Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Vyskúšajte bobové dráhy v Českej republike

Hľadáte netradičný tip na výlet, ktorý by uspokojil záujmy celej vašej rodiny? Čo tak skúsiť bobové dráhy? Jazda z kopca vás pobaví a vyženie vám z hlavy neodbytné starosti. Strávite deň na čerstvom vzduchu a budete bohatší o nevšedný zážitok. Za touto osviežujúcou atrakciou pritom nemusíte jazdiť ďaleko. Dráhy sú roztrúsené po celom susednom Česku. My vám prinášame ich stručný prehľad.

Bobové dráhy v Stredočeskom kraji

Pražská dráha Prosek náleží k areálu, ktorí tvorí lanový park, trampolína a reštaurácia. Má otvorené denne. Lístok pre dospelých stojí 70 Kč. Deti do 100 cm majú vstup zdarma a tie väčšie za 50 Kč.

Dráha v areáli Klimeška v Kutnej Hore je najdlhšia v Českej republike. Za nepriaznivého počasia býva zatvorená. Jazda v jednomiestnych boboch stojí 60 Kč, v dvojmiestnych 80 Kč.

Bobové dráhy v Juhočeskom kraji

V areáli Bobovka v Lipne nad Vltavou sú k dispozícií dve dráhy. Staršiu Korytovú doplnila nová horská. Sú vzájomne poprepletané, čím pre Česko predstavujú unikát. Korytová môže byť v zime mimo prevádzku, ale nevešajte hlavu! Horská bobová dráha je v prevádzke aj za zhoršených podmienok. Lístok získate za 80 Kč.

Bobové dráhy v Libereckom kraji

Celoročne prístupná dráha v Janově nad Nisou sa pýši karuselom, v ktorom sa boby otočia až o 450 stupňov. Jazda stojí 70 Kč, pre dieťa do 140 cm iba 40 Kč. Rovnaké ceny platia na dráhe Obří sud Javorník v Jeřmaniciac. Tá je najdlhšou rúrovitou bobovou dráhou v Česku. 

Tretím pokladom tohto kraja je HappyWorld v Harrachově. Aby si mohli návštevníci užiť jazdu aj večer, býva dráha osvetlená a vyhrievaná. Lístok činí 100 Kč. Deti do 100 cm jazdia za polovicu.

Bobové dráhy v Královohradeckom kraji

Happy world má svoje zastúpenie aj vo Špindlerovom Mlýne. Tunajšia dráha sa radí medzi najatraktívnejšie projekty svojho druhu a je rovnako ako tá v Harrachove otvorená po celý rok.

Královohradecký kraj ďalej ponúka dráhu Relaxpark v Peci pod Snežkou, skonštruovanú pre celoročnú prevádzku za každého počasia. Osoby nad 140 cm platia 90 Kč, ostatní 60 Kč.

Spomeňme ešte bobovú dráhu Bertu z areálu Mladé Buky vo východných Krkonošiach, kde si tiež môžete vychutnať jazdu v akomkoľvek ročnom období. Lístok pre dospelé osoby stojí 65 Kč, pre deti do desať rokov 45 Kč .

Bobové dráhy v Pardubickom kraji

Dráha v areáli U Slona na Dolnej Morave je jedna z najdlhších v Česku. Zviesť sa  na nej môžete, či svieti slnko alebo padá dážď. Dospelí platí 80 Kč, deti do pätnásť rokov 60 Kč.

Bobové dráhy v Juhomoravskom kraji

Aj Brno má svoju dráhu. Bola postavená pri penzióne Kadlcov mlyn v Mariánskom údolí, preto býva nazývaná Bobovka u mlýna. Lístok pre dospelého dostanete za 60 Kč, detský za 50 Kč.

Bobové dráhy v Olomouckom kraji

Resort Hrubá Voda obšťastňuje hostí vystrájaním na dráhe, dobrotami z priľahlej reštaurácie aj vlastným pivom. Dospelý a deti nad dvanásť rokov platia za jazdu 50 Kč, mladšie deti 40 Kč.

Lákavá je aj letná bobová dráha v areáli KASTE Petříkov v Jeseníkoch. U ich dolnej stanice je otvorená lukostreľba. Lístok pre dospelých obdržíte za 60 Kč, detský o 10 Kč lacnejšie.

Ďalšiu bobovú dráhu nájdete v ski areáli Hlubočky. Je dlhá a atraktívna, pri nepriaznivom počasí sa uzatvára. V jednomiestnych boboch sa preveziete za 80 Kč, v dvojmiestnych za 120 Kč.

Bobové dráhy v Moravskosliezkom kraji

Ski Arena Vrbno pod Pradědem prináša zážitok z jazdy na celoročne prístupnej bobovej dráhe. Lístok kúpite za 60 Kč. Deti a seniori platia 40 Kč.

V Heiparku v Tošoviciach na vás čaká Alpine Coaster, umelo osvetlená dráha schopná celoročnej prevádzky aj za zhoršených podmienok. Jazda stojí 60 Kč.

Posledná dráha, ktorú si predstavíme, sa nachádza v ski areáli Mosty u Jablunkova. Tiež umožňuje celoročnú prevádzku. Cena jazdy je 55 Kč.

 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.