Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Šup na zjazdovku! Objavte 5 najlepších lyžiarskych stredísk Talianska

Aké sú najlepšie lyžiarske strediská Taliansk

Aké sú najlepšie lyžiarske strediská Taliansk Shutterstock

Hola hola, zjazdovka v Taliansku volá! A nie jedna! Vybrali sme pre vás päť talianskych lyžiarskych stredísk, ktoré si zamilujete skôr, než zapnete lyžiarky.

Zo všetkých alpských krajín má Taliansko najrozmanitejšie pohorie. Krajina pizze a cestovín nevyniká nielen v gastronómii, jej zjazdovky sú považované za najlepšie upravené v celej Európe. A takmer môžete staviť na krásne slnečné počasie. 

Val di Fiemme

Val di Fiemme

Val di Fiemme Shutterstock

So svojimi 103 kilometrami zjazdoviek patrí Val di Fiemme medzi najobľúbenejšie strediská slovenských lyžiarov. Hlavným dôvodom je pomer cena/výkon. Ubytovanie patrí medzi lacnejšie a zakúpený skipas vám umožňuje lyžovať vo štvorici areálov - Alpe Cermis, Latemar, Alpe Lusia a Passo Rolle (areály nie sú prepojené lanovkami). V strediskách nájdete ako červené zjazdovky, strmé čierne trate, tak aj pohodové mierne lúky značené modrou farbou. Malí aj veľkí budú nadšení z 900 m dlhej bobovej dráhy Alpine Coaster Gardoné, ktorá je dostupná z mestečka Predazzo kabínovou lanovkou. Šesť dňový skipas pre dospelého vás v hlavnej sezóne vyjde zhruba na 263 €.

Zažite lyžovačku v Taliansku!

Livigno

Livigno

Livigno Shutterstock

Malebné mestečko Livigno je bezcolnou zónou a ďalším obľúbeným lyžiarskym strediskom. Celková dĺžka prevažne červených zjazdových tratí je 115 km. Istota snehu je tu vďaka nadmorskej výške až do konca apríla. Najväčšia plocha zjazdoviek tohto strediska patrí hrebeňu Carosello 3000, kde nájdete okolo lanovky najprudšie trate. Najnovšie sa v Livignu nachádza aj Aquapark Aguagranda s wellness centrom. Najviac vyťažené termíny sú v dobe free ski (tohoročná sezóna 11.4. - 2.5. 2020), kedy vo vybraných objektoch získate k ubytovaniu skipas zdarma.

Gurmánske tipy z Ruska, ktoré vás zaručene zahrejú

Prečítajte si aj:

Gurmánske tipy z Ruska, ktoré vás zaručene zahrejú

Pozor: do Livigna se vchádza jednosmerným tunelom s kyvadlovou prevádzkou, obzvlášť ak idete v sobotu, je potrebné si dopredu zistiť, kedy je tunel otvorený pre cestu tam aj späť. Šesť dňový skipas pre dospelého vás v hlavnej sezóne vyjde zhruba na 247 €.

Aprica

Aprica

Aprica Shutterstock

Aprica je rodinné lyžiarske stredisko, ktorého ceny sú veľmi priaznivé. Toto stredne veľké stredisko ponúkne zjazdové trate v celkovej dĺžke 50 km. Hlavnou výhodou je blízkosť ubytovania k zjazdovkám. Súčasťou lyžiarskeho areálu je cvičná lúka pre úplných začiatočníkov. Najmenší lyžiari sa v detskom parku môžu vyblázniť na snowtubingu. A aby zimných radovánok nebolo málo, mestečko ponúka ľadovú plochu pre korčuliarov. Šesť dňový skipas pre dospelého vás v hlavnej sezóne vyjde zhruba na 193 €.

Vyrazte s nami na lyže!

Arabba/Marmolada

Marmolada

Marmolada Shutterstock

Stredisko Arabba so svojim ľadovcom Marmolada patrí do legendárneho okruhu Sella Ronda. Mnohí označujú Arabbu perlou Dolomit a horu Marmolada ako ich symbol. Celková dĺžka zjazdoviek je 89 km (Sella Ronda 490 km) a vďaka nadmorskej výške sa tu drží sneh až do jari. Lyžovanie v Arrabe patrí k náročnejším, a tak je vhodné skôr pre skúsenejších lyžiarov, nájdu sa tu aj miernejšie svahy vhodné pre deti. Šesť dňový skipas pre dospelého vás v hlavnej sezóne vyjde zhruba na 273 €. Skipas na celú oblasť Sella Rondy stojí približne 313 €.

5 najlepších lyžiarskych stredísk v Rakúsku

Prečítajte si aj:

5 najlepších lyžiarskych stredísk v Rakúsku

Tip: V Arabba/Marmolada sa koná lyžiarske safari Grande Guerra, ktoré vás prevedie po stopách 1. svetovej vojny. Malé vojenské múzeum predstavuje rolu Dolomit v dobe, kedy bolo v ľadovci ukryté celé vojenské mesto.

Kronplatz

Kronplatz

Kronplatz Shutterstock

Kronplatz vás osloví najmä širokými zjazdovkami, modernými kabínovými lanovkami a najvýkonnejším zasnežovaním. Patrí medzi najkvalitnejšie a najrušnejšie stredisko Dolomit. Na skúsených lyžiarov čaká aj dvojica päť kilometrových čiernych zjazdoviek. Komplexne je však areál vhodný ako pre náročnejších, tak pre menej zdatných lyžiarov. Rodiny s deťmi ocenia výukový park s figúrkami pre najmenších a pre pokročilejších ideálny výukový terén smerom na Olang. Kronplatz je jedným z najspoľahlivejších areálov čo sa týka snehu, sezóna tu trvá od konca novembra najmenej do polovice apríla. Šesť dňový skipas pre dospelého vás v hlavnej sezóne vyjde zhruba na 290 €.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.