Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Top 5 psích pláží v Chorvátsku : Zábava na slnku pre vás a vášho chlpáča

Plánovanie dovolenky môže byť niekedy veľkým orieškom, najmä ak so sebou beriete svojho štvornohého miláčika a k tomu celú rodinu. Pri výbere cestovateľskej destinácie by ste mali preto zvážiť krajinu, ktorá ponúka ubytovanie a služby označené ako pet friendly. Jednou z nich je práve obľúbené Chorvátsko !

CrikvenicaSplitVodiceDubrovníkOstrov VisSprávanie na pláži

Chorvátsko sa môže pochváliť pôsobivým množstvom krásnych pláží, z ktorých mnohé sú dokonca oficiálne označené ako psie pláže. Či už dávate prednosť kamienkovým úsekom alebo odľahlým zátokám, každý si nájdete to pravé pre seba. Najznámejšie pláže s povoleným vstupom pre psov nájdete po celej Dalmácií od Rijeky, Splitu až po Dubrovník. Tieto pláže poskytujú psom vyhradené oblasti na hranie, beh a dokonca plávanie, čo umožňuje vášmu štvornohému členovi rodiny ochladiť sa a zabaviť sa na slnku.

Prinášame Vám 5 najlepších pláží v Chorvátsku pre psov:

1. Monty's Dog Beach v Crikvenici

Psia pláž Monty's Dog Beach (Podvorska) v Crikvenici je jedna z najznámejších a najlepšie vybavených psích pláží v Európe. Táto kamienková pláž s krištáľovo čistou vodou ponúka nielen osviežujúci únik z letných horúčav, ale poskytuje aj príležitosť pre psov k vodným aktivitám. Pláž s jemnými kamienkami a miernym sklonom do vody zaisťuje prímorský zážitok aj najmenším chlpáčom. 

Jednou z výnimočných čŕt Monty's Dog Beach je jej priestranné a dobre udržiavané prostredie. Psy sa môžu šaňtiť,  behať, hrať do sýtosti, zatiaľ čo ich majitelia môžu relaxovať na plážových ležadlách a vyhrievať sa na teplom chorvátskom slnku. Okrem základného vybavenia, ako sú sprchy, odpadkové koše, prírodný tieň a verejné parkovisko tu nájdete aj špeciálny bar s občerstvením pre psov. Pláž Monty's Dog Beach je skutočným rajom pre našich štvornohých chlpáčov! Okrem Crikvenice je ten istý objekt otvorený aj v meste Rab na rovnomennom ostrove!

Pet friendly hotely v Chorvátsku

2. Kašjuni pláž v Splite

Ak sa chystáte do druhého najväčšieho mesta Split, môžete bez problémov vziať vášho chlpáča so sebou. Pláž Kasjuni, na malebnom pobreží je známa svojou úžasnou prírodnou krásou a pet friendly atmosférou. Kamienková pláž oficiálne označená ako pláž pre psov je od hlavnej pláže oddelená veľkými skalami preto si ju bezstarostne užijete len so psíčkarmi.  Krištáľovo čisté tyrkysové vody sú ako stvorené na osviežujúce kúpanie a váš štvornohý kamarát nepochybne ocení možnosť čľapkať sa a schladiť sa počas horúcich letných mesiacov. Bohužiaľ na tejto pláži nenájdete iné vymoženosti pre psov. 

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

3. Pláž Stara škola vo Vodiciach

Pláž Stara škola v centre mesta Vodice srdečne víta psíkov všetkých veľkostí a druhov. Táto kamienková pláž s čistým morom je  skutočným útočiskom pre psov, kde sa môžu šantiť vo vode, hrabať sa v piesku a užívať si slnečné lúče po boku svojho obľúbeného človeka. Na pláži je priestranné parkovisko s dostatočným priestorom pre majiteľov psov, čo uľahčuje prepravu vášho chlpatého priateľa na pláž a späť. Pláž Stara škola má tiež výhodnú polohu v blízkosti možností ubytovania s domácimi miláčikmi, vrátane hotelov a dovolenkových prenájmov, ktoré vítajú psy. Nájdete tu tiež množstvo pamiatok, reštaurácie či obľúbené zmrzlinárne. 

Objavte 10 prekrásnych malých ostrovov v Chorvátsku

Prečítajte si aj:

Objavte 10 prekrásnych malých ostrovov v Chorvátsku

4. Pláž Privlaka pri Dubrovníku

Privlaka, ktorá sa nachádza neďaleko krásneho mesta Dubrovník v Chorvátsku, je fantastickou plážovou destináciou, ktorá je vhodná pre milovníkov psov. Toto idylické pobrežné mesto ponúka dokonalú zmes slnka, mora a vybavenia vhodného pre psov a ich majiteľov. Jedným z hlavných dôvodov, prečo Privlaka vyniká ako skvelá destinácia pre psov, sú jej úžasné pláže. Táto oblasť je známa svojimi nedotknutými brehmi a krištáľovo čistými tyrkysovými vodami skvelými pre beh, plávanie a hranie sa v piesku.

Privlaka je známa aj svojimi možnosťami ubytovania s domácimi miláčikmi. Niektoré zariadenia dokonca poskytujú špeciálne vybavenie pre psov, ako sú vyhradené priestory na cvičenie a hry, ako aj možnosti stravovania vhodné pre psov. Okrem pláže ponúka Privlaka množstvo outdoorových aktivít, ktoré si vy a váš pes môžete užiť spoločne. Okolie ponúka malebné turistické chodníky, kde môžete preskúmať krásnu pobrežnú krajinu a vychutnať si panoramatický výhľad na Jadranské more.

Dovolenka v Chorvátsku

5. Pláž Vartalac na ostove Vis

Ak túžite po pokojnej dovolenke v Chorvátsku so svojimi psíkmi, odporúčame prenajať si v apartmán na ostrove Vis. Okrem nádherných pamiatok nedotknutej stredomorskej prírody, skrytých pláží s krištáľovo čistým morom a ústretových miestnych obyvateľov je ostrov Vis hrdý na pláž Vartalac, ktorá je jednou z mála oficiálnych psích pláží v Chorvátsku.

Okrem toho pláž poskytuje dostatok priestoru pre vášho psa na beh a objavovanie. Vďaka širokému kamienkovému úseku a miernemu svahu do vody je ideálnym miestom na osviežujúce kúpanie pre psov všetkých veľkostí. Váš chlpatý kamarát môže vypustiť svojho vnútorného vodného psa a šantiť vo vlnách do sýtosti.

Ako sa správať na psej pláži?

Ak sa rozhodnete vziať svojho miláčika na psiu pláž, kvôli bezpečnosti a pohodlí treba rešpektovať pár pravidiel. Tu je niekoľko pokynov, ako sa správať so psom na pláži:

1.) Prečítajte si plážové predpisy a špecifické požiadavky

2.) Prineste si základné veci ako je voda, prenosná miska, vrecká na výkaly, ochranu pred slnkom…

3.) Udržujte svojho psa hydratovaného

4.) Vždy po svojom psovi pozbierajte psie výkaly 

5.) Rešpektujte ostatných návštevníkov pláže 

6.) Dávajte pozor na voľne žijúce živočíchy

7.) Ponúknite svojmu psovi tieň pod slnečníkom, plážovým stanom či stromom

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.