alebo čírou vodou (počas zimnej sezóny iba 9) s teplotou vody do 40°C, 20 letných a 6 celoročných tobogánov všetkých stupňov náročnosti. Je nutné počítať s faktom, že nie všetky tobogány s šmykľavky sú vhodné pre deti. Na vhodnosť atrakcie práve pre vaše dieťa vás upozorní ceduľka s minimálnou výškou dieťaťa.

Tobogánový svet

Tobogánový svet © Tatralandia

Nielen aquapark

V lete v areáli nechýbajú ani nafukovacie hrady pre deti, animačné programy pre malých aj veľkých, lanové centrum, 5D kino, golfový trenažér, masáže, sauny...

Ak vás bazény a tobogány predsa len omrzia. môžete navštíviť susedný Tatrapolis, ktorý vznikol ako unikátne spojenie kováčskeho remesla a cestovateľskej vášne. Na ploche cez 1,6 hektára nájdete kovové miniatúry svetoznámych stavieb, môžete pozorovať kováčov pri ich práci alebo nechať deti vyblázniť sa na rozličných atrakciách - to všetko za zvýhodnené vstupné 2 €.

Tatrapolis

Tatrapolis © Tatrapolis

Tropical Paradise

Ak túžite ocitnúť sa v tropickom raji, nemusíte letieť tisíce kilometrov ďaleko. Tropical Paradise v Tatralandii ponúka takmer všetko, čo sa od pravého tropického relaxu očakáva. Môžete na vlastné oči vidieť koralové útesy, palmy, vrak lode, 4 bazény, repliky originálnych afrických a ázijských stavieb, dať si priamo v bazéne miešané kokteily, šnorchlovať v morskej vode. Teplota vzduchu aj vody sa drží na príjemných 30°C. Vďaka unikátnym sklám na streche sa tu môžete dokonca aj zdravo opáliť.

Tropical Paradise v Tatralandii

Tropical Paradise v Tatralandii © Tatralandia

Holiday Village Tatralandia

Pre tých, ktorým jeden deň na vyskúšanie nestačí, je tu možnosť ubytovať sa priamo v záhrade aquaparku v Holliday Village Tatralandia. Komplex celkom 155 bungalovov a apartmánov rozdelených do 11 tematických osád je umiestnený do prekrásnej prírody na úpätí Západných Tatier. Ponúka komfortné ubytovanie v bezprostrednej blízkosti všetkých atrakcií aquaparku. Nájdete tu aj detské ihriská, ohnisko, krby na grilovanie a ďalšie vyžitie. Veľkou výhodou je, že ubytovaní hostia majú výhodné zľavy na vstupy do Tatralandie.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.