Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Ubytujte sa v špičkových eco-friendly hoteloch

Eco-friendly hotely

Eco-friendly hotely

Záleží vám na zachovaní životného prostredia aj pri vašich cestách na dovolenku? Tak potom práve pre vás sme zostavili tento zoznam eco-friendly hotelov z celého sveta.

Natura Park Eco Resort, Dominikánska republika

Rezort zasadený do tropickej vegetácie na pláži Bavaro leží v oblasti Punta Cana asi 17 km od rovnakomenného letiska. Je jedinečný svojím architektonickým designem využívajúcim predovšetkým prírodné materiály ako je kameň a drevo. Vytvára veľmi príjemné prostredie, v ktorom je radosť tráviť dovolenku. Tunajšia záhrada sa doslova hemží exotickým vtáctvom. Hotel má štyri reštaurácie, šesť barov, bazény, obchod so suvenýrmi, požičovňu bicyklov, tenisový kurt aj kaderníctvo.

Natura Park Eco Resort

Natura Park Eco Resort

Park Hotel Azalea, Taliansko

Hotel Azalea stojí cca 300 m od centra Cavalese a asi 1 km od lanovky, v pokojnej lokalite. Má reštauráciu, kaviareň, jedáleň, lyžiareň, detský kútik a dvoj až štvorlôžkové izby. Obklopuje ho kvetinová záhrada, zelená oáza predstavujúca veselé miesto, kde sa môžete oslobodiť od každodenného stresu, zregenerovať a nabiť novú energiu. Ekologický hotel s vrúcnou atmosférou a pohostinnosťou sa vymyká konvenciám, aby vytvoril uvoľňujúce prostredie, kde sa každý bude cítiť pohodlne - v papučiach, alebo naboso, vo večerných šatách, alebo pokojne aj v pyžame. Snaží sa šíriť lásku k prírode a myšlienku udržateľného cestovného ruchu pomocou wellness a ekologickej zábavy.

Park Hotel Azalea

Park Hotel Azalea

The Barefoot Eco Hotel, Maldivy

Ekologický rezort prekypuje bujnou vegetáciou a zdobí ho nádherná piesočná pláž s tyrkysovou lagúnou. Unikátny je však aj tým, že sa nachádza na 7 km dlhom domorodom ostrove Hanimadhoo, takže ponúka možnosť spoznať každodenný život miestnych obyvateľov. K vybaveniu hotela patrí reštaurácia, dva bary, SPA centrum, požičovňa bicyklov, plážové lehátka aj slnečníky. Zabaviť sa tu môžete jogou, potápaním, windsurfingom a ďalšími vodnými športami, alebo aj rybárčením.

he Barefoot Eco Hotel

he Barefoot Eco Hotel

Astoria, Slovinsko

Novo zrekonštruovaný hotel je situovaný na pokojnom romantickom mieste, 200 m od centra známeho letoviska Bled a 300 m od rovnakomenného jazera. Zábavu, obchody a reštaurácie nájdete práve tam. Komfortný rezort disponuje 70 izbami v modernej budove a s krásnym výhľadom na jazero. Okrem toho si získava hosťov pohodovou rodinnou atmosférou. Pravidelne organizuje tanečné večery so živou hudbou a umožňuje radu športových aktivít.

Hotel Astoria

Hotel Astoria

Kamili Beach Villa, Srí Lanka

Elegantný rezort Kamili Beach Villa stojí na juhozápadnom pobreží ostrova pri zlatistej piesočnej pláži. Letisko Bandaranayake odtiaľ leží 65 minút jazdy. Hostia môžu využiť vonkajší plavecký bazén, slnečnú terasu, alebo krytý bazén. Takisto si môžu vychutnať masáž shiatsu, saunu a wellness centrum. Hotel má aj telocvičňu a ponúka aj lekcie fitness.

Kamili Beach Villa

Kamili Beach Villa

Rockresort, Švajčiarsko

Jedinečný prázdninový komplex so 143 apartmánmi v prekrásnom údolí Laax stojí priamo pri zjazdovke a má k dispozícií šesť reštaurácií, tri bary a rôzne obchodíky. Vlek a zjazdovka sa nachádzajú iba asi 10 m odtiaľ, požičovňa lyží a lyžiarska škola cca 50 m. V blízkom okolí sú takisto zimné turistické chodníky. Populárne lyžiarske stredisko získalo v roku 2017 ocenenie World's Best Green Ski Hotel za to, že zopovedne využíva svoje zdroje a chová sa šetrne k životnému prostrediu.

Rockresort

Rockresort

Six Senses Yao Noi Resort, Thajsko

Päťhviezdičkový Six Senses Yao Noi Resort, obklopený nádhernou nedotknutou prírodou, sa nachádza 35 km od letiska v Phukete. Pokojné útočisko ďaleko od mesta láka na peknú pláž a priestorné luxusné vily, ktoré poskytujú výhľad na záliv Phan Nga. Vaše chute uspokojí niekoľko reštaurácií a barov s dobre zásobovanou vínnou pivnicou.

Six Senses Yao Noi Resort

Six Senses Yao Noi Resort

Nirvana Lagoon, Turecko

Moderný rezort Nirvana Lagoon bol citlivo zasadený doprostred úchvatnej prírodnej scenérie a plne ju rešpektuje. Ak hľadáte pobyt pri blankytne čistom mori, v novovybudovanom komplexe s výbornými službami a naviac uprostred píniového háju, neváhajte! Hotel stojí priamo na brehu vlastnej 900 m dlhej pláže s tromi mólami. Letisko je odtiaľ vzdialené 36 km, mesto Antalya 26 km a letovisko Kemer 16 km.

Nirvana Lagoon

Nirvana Lagoon

Riu Palace Zanzibar, Zanzibar

Luxusný rezort pre náročnú klientelu, vhodný pre rodiny s deťmi, bol otvorený na 300 m dlhej pláži v roku 2012. Nájdete ho severozápadnom pobreží Zanzibaru, 55 km od Kamenného mesta. Niektoré vily a apartmány nájdete priamo na pláži. Majú vlastný bazén, vírivku aj záhradu. K vybaveniu hotela patria štyri reštaurácie, tri bary, obchod, kúpeľné centrum, knižnica, stolný tenis, bazén s oddelenou detskou časťou atd.

Riu Palace Zanzibar

Riu Palace Zanzibar

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.