Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

TOP pláže pre milovníkov mušlí

TOP pláže pre milovníkov mušlí

TOP pláže pre milovníkov mušlí

Polihovanie a opaľovanie na pláži vás nebaví a divokým vodným športom príliš neholdujete? Môžete tráviť čas zbieraním jedinečných mušlí a možno objavíte nejaký obzvlášť cenný kúsok. Vybrali sme pre vás sedem najlepších pláži sveta k hľadaniu mušlí.

Agios Dimitrios, Grécko

Príjemná piesočná a oblázková pláž Agios Dimitrios v tvare podkovy leží 14 km severovýchodne od mesta Patitiri. Je považovaná za jednu z najlepších pláži ostrova Alonissos. Tunajšia voda patrí k najčistejším na svete. Dostanete sa sem ľahko, z Patitiri trvá cesta približne hodinu. V hojnom počte sa tu vyskytujú ježkovia, dajte si na nich pozor. Pokiaľ hľadáte pokojnú dovolenku, je pre vás Agios Dimitrios ideálny.

Agios Dimitrios, Grécko

Agios Dimitrios, Grécko

Albufeira, Algarve, Portugalsko

Za peknými plážami c čistým pieskom a krištáľovou vodou sa môžete vydať do Albufeiry, bývalej rybárskej dedinky na juhu zeme. Turiste sem jazdia nie len kvôli historickým pamiatkam, ale práve aj kvôli skvelým plážam, ktoré obklopujú pieskovcové útesy. Veľká piesočná pláž Praia dos Pescadores býva často preplnená, keďže patrí k najkrajším. Niektoré tunajšie fosílne mušle sú údajne staré až 23 miliónov rokov.

Albufeira, Portugalsko

Albufeira, Portugalsko

Barricane Beach, Devon, Anglicko

Úchvatná a odľahlá pláž barricane vas určite ohromí svojou krásou. Táto oblasť zvláštného vedeckého záujmu je jedným z najlepších miest k zbieraniu a prezeraniu mušlí vo Veľkej Británii. Môžete tu stráviť celé hodiny, len tak sedieť a vychutnávať si pokoj a nádherný výhľad, alebo preskúmať okolité skaly, či skalné bazény. Na pláži sa nachádza malá kaviareň s niekoľkými lavičkami.

Barricane Beach, Devon, Anglicko

Barricane Beach, Devon, Anglicko Nilfanion

Guiones Beach, Kostarika

Široká pláž Guiones bez kúska tieňu , za to však so siedmymi kilometrami bieleho piesku, sa nachádza západne od malej dedinky Tico Nosara. Zostávala počas desaťročí známa len niekoľko málo surfárom. Dnes miestny usilujú o to, aby sa jej jedinečnosť a prirodzený pôvab zachovali. Pre menej skúsených surfárov je tu dostatok škôl. Nádhera pláže vyniká najmä pri západe slnka. Pár stoviek metrov miestného pobrežia získalo za nedotknuté, ekologické a dobre udržiavané pláže modrú vlajku. Ak nepatríte medzi nadšených surfárov, možno vás skôr zaujme široký oblúk mramorovaného piesku s množstvom mušlí.

Guiones Beach, Kostarika

Guiones Beach, Kostarika Donar Reiskoffer

Koh Thmei, Kambodža

Dlhá piesočnatá pláž zatienená palmami leží na východ od prístaviska na prekrásnom ostrove a nabáda ku kúpaniu a šnorchlovaniu nad koralmi. pokiaľ teda nie je obdobie dažďov. Vtedy totiž klesá viditeľnosť. V období sucha sa ale zase zlepšuje. Každý, kto hľadá pokoj uprostred panenskej prírody, alebo túži pozorovať vtáky, motýle a bohatý podmorský svet na koralovom útese, bude nadšený. Smerom na západ od prístaviska pokrývajú pláž tisíce lesklých mušlí.

Koh Thmei, Kambodža

Koh Thmei, Kambodža

Sanibel Island, Florida, USA

Veľkým množstvom mušlí sa môže pochváliť pláž na ostrovčeku Sanibel Island. Vlastne býva pravidelne nominovaná ako najlepšia pláž na svete, pokiaľ sa jedná o hľadanie mušlí. Dlhý a široký pás piesku upúta hromadou drobných mušličiek, ktorých zbieranie vás zabaví aj na niekoľko hodín. Jedným z vašich cieľov na ostrove by mohlo byť aj múzeum mušlí, kde si možno prehliadnúť tisíce mušličiek, od malých a pestrofarebných, až po obrovské. Ostrov sa stal tak obľúbeným, že niektoré hotely ponúkajú izby so špeciálnými umývadlami a pracovným stolom na čistenie mušlí.

Sanibel Island, Florida, USA

Sanibel Island, Florida, USA

Shell Beach, Žraločia zátoka, Austrália

Žraločia zátoka je plytký záliv v Západnej Austrálii, nachádzajúci sa cca 650 km od mesta Perth. Botanicky i zoologicky cenná lokalita je pre svoje mimoriadne prírodné bohatstvo zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO (od roku 1991). V jej južnej časti sa rozprestiera preslavená pláž Shell Beach, tvorená drobnými bielymi lastúrami mušlí nahromadenými na sebe vo výške zhruba desať metrov. Snehobiela mušličková pláž, 60 km dlhá a asi 1 km široká, je ľudoprázdna a plytká. Ešte 300 m od brehu vám bude voda siahať nanajvýš po kolená.

Shell Beach, Žraločia zátoka, Austrália

Shell Beach, Žraločia zátoka, Austrália

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.