Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Za zábavou do Las Vegas, najvzrušujúcejšieho mesta planéty

Las Vegas

Las Vegas

Las Vegas je najväčším mestom Nevady a centrom Metropolitnej oblasti Las Vegas, v ktorej sa nachádzajú aj mestá North Las Vegas a Henderson. Celá oblasť patrí medzi najviac sa rozvíjajúce v USA a je známa najmä bujarým nočným životom. Preskúmajte ju s nami! Existujú desiatky populárnych atrakcií a reštaurácií, o ktorých počula väčšina ľudí, ale ukrýva sa tu aj množstvo úžasných miest, ktorým sa zatiaľ nedostalo toľko uznania.

Známe aj neznáme lákadlá Las Vegas

Srdcom oblasti je ulica Las Vegas Boulevard a hlavne časť Las Vegas Strip. Táto zábavná destinácia je istoiste najzaujímavejším úsekom mesta. Nachádza sa v nej väčšina hotelových komplexov, ktoré sú súčasne obrovskými kasínami. Osemnásť z dvadsiatich piatich najväčších hotelov sveta stojí práve tu. Okrem toho tu majú svoje miesto mnohé kluby, lahodné reštaurácie a cukrárne (vrátane M&M Store, kde sa zoznámite s históriou cukroviniek) a neuveriteľné pamiatky, aké inde nenájdete. Pravdepodobne už viete, že MGM Grand hostí niektoré z najlepších koncertov a športových udalostí v okolí. Alebo že Fremont Street je skvelým miestom na párty. Ale niektoré z najzaujímavejších atrakcií Las Vegas nie sú tak známe. Môžete tu objaviť mnohé skryté tajomstvá. V skutočnosti sú niektoré ukrytá dokonca zámerne. Tieto podniky nevykupujú reklamné bilboardy a ich zamestnanci nestoja s letákmi pri dverách, aby vás nalákali dovnútra. Musíte ich nájsť sami. Jedným z nich je "Tajná pizza v Cosmopolitane". Podáva sa tu jedna z najlepších pízz v meste. Keď vstúpite do kasína, nenájdete žiadne náznaky existencie tohto podniku, ale verte, že tam niekde je! Opýtajte sa, niekto vám ho iste pomôže nájsť.

Las Vegas Strip

Las Vegas Strip

Aké ďalšie miesta si nezískali toľko publicity ako iná, ale určite stoja za návštevu? Napríklad múzeum erotického dedičstva, venujúce sa sexuálnej výchove, alebo Ellis Island Casino & Pivovar, kde si varia vlastné pivo a sú v tom pomerne dobrí. K ďalším skrytým pokladom Las Vegas môžeme pripočítať i Red Rock Canyon, Burlesque Hall of Fame či Zombie Apocalypse Store.

Red Rock Canyon

Red Rock Canyon

K preprave medzi siedmimi hotely po celej dĺžke Stripu vám poslúži monorail čiže jednokoľajka. Taxi pri cestovaní po Stripe nie je najvhodnejšie kvôli ustavičným zápcham. V ďalších častiach mesta zabezpečujú dopravu autobusy

Monorail v Las Vegas

Monorail v Las Vegas

Las Vegas = mesto bez detí? To už neplatí!

Las Vegas bývalo známe ako zóna „bez dětí“. To sa začalo meniť koncom 80. rokov so vzostupom „mega“ stredísk, ako je MGM Grand, Treasure Island, Luxor, Bellagio a Mandalay Bay. Tieto komplikované tematické destinácie sa zameriavajú na rodiny. Ich cieľom bolo prilákať turistov, ktorí sa zaujímajú o viac ako len hazardné hry.

V súčasnosti ponúka mesto mnoho rodinných aktivít aj v neďalekom okolí. K tým patrí spomínaný Red Rock Canyon s ľahkými aj náročnými turistickými a cyklistickými chodníkmi. Vďaka jedinečným vlastnostiam, živočíchom a rastlinám navštívi kaňon každý rok cez milión ľudí. Ďalej je tu Hoover Dam, dlho považovaný za jeden z najväčších inžinierskych úspechov všetkých čias. Atrakcia (35 km južne od Las Vegas) zahŕňa prehliadky so sprievodcom, múzeá a úžasné výhľady.

Hoover Dam

Hoover Dam

Ďalším miestom, podľa časopisu Nevada dokonca "najlepším miestom pre deti v južnej Nevade", je Springs Preserve. Deti si tam môžu užiť interaktívne výtvarné vedy, prírodné exponáty, živé zvieracie prehliadky, turistiku a ďalšie špeciálne programy. Medzi sezónne bonusy patrí Dino Summer, motýlie exponáty, filmové noci ai. Spomeňme ešte Trampolínový SkyZone Park. Okrem trampolínového parku tú nájdete penovú zónu s viac ako desiatimi tisíckami penových kociek a basketbalové ihrisko. Kvôli nesmiernej popularite tohto miesta je dobré zakúpiť vstupenky online.

Springs Preserve

Springs Preserve Renee

Aktivity na brehu

V roku 1993, vplyvom rastúceho rodinného trendu, bol v hoteli Circus Circus otvorený krytý zábavný park Adventuredome. Ponúka zábavu všetkým vekovým skupinám, okrem jazdy na horskej dráhe napr. Minigolf, horolezeckú stenu, herňu a.i. Jedna jazda na dráhe stojí 12$, odporúča sa teda zakúpiť celodenný preukaz.

Adventuredome

Adventuredome

V Mandalay Bay nájdete akvárium Shark Reef a v ňom žraloky, krokodíle, pirane, morské korytnačky a veľa exotických rýb. K dispozícii je tiež dotykový bazén, v ktorom sa zoči voči stretnete s niektorými z priateľských morských tvorov. Vstupné začína na dvanástich dolároch pre deti a osemnástich pre dospelých.

Akvárium Shark Reef

Akvárium Shark Reef Daniel Ramirez

Ak túžite plaviť sa na gondolách po benátskych kanáloch, ale neplánujete v dohľadnej dobe cestu do Talianska, môžete si tento sen splniť v Las Vegas! Tam vašu rodinu pobaví plavba s gondoliermi, ktorý vám zaspievajú talianskej piesne. Jedna taká plavba za 20$ trvá asi 15 minút a zúčastnit sa jej môžu štyri osoby.

Plavba na gondole v Las Vegas

Plavba na gondole v Las Vegas

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.