Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Rozprávkový ostrov Karibiku alebo Čo možno neviete o Dominikánskej republike

Rozprávková Dominikánska republika

Rozprávková Dominikánska republika Shutterstock

Elektrizujúca modrá farba Karibiku, nekonečné pláže pokryté pieskom, ktorého farba a konzistencia vôbec nepripomína práškový cukor. A ako bonus prvotriedny rum a počasie ako z najdokonalejšej letnej dovolenky. Dominikánska republika je právom považovaná za turistický raj, ktorý vás oslní prírodnými krásami, bohatou históriou a životom plynúcim v rytme merengue.

Banánová superveľmoc

Banánovník, Punta Cana

Banánovník, Punta Cana Shutterstock

Tým skôr narodeným môže vôňa banánov pripomínať advent, ktorý strávili v rade na vytúžené tropické ovocie. Až 55 % tohto nutrične bohatého ovocia dozrieva na tropickom slnku práve na plantážach Dominikánskej republiky. Ak si chcete vychutnať banány v ich najlepšej podobe, Dominikánska republika je pre vás ideálnou destináciou. Banány sa vyrábajú v rôznych veľkostiach, farbách a kuchynských variantoch. Vypražene alebo dusené banány odrody plantain sú tu neoddeliteľnou súčasťou denného jedálnička.

Vyberte si zájazd do Dominikánskej republiky

Plážová jednotka

Pláž v letovisku Bayahibe

Pláž v letovisku Bayahibe Shutterstock

Karibské pláže sú synonymom dokonalosti. Tie dominikánske sa môžu pochváliť aj najvyšším počtom prestížnych modrých vlajok, ktoré sa udeľujú za čistotu a kvalitu služieb. Ak chcete zažiť bohatú dávku plážovej krásy, vyberte sa na Bayahibe - pláž, ktorá očarila aj samotného Krištofa Kolumba

Perly Karibiku: 7 najkrajších pláži  Dominikánskej republiky

Prečítajte si aj:

Perly Karibiku: 7 najkrajších pláži Dominikánskej republiky

Veľryby ako na dlani

Pytačky keporkakov, Karibik

Pytačky keporkakov, Karibik Shutterstock

Samanský záliv, ktorý sa nachádza na severovýchode krajiny, ponúka nielen nedotknuté piesočnaté pláže, ale aj jedinečnú príležitosť pozorovať majestátne vráskavce dlhoplutvé. Do slnečných vôd sem prichádzajú v období od decembra do marca, aby si užili pytačky a potom priviedli na svet svoje potomstvo. Potešia vás aj skupinky hravých delfínov.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Raj romantikov

Raj romantikov, Dominikánská republika

Raj romantikov, Dominikánská republika Shutterstock

Chystáte sa kľaknúť si do hebkého piesku a požiadať svoju milú o ruku pri západe slnka? Dobre sa rozhliadnite. Je pravdepodobné, že vo vašom okolí je niekto iný, kto sa chystá urobiť rovnaký odvážny krok v živote. Dominikánska republika je na čele zoznamu najromantickejších miest na svete. Skúste byť originálni a pridajte k prsteňu valček vzácneho larimaru. Jeden z najkrajších polodrahokamov na svete pochádza z Dominikánskej republiky a jeho tyrkysová farba vám bude navždy pripomínať dni strávené v raji.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.