Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Tipy na netradičné ubytovanie vo svete

Už Vás nebaví to typické ubytovanie v hoteloch či penziónoch? Radi by ste skúsili niečo nové, neotrepané? Možno sa budete čudovať, kde všade môžete stráviť svoju dovolenku. Čím je totiž ubytovanie „bláznivejšie“, tým je turistami vyhľadávanejšie.

Prespite ako robotníci v odpadovej rúre

Len neďaleko od nás, v rakúskom meste Linz, nájdeme Das Park Hotel. Odpadové potrubie je tu upravené na malé izby s manželskou posteľou, navyše je tu zavedená aj elektrina. Na WC si ale budete musieť dôjsť mimo svojho obydlia. Tento bizarný hotel je otvorený od 1.mája do cca polovice októbra. Zatiaľ hotel fungoval systémom „zaplaťte, koľko uznáte za vhodné“.

Das Park Hotel, Rakúsko

Das Park Hotel, Rakúsko Arnoldius

O samote na majáku

Ak plánujete tento rok dovolenku pri mori, môžete skúsiť prespať na majáku. Týmto spôsobom ubytovania sa pýši prevažne Chorvátsko. Majáky sa nachádzajú poväčšinou na malých ostrovčekoch a majiteľ Vás naň dopraví loďou. Býva v nich často iba jeden apartmán a tak si užijete ničím nerušený oddych a romantiku.

Maják Porer, Chorvátsko

Maják Porer, Chorvátsko

Nocovanie v iglu

Ak si predstavujete nocovanie v typickom ľadovom iglu, vyvediem vás z omylu. Jedná sa o veľmi luxusné celopresklené domčeky. Nájdete ich vo Fínsku – Kakslauttanen Arctic Resort. Aj keď je pravda, že pre odvážnejšie povahy sú tu aj typické snežné iglu. V komplexe sa nachádza aj Santov dom, kde Vám Elfovia ponúknu teplé nápoje a zázvorové sušienky. Neďaleko rezortu je aj HUSKY SAFARI či SOBIE SAFARI.

Kakslauttanen Arctic Resort, Fínsko

Kakslauttanen Arctic Resort, Fínsko

Pobyt v ľadovom hoteli pre otužilcov

Opäť zavítame na sever Európy, teraz do Laponska. Tu sa každú sezónu stavia ICEHOTEL, ktorý je samozrejme zakaždým iný. Prvý hotel tu bol postavený v roku 1990. V hoteli nájdeme aj kaplnku, v ktorej je možné organizovať svadby, ľadovú výstavnú sálu, kino a Absolut ice bar. Ak sa sem vydáte, teplo sa oblečte, na izbách je teplota - 5°C.

Icehotel, Švédsko

Icehotel, Švédsko

Noc v lietajúcom tanieri

Ak zostaneme pri Švédsku, ďalšou kuriozitou je rekreačné stredisko Treehotel, ktorý získal v roku 2011 cenu Grand Tourism Prize. Jednou z možností je prespanie v UFO tanieri, ktorý si určite obľúbia hlavne milovníci sci-fi. Ďalšími typmi ubytovania sú napríklad vtáčie hniezdo či presklená kocka.

Ufo, Treehotel, Švédsko

Ufo, Treehotel, Švédsko

Kapsulové hotely

Ak sa chystáte do Číny alebo Japonska a chcete ušetriť za ubytovanie, začnite sa pozerať po kapsulových hoteloch. Rozmer kapsúl nie je príliš veľký (cca 2 x 1 x 1.2 m), nájdete tu ale všetko potrebné. Máte k dispozícii lôžko, televízor, elektrickú zásuvku, stôl s lampičkou aj skrinku na oblečenie.

Kapsulový hotel, Japonsko

Kapsulový hotel, Japonsko

Amerika plná zvláštností

Keby ste náhodou plánovali cestu do štátu Idaho, môžete sa ubytovať v Dog Bark Park Inn hoteli. Je to vlastne bígl v nadživotnej veľkosti. Sú tu umiestnené iba dve izby a môžete si priobjednať aj raňajky. Samozrejme tu ubytujú aj Vašich psích miláčikov.

Dog Bark Park Inn, Idaho

Dog Bark Park Inn, Idaho Alan Levine

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.