Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Ubytovanie v ľadovom kráľovstve

Ubytovanie v ľadovom kráľovstve

Ubytovanie v ľadovom kráľovstve

Aký dobrodruh by nikdy nesníval o ubytovaní v čarovnom ľadovom hoteli či iglu? Taký zážitok musí človeka obohatiť – a určite nie iba o prechladnutie, ale hlavne o mnoho jedinečných spomienok. Neváhajte a začítajte sa do našich tipov na to najlepšie „ľadové“ ubytovanie!

Icehotel vo Švédsku

Ľadový hotel v dedinke Jukkasjärvi v Švédskom Laponsku je každý rok vybudovaný od nuly na brehu rieky Torne. Okrem samotného hotela tu nájdete aj kaplnku, ktorá je perfektná pre neobvyklý svadobný obrad. Oddávajú sa tu páry z celého sveta. A čo ďalšie prispeje k vašej radosti? Napríklad výstavná sála z ľadu, kino alebo populárny Absolut ice bar, kde sa nápoje podávajú v pohároch vyrobených – tušíte správne, z ľadu! Ľadový hotel je pre svoje jedinečné kúzlo pokladaný za siedmi div Švédska. Jeho izby sú tiché, osvetlené a teplota v nich sa pohybuje okolo –5 °C. Na výber máte z troch typov. Snow room je priestorná a jednoduchá izba. Postele vyrobené zo snehu a ľadu sú pokryté sobou kožou. Izby sú až pre osem osôb. Dvojlôžková ice room sa pýši zdobeným nábytkom z ľadu a krásnymi dekoráciami na stenách. Typ art suite predstavuje apartmán s umeleckými dielami popredných svetových výtvarníkov.

Izba Queen of the north, Icehotel

Izba Queen of the north, Icehotel

Iglu-Dorf

Každú zimu je hotelový areál, vyrobený zo snehu, prestavaný. Dedinky sú znovu vytvorené na celkovo ôsmich miestach. Šesť z nich vzniklo vo Švajčiarsku (Parsenn, Engelberg, Stockhorn, Schilthorn, Gstaad, Zermatt), ďalšie v Nemecku na Zugspitze a v Andorskom kniežatstve v lyžiarskom stredisku Grandvalira.

Jednotlivé iglu sú vzájomne prepojené systémom uličiek. Medzinárodní umelci zdobia každé z nich s veľkým dôrazom na detaily a vytvárajú priam magické fantasy svety zo snehu a ľadu. Iglu-Dorf ponúka ubytovanie v zdieľaných izbách štandardného typu v chladnom romantickom iglu, na prianie tiež s vlastným WC, ďalej v útulnom teplom iglu či dokonca v apartmáne s vlastnou vírivkou. K dispozícií je aj verejná sauna. Široká škála hotelových izieb uspokojí zamilované páry, rodiny, firmy aj kluby.

Romantické iglu, Iglu-Dorf

Romantické iglu, Iglu-Dorf

Kakslauttanen Arctic Resort

Kakslauttanen Arctic Resort leží v Laponsku (severné Fínsko), približne 250 km od polárneho kruhu. Ubytovať sa môžte v drevenom zrube alebo v oslnivom sklenenom iglu, ktoré svojich hostí očarí skvelým výhľadom na hviezdnu oblohu a čarovnú polárnu žiaru. Najodvážnejší a najodolnejší jedinci si môžu vyskúšať, ako sa žije aj v klasickom snežnom iglu. Rezort disponuje aj najväčšou saunou na svete, s vlastnou reštauráciou a ochladením v jazere. Ďalšie dve sauny sú umiestnené v zruboch. Okrem toho sa návštevníci môžu potešiť nákupom suvenírov v obchode či pohľadom na ľadovú galériu. Nezabudnite zavítať do Santovho domu na vynikajúce sušienky a teplé nápoje priamo od elfov. 

Sklenené iglu, Kakslauttanen Arctic Resort

Sklenené iglu, Kakslauttanen Arctic Resort

Kirkenes Snow Hotel

Kirkenes Snow Hotel nie je jediným ľadovým a snehovým hotelom v Nórsku, no dozaista je najluxusnejším. Každú zimu ho stavajú umelci z Fínska a Japonska. Hostia majú prístup do reštaurácie, sauny a v zime aj do ľadového baru. V ponuke sú klimatizované drevené chatky s vlastnými kúpeľňami, dostupné počas celého roka a inšpirované loveckými a rybárskymi chatami Sami. Veľké okná umožňujú výhľad na hory. Snehové apartmány s tematikou arktického umenia sú k dispozícií bohužiaľ iba v zime. Pobyt v nich ale rozhodne stojí za to, pretože sú skrášlené zložitými snehovými sochami. K ich vybaveniu patria aj termálne prikrývky a spacie vaky. Spoločnú kúpeľňu nájdete v blízkej budove. Okolité aktivity zahŕňajú lyžovanie, jazdy so psím záprahom, v lete rafty alebo rybárčenie.

Kirkenes Snow Hotel

Kirkenes Snow Hotel

Snow Village vo Fínsku

Ľadový hotel Snow Village sa nachádza asi 200 km nad polárnym kruhom, na západe Laponska. Ak sa rozhodnete stráviť noc v pokojnej snehovej izbe, môžete sa tešiť na spoločnosť osvetleného ľadového umenia, vďaka ktorému si budete pripadať ako v rozprávke. Nábytok je vyrezávaný z ľadu, ku spánku poslúžia spacie vaky. Všetky sociálne zariadenia sú spoločné a umiestnené vo vykurovanej budove neďaleko. Snow Village svojim hosťom umožňuje mnoho zábavných činností, ako je rybárčenie, jazda na snežnom skútri, sobie safari alebo výlet so psím záprahom. Snúbenci ocenia romantickú ľadovú kaplnku. Pre tých zimomravých je tu aj kaplnka drevená.

Reštaurácia, Snow village

Reštaurácia, Snow village

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.