Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Rakúske skiareály, v ktorých deti lyžujú zadarmo

Ak milujete lyžovanie v Rakúsku a máte deti, určite ste už aspoň na okamih zauvažovali nad zimnou rodinnou dovolenkou v Alpách. Bojíte sa, že vás takáto dovolenka vyjde príliš draho? Nemusí to tak byť vždy. Stačí vyberať múdro a vyraziť do takého strediska, kde vás detský skipas nebude stáť (skoro) nič!

Rakúsko disponuje obrovským množstvom skiareálov – a ako to už býva, každý z týchto skiareálov stojí o čo najvyššiu návštevnosť. Pre lyžiarov (a predovšetkým pre rodiny s deťmi) z toho plynie atraktívna ponuka cenovo výhodného skipasu, s ktorým je radosť takúto lyžiarsku dovolenku plánovať. Poďme si preto predstaviť rakúske strediská, ktoré ponúkajú najvýhodnejšie ceny skipasov pre deti a sú tak ako stvorené pre lyžovanie s rodinou.

Hneď na úvod asi potešíme tých rodičov, ktorých deti ešte nedosiahli vekovú hranicu 6 rokov. V Rakúsku môžete počítať s tým, že v absolútnej väčšine skiareálov dostanú deti do 6 rokov skipas zadarmo. S každým dalším pribúdajúcim rokov dieťaťa sa však zoznam lyžiarskych stredísk s výhodnými skipasmi neúprosne zužuje.

Kam vyraziť, ak chcete na lyžovaní v Rakúsku s deťmi ušetriť, ale vaše ratolesti už majú viac ako 6 rokov?

Lyžovanie zadarmo pre deti do 8 rokov:

Deti do 8 rokov lyžujú zadarmo napríkald v skiareáloch Ischgl a Obergurgl.

Lyžovanie zadarmo pre deti do 10 rokov:

Zadarmo lyžujú všetky deti do 10 rokov v skiareáloch Stubaital alebo vďaka tzv. „Bambini-Freikarte“ v areáloch Kaunertal a Pitztal. Zaujímavou možnosťou je aj tzv. Schneemannkarte (alebo „Karta Snehuliak“), vďaka ktorej dostanú deti do 10 rokov skipas iba za 3 € na deň v týchto ôsmich skiareáloch: Heiligenblut, Hinterstoder, Hochficht, Hochkar, Kasberg, Kössen, Ötscher a Wurzeralm.

Lyžovanie za 1 € pre deti do 12 rokov:

V korutánskom Bad Kleinkirchheim sa ponúka zaujímavá akcia s názvom „Familieneuro“. Ak si rodičia kúpia aspoň 6dňový skipas, deti do 12 rokov dostanú celodenný skipas iba za 1 €.

Lyžovanie zadarmo pre deti do 15 rokov:

Po skončení hlavnej sezóny budú mať deti skipas zadarmo, ak si rodičia kúpia aspoň 2dňový skipas v prípade skiareálu Kreischberg Murau, 3dňový skipas v prípade SkiWelt Wilder Kaiser Brixental, 4dňový skipas v stredisku Dachstein West alebo 6dňový skipas v prípade celej lyžiarskej oblasti Ski Amadé.

Lyžovanie zadarmo pre deti do 16 rokov:

Aj tu sa deti do 16 rokov po skončení hlavnej sezóny dočkajú skipasu zadarmo, ak si rodičia zakúpia aspoň 3dňový skipas v skiareáloch Alpbachtal nebo Wildschönau. V skiareáloch Kleinwalsertal je po hlavnej sezóne lyžovanie zadarmo každú nedeľu.

Lyžovanie (takmer) zadarmo pre deti a mládež do 19 rokov:

Každú sobotu (vrátane hlavnej sezóny) lyžuje mládež do 19 rokov v skiareáloch Saalbach Hinterglemm a Zell am See – Kaprun za 10 €. V celej oblasti Ski Amadé rovnako platí, že každé tretie a ďalšie dieťa alebo mladistvý do 19 rokov dostane skipas zadarmo.

A za akých podmienok taký skipas pre deti zadarmo v Rakúsku dostanete?

Vyvarujte sa prípadným nedorozumeniam a pripravte sa ešte pred odjazdom do Rakúska. V prvom rade je takmer všade vyžadovaný doprovod aspoň jedného platiaceho rodiča. Pri pokladni je rovnako nutné dokázať totožnosť dieťaťa, k čomu najlepšie poslúži jeho cestovný pas. V niektorých skiareáloch vám skipas zadarmo (alebo so zľavou) vydajú jedine s fotografiou dieťaťa. Buď si vaše ratolesti vyfotia priamo na pokladni alebo budú vyžadovať jeho preukážkovú fotografiu – majte ju teda pre istotu so sebou. A nezabudnite ani na vlastné doklady totožnosti – niekedy je totiž nutné preukázať rodinný vzťah s dieťaťom, alebo napríklad v prípade rodinných skipasov navyše aj adresu spoločného trvalého bydliska.

07.11.2017 Leona Tomšů

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.