Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Viete, kde býva Santa Claus? Vo fínskom Rovaniemi!

Deti na celom svete veria rozprávkovým príbehom a v predstavách každého malého človiečika sa objavuje postavička, ktorá odmieňa dobré deti za ich skutky. Na Slovensku darčeky nosí Ježiško, ďalej na východ býva dedo Mráz a za oceánom rozdáva darčeky Santa Claus. Televízne rozprávky deťom rozprávajú, že Santa Claus žije na Severnom póle, vozí sa na saniach ťahaných sobami a nosí červenú čapicu a dlhú bradu. Je ale možné sa stretnúť so Santom tvárou v tvár?

Santa Claus

Santa Claus

Podľa informácií turistických kancelárií žije Santa Claus v dedinke neďaleko fínskeho Rovaniemi. V Santa Claus Village môžete stráviť dovolenku plnú radovánok za polárnym kruhom a stretávať Santu každý deň v uliciach. V ponuke ubytovania figurujú drevené chaty s vlastnou saunou, kuchynským kútom, kúpeľňou a televíziou, ale možno bývať aj v iglu pri snežnom mužovi.

Santa Claus Village

Santa Claus Village

Vo voľnom čase môžete navštíviť zábavný park s rôznymi atrakciami. Na snežnom skútri sa prejdete medzi stádom Santových sobov, alebo dorazíte na prehliadku na husky farmu. Dokonalo splyniete s okolitou prírodou pri rybárčení, na prechádzke v okolitých lesoch, alebo pri prechádzke na bežkách.

So sobami na saniach

So sobami na saniach

V zábavnom Santa Parku sa stretnete s ďalšími rozprávkovými postavičkami, ako sú elfovia a víly, alebo ľadová kráľovna. V miestnej reštaurácii ochutnáte tradičné laponské špeciality a zo širokej ponuky suvenírov v obchodoch si vyberiete pamiatku na rozprávkovú dovolenku. Cez dedinu prechádza polárny kruh, obľúbené miesto k fotografovaniu.

Severný polárny kruh

Severný polárny kruh

Priamo uprostred dediny stojí kancelária samotného Santa Clausa, kde si Santa vypočuje vaše prianie a povie vám o svojich cestách. Ak sa chcete podeliť o svoje zážitky s rodinou, či priateľmi, pošlite im pohľadnicu z pošty na Severnom póle, ktorá ponesie špeciálnu známku s podobizňou Santa Clausa.

Santa Claus Village má otvorené každý deň, v lete aj v zime. Pri troche šťastia uvidíte aj polárnu žiaru. Dedinu možno navštíviť na jeden deň, alebo v nej stráviť celú dovolenku.

Polárna žiara v Rovaniemi

Polárna žiara v Rovaniemi

08.11.2018 Invia

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.