Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Tropical Islands v Nemecku

Aqualand Tropical Islands nájdete v Brandu, približne 60 km juhovýchodne od Berlína. Pre milovníkov krásneho letného počasia a vodných radovánok je skutočným rajom. Teplota vzduchu sa tu pohybuje okolo 30 °C a voda v lagúne je ešte o niečo teplejšia. Doprajte si dovolenku vhodnú pre zamilované páry aj rodiny s deťmi. Seniori ocenia tunajšie luxusné sauny.

Čo aquapark Tropical Islands ponúka?

Cesta autom z Bratislavy do Tropical Islands vám zaberie asi 6 hodín. Dopraviť sa tam ale môžete aj vlakom alebo autobusom. Za pomerne krátku dobu sa z nevľúdneho a chladného počasia presuniete do slnečných trópov. Obrovská hala, ktorá mala pôvodne slúžiť na výrobu vzducholodí, bola premenená na park s pralesom, lagúnou a bazénom tak veľkým, že skoro pripomína skutočné more. Voda nie je slaná, ale zato je veľmi čistá. Okrem toho tu na vás čakajú vodopády, vírivky, tobogány a ďalšie vzrušujúce atrakcie. Nech je vonku aj mínus dvadsať, vy sa môžete spokojne vyhrievať na pláži alebo v najväčšom saunovom areáli Európy. Tam sa chodí bez plaviek, iba s uterákom. Priniesť si dokonca môžete aj vlastné jedlo a nemusíte sa báť, že by vám pri vchode niekto kontroloval batoh. Tropical Islands sú skrátka ideálnym miestom pre krátkodobý pobyt, kde kvalitné služby zodpovedajú cene.

Vstupné a otváracia doba Tropical Islands

Exotický rekreačný komplex má otvorené dvadsaťštyri hodín denne. Ak si chcete ponechať možnosť rozhodovať o dobe pobytu, zakúpte si samostatnú vstupenku a vyrazte vlastným autom. Vstupenky sú platné jeden rok od dátumu vystavenia. Iba rodinná vstupenka či výhodná základná Best price vstupenka sa kupujú na konkrétny dátum, ktorý už nemožno zmeniť.

Základné vstupenka stojí 42 € pre dospelú osobu alebo 33 € pre staršie deti, študentov a seniorov. Zahŕňa vstup do areálu s výnimkou saunovej časti. V cene sú bazény, tobogány, takisto vonkajší amazonský areál a detské ihrisko Tropino. Kombinované vstupenky za 49 € (dospelý) či 39,50 € (dieťa, študent, senior) okrem vyššie uvedeného umožňujú aj vstup do sáun. Konečne rodinná vstupenka za 125 € je vlastne základným vstupným, teda bez sáun, pre dve dospelé osoby a až štyri deti vo veku 6-14 rokov.

Deti mladšie ako šesť rokov majú vstup zdarma. Nárok na zľavu je nutné preukázať dokladom, napr. pasom, školským preukazom, ISIC kartou a pod. Aquapark ponúka aj možnosť zakúpenia darčekových voucherov v hodnote 10, 20, 50 a 100 € s platnosťou až 3 roky od dátumu nákupu. Dajú sa použiť na úhradu vstupu, ubytovanie a ďalšie služby na mieste.

Ubytovanie priamo v komplexe Tropical Islands

Tropical Islands svojim návštevníkom umožňuje aj nocľah. Prespať je možné v mobilných domčekoch, dvojlôžkových a štvorlôžkových stanoch, v dvojlôžkových a rodinných izbách hotelového typu či dokonca na lehátku priamo na pláži alebo v okolí lagúny.

Ubytovanie v chatkách a stanovom mestečku je spoplatnené a musí sa vopred zarezervovať. Mobilné domčeky uprostred borovicového lesa sú vhodné pre tých, ktorí chcú svoj pobyt v aquaparku spojiť s prechádzkami po okolí. V jednom domčeku sa môžu ubytovať až štyri osoby. Pokojný kemp je vybavený obchodom so základnými potrebami, bistrom, práčovňou aj detským ihriskom. Stany sú postavené na jemnom piesku a vybavené matracmi, dekami aj vankúšmi vrátane obliečky. Obklopené tropickou vegetáciou a exotickou prírodou ponúkajú nezameniteľný nádych dobrodružstva pre deti, ale pritom sú šetrné k vašej peňaženke. Dvojlôžkové izby sú trochu luxusnejšie, vybavené klimatizáciou, sprchou s WC, minibarom zdarma, kávovarom a tiež televíziou. Hostia majú k dispozícii aj uteráky. V rodinných izbách potom nájdete oddelenú spálňu pre deti (palandy). Ak sa rozhodnete prespať na lehátku, nezabudnite si vziať niečo ľahké na prikrytie. V parku je síce teplo, ale určite budete mať lepší pocit.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.