Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Tipy ako cestovať počas sviatkov menej stresujúco

Cestovanie počas sviatkov

Cestovanie počas sviatkov

Cestovanie počas vianočných sviatkov môže priniesť veľa radosti a zábavy. Koniec koncov pre mnohých ide o najkrajšie a najmagickejšie dni v roku. Netreba však zabúdať na milióny cestovateľov, ktorý sa tak isto ako vy, pokúšajú dostať domov za rodinou a priateľmi či mieria ukončiť rok do vysnívanej dovolenkovej destinácie. Dopravné zápchy, meškania na letiskách, davy ľudí či uplakané deti - skrátka typické sviatočné cestovanie. Prinášame Vám preto pár tipov a praktických rád ako sa počas cestovania nezblázniť. 

Buďte flexibilní a dochviľní

Keďže obdobie medzi sviatkami sa vyznačuje veľkým návaľom cestujúcich, mali by ste sa ujistiť že do miesta nástupu či odletu dorazíte s odporúčaným časovým predstihom. Na letisku Vás bude čakať bezpečnostná kontrola a odbavenie, ktoré sa s veľkým množstvom ľudí, môžu značne predĺžiť. 

Silvester na dovolenke

Majte plán B

Nikdy neviete čo sa môže počas cesty pokaziť a tým narušiť Vaše plány. Zimné počasie v sebe skrýva jemnú nepredvídateľnosť ako sú snehové búrky a meškania. Zrušil sa Vám let pre zlé poveternostné podmienky? Odporúčame mať cestovné poistenie ktoré Vám v mnohých prípadoch dokáže ušetriť čas ale aj peniaze. Ak je to možné, vyberte si radšej priame lety, bez zbytočných prestupov. 

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Ak sa Vám dá, vezmite si len príručnú batožinu 

Strata odbavenej batožiny počas cesty skutočne nepoteší. Ak sa dokážete zbaliť do príručnej batožiny , ktorú máte stále na očiach máte o jeden problém menej. Navyše budete môcť opustiť letisko rýchlejšie a vyhnete sa večnému čakaniu na batožinovom kolotoči. Nemusíte sa obávať ani zničených batožín s rozbitými kolesami alebo ukradnutých vecí.

Buďte na stres pripravení

Ani našimi tipmi Vám neviem zaručiť 100% bezstresové cestovanie, no viete sa na neho patrične pripraviť. Pre zníženie stresu si stiahnite obľúbenú hudbu, podcasty, filmy či si prečítajte zaujímavú knižku. Hlad dokáže ovládať emócie a priložiť oheň do krbu, preto odporúčame kúpiť si extra občerstvenie, teplú kávu alebo mätový čaj na zrelaxovanie. Toto je obzvlášť dôležité, ak ste nervózny cestovateľ alebo cestujete s deťmi.

Vianoce a Silvester pri mori

Prečítajte si aj:

Vianoce a Silvester pri mori

Majte poriadok v dokladoch a veciach 

Urobte si nejaký čas vopred a vytvorte si zoznam, aby ste na nič nezabudli. Večer pred cestou si nachystajte všetko potrebné ako sú doklady, letenky víza či napríklad nabíjačku na telefón. Nezabudnite si overiť bezpečnostné obmedzenia na letisku, aby ste zbytočne počas kontroly neprišli o obľúbené veci z batožiny, ktoré sú zakázané mať na palube lietadla. 

Kontrolujte tabule a aktualizované informácie 

Všetky letecké, vlakové i autobusové spoločnosti majú oficiálne stránky či dokonca aplikácie na ktorých nájdete aktuálne informácie o zmenách a meškaniach. Nadstavte si upozornenia a buďte v strehu! 

Na čo myslieť pokiaľ sa chystáte na dovolenku do exotiky?

Prečítajte si aj:

Na čo myslieť pokiaľ sa chystáte na dovolenku do exotiky?

Skontrolujte si otváracie hodiny obľúbených atrakcií v cieľovej destinácií

Musíte brať na vedomie, že prádzniny a sviatky neoslavujete iba vy, ale rovnako aj  mnohé prevádzky a ich zamestnanci. Na oficiálnych webových stránkach si preto skontrolujte otváracie hodiny, aby Vás nič neprekvapilo.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.