Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dubaj s deťmi: 9 zábavných atrakcií pre celú rodinu

Dubaj s deťmi

Dubaj s deťmi Shutterstock

Cestujete s rodinou do Dubaja? Okrem modernej architektúry, nákupných centier i ohromujúcich výhľadov ponúka Dubaj i plno zábavy v podobe unikátnych atrakcií pre rodiny s deťmi. Nájdete tu tematické zábavné parky, tancujúce fontány, rezorty s detskými animátormi, vodné aquaparky i fascinujúce delfinária...Pripravili sme si pre Vás sprievodcu skvelých výletov a atrakcií , ktoré s istotou zabavia celú rodinu.

1.) Osviežte sa vo vodnom parku Atlantis Aquaventure Waterpark

Vodný park Atlantis Aquaventure Waterpark

Vodný park Atlantis Aquaventure Waterpark Shutterstock

Pripravte sa na vzrušenie a relax v jednom z najobľúbenejších dubajských vodných parkov. S viac ako 105 rekordnými šmýkačkami, bazénmi, atrakciami a s 1 kilometrom súkromnej pláže je tento park vhodný pre všetky vekové kategórie a sľubuje zábavu, ktorú si môžete užiť so svojou rodinou.

2.) Navštívte vzrušujúce tematické zábavné parky Dubai Parks & Resorts

Legoland Dubaj

Legoland Dubaj Shutterstock

Jedinečný koncept Dubai Parks & Resort je najväčším integrovaným zábavným parkom na Blízkom východe a ponúkajú nekonečné možnosti zábavy. Tento komplex pozostáva z parkov Legoland Dubai, Legoland Water Park, Motiongate a Bollywood Park.

Dovolenka do Spojených arabských emirátov

3.) Pozrite si žraloky v dubajskom akváriu a podvodnej zoo

Dubajské akvárium

Dubajské akvárium Shutterstock

Dubajské akvárium a podmorská zoo je najväčším visutým akváriom na svete, ktoré sa nachádza v rušnom nákupnom centre Dubai Mall. Deti sa tu môžu zblízka osobne stretnúť so žralokmi, krokodílmi a rajami a dokonca sa pozrieť spolu s pracovníkom akvária do zákulisia, aby sa o starostlivosti o podvodný svet dozvedeli viac. Ak máte dobrodružnú dušu, môžete si užiť veľmi osobné stretnutie so žralokmi alebo absolvovať plavbu loďkou so skleneným dnom.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

4.) Vstúpte do džungle návštevou Zelenej planéty

Park Zelená planéta, Dubaj

Park Zelená planéta, Dubaj Shutterstock

Park Zelená planéta , ktorý sa nachádza v samotnom srdci Dubaja (v nákupnej zóne City Walk) je štvorposchodová sklenená budova, ktorá ukrýva skutočný dažďový prales s viac ako 3000 druhmi tropickej flóry a fauny. Prehliadka so sprievodcom umožňuje návštevníkom preskúmať prírodu na štyroch podlažiach: vo výške 45 metrov ; na prostrednom poschodí pralesa ; na úrovni podrastu a vo vodnej sekcii, ktorú tvorí zaplavený dažďový prales. Okrem exotických zvierat, ako napríklad juhoamerických tukanov a dikobrazov druhu kuandu, je tiež domovom najväčšieho sebestačného človekom vyrobeného stromu a poskytuje zaujímavý pohľad na citlivú prírodnú rovnováhu planéty. V lete je navyše jeho návšteva jedným z najviac osviežujúcich zážitkov.

5.) Zažite najrýchlejšiu dráhu sveta vo Ferrari World

Snívate dobrodružstvo plnom zaujímavých zážitkov? Patríte k fanúšikom formule 1? Posaďte sa do jedného z týchto nadupaných strojov je iste prianím každého milovníka adrenalínu. Ako prvý park s tematikou Ferrari na svete a domov najrýchlejšej horskej dráhy tento park ponúka veľa aktivít určených nielen pre dospelých, ale aj celým rodinám. Návštevníci si môžu napríklad vyskúšať palubu filmového simulátora a zažiť pocit z jazdy v aute F1.

Zábavný park Ferrari world v Abú Dhabí

Prečítajte si aj:

Zábavný park Ferrari world v Abú Dhabí

6.) Spoznajte miniatúrne mesto KidZania

KidZania

KidZania Shutterstock

Vzdelávací a zábavný park v nákupnom centre Dubai Mall pod názvom KidZania je replikou mesta, má dláždené ulice a funkčnú ekonomiku. Je určený pre deti vo veku od štyroch do šestnástich rokov. Park ponúka bezpečné prostredie, kde môžu deti uplatniť svoju fantáziu a objavovať svet práce v roliach pilotov, zubných lekárov, doktorov, hasičov alebo aj novinárov. Deti môžu vykonávať svoje „povolania“, aby si zarobili miestnu menu KidZos, ktorú potom môžu v tejto interaktívnej hre využiť pri nakupovaní a zábave.

Last minute dovolenka v Dubaji

7.) Vydajte sa na púštne safari

Púštne safari

Púštne safari Shutterstock

Objavte tradičnú a kultúrnu atmosféru v dubajskej púšti. Vyskúšajte jazdu na koni, netradičný šport sandboarding či si vychutnajte západ slnka či grilovanie pod holým nebom Pre dobrodruhov odporúčame púštne kempovanie.

8.) Zalyžujte si v Ski Dubaj

Lyžovanie v Ski Dubaj

Lyžovanie v Ski Dubaj Shutterstock

Čerstvý sneh v púšti? V Dubaji je možné skrátka všetko. Prvé kryté lyžiarske stredisko na Blízkom východe Ski Dubaj ponúka 400 metrov dlhú zjazdovku rôznych náročností i freestylovú zónu pre pokročilých lyžiarov. Deti môžu zapojiť do mnohých zábavných obľúbených aktivít, ako je výroba snehuliakov, lyžovanie, snowboarding, sánkovanie.

TOP 9 najlepších reštaurácií v Dubaji: Opojenie pre všetky vaše zmysly

Prečítajte si aj:

TOP 9 najlepších reštaurácií v Dubaji: Opojenie pre všetky vaše zmysly

9.) Stretnite sa s rozkošnými delfínmi v dubajskom delfináriu

Dubajské delfinárium

Dubajské delfinárium Shutterstock

Fascinujúce delfíny a tulene v dubajskom delfináriu Vám rozhodne vyčaria úsmev na tvári. Počas celého dňa tieto charizmatické zvieratá predvádzajú množstvo rôznych predstavení, ktoré sú vzdelávacie aj zábavné a obsahujú všetky druhy pôsobivých a rozkošných trikov.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.