Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Rajská príroda ostrova Maurícius

Ostrov Maurícius si vás podmaní ešte skôr než vkročíte na jeho pôdu. Už pohľad z lietadla na ten zelený kúsok raja uprostred oceánu je jedinečný. Pripočítajte si ešte príjemné klimatické podmienky, usmievavých domorodcov, pláže ako z rozprávky a úžasne pestrú prírodu. Maurícius si vás dozaista podmaní. Až sa dostatočne nabažíte odpočinku na pláži, skúste preskúmať aj prírodné bohatstvo tejto krásne krajiny.

Určite by ste nemali vynechať:

Dúhové piesočné duny Chamarel

Dúhové piesočné duny Charamel

Dúhové piesočné duny Charamel

Jedinečný prírodný jav sa nachádza v horskej oblasti, skrytý medzi kávovými plantážami. Malý kúsok krajiny je pokrytý piesočnými dunami v siedmich farebných odtieňoch. Je až k neuvereniu, že táto nádhera je iba dielom prírody. Farba vyvretej horniny prechádza pozvoľne z ružovej na fialovú, hnedú, červenú až po tyrkysovo modrú. Tieto nádherné farby sú vytvorené vysokým obsahom hliníku a železa. Ak by ste rovnako ako ja zatúžili po troche piesku na pamiatku, tak vás musím sklamať. Oblasť je prístupná iba po drevených lávkach, ale aj tak sa jedná o výnimočný zážitok. Netuším prečo, ale pri pohľade na tú rozprávkovú nádheru som sa nemohla zbaviť predstavy, že niekde tam určite žijú trblietajúce sa jednorožce.

Objavte raj na zemi: Vyberte si zo zájazdov na Maurícius

Vodopád Chamarel

Vodopád Charamel

Vodopád Charamel

Za ďalším krásnym miestom nemusíme chodiť ďaleko. V blízkosti dedinky Charamel (juhozápad ostrova), ktorá je súčasťou národného parku Black River Gorges, sa nachádza skalný previs, z ktorého pará riečka St. Denis do vnútra kráteru. Veľkým zážitkom je už samotná cesta k vodopádu. Úzka cestička vedie bujnou tropickou vegetáciou a skôr než turistické značky vás na miesto dovedie ohlušujúci zvuk padajúcej vody.

Le Val Nature park

Le Val Nature park

Le Val Nature park

V národnom parku Le Val (juhovýchod ostrova) sa príjemne snúbi krásna príroda s množstvom atrakcií pre deti a dospelých. V areály s rozlohou 2 800 hektárov sa nachádza množstvo jazierok, v ktorých návštevníci môžu zazrieť krevety, úhore a ďalšie tropické sladkovodné ryby. Rybníky, palmové háje a skleníky s exotickými kvetinami tvoria ideálne miesto na relax. Park je husto osídlený opicami, pestrofarebným vtáctvom aj majestátnymi suchozemskými korytnačkami. Súčasťou areálu je aj požičovňa lodiek, ihrisko na minigolf a štýlová kreolská reštaurácia.

Slávna ríša Inkov: 10 najkrajších miest v Peru

Prečítajte si aj:

Slávna ríša Inkov: 10 najkrajších miest v Peru

Ostrov Aigrettes

Ostrov Aigrettes

Ostrov Aigrettes

Ak chcete zažiť skutočný raj, určite sa vydajte na ostrov Ile aux Aigrettes. Jedná sa o prírodnú rezerváciu, ktorá má za cieľ zachovať pôvodné druhy rastlín a živočíchov. Tento malý korálový ostrov vy mohol byť prezývaný svätyňa zvierat. Počas prehliadky môžete pozorovať rôzne plazy (scink, gekon), vzácne druhy vtákov, hmyzu a obrích suchozemských korytnačiek. Unikátna je aj miestna flóra, ktorá zahŕňa celý rad paliem, orchidey všetkých tvarov a farieb aj ebenový les. Súčasťou prehliadky je aj návšteva múzea so zaujímavou expozíciou venovanou druhu vtákov Dodo, ktoré sú považované za symbol ostrova. Nelietavý vták, ktorého meno pochádza zo slovo doudou, čiže „hlupák“, doplatil na svoju dôverčivosť a neschopnosť vzlietnuť a v priebehu 17. storočia bol úplne vyhubený.

Vydajte sa do exotiky: Výhodné zájazdy na Maurícius

Hora Le Morne Brabant

Le Morne Brabant

Le Morne Brabant

Ak ste aspoň trochu fyzicky zdatní, nemali by ste si nechať ujsť výstup na horu Le Morne Brabant, ktorá je vyobrazená na titulke každého turistického sprievodcu. Ideálne je vyraziť v ranných hodinách v doprovode miestneho sprievodcu a nezabudnúť na pevnú obuv. Trojhodinová trasa vás prevedie panenskou prírodou s mnohými endemickými druhmi rastlín. Na jej konci budete odmenení úchvatným panoramatickým výhľadom na ostrov aj oceán s hradbou korálového úresu. Samotný vrchol nie je z dôvodu ochrany prírody prístupný verejnosti. Hora je zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Vône diaľok: Recepty na najchutnejšie vegetariánske pochúťky

Prečítajte si aj:

Vône diaľok: Recepty na najchutnejšie vegetariánske pochúťky

Botanická zahrada Pamplemousses

Botanická záhrada Pamplemousses

Botanická záhrada Pamplemousses

Preslávená botanická záhrada Pamplemousses bola založená v roku 1736 a v priebehu rokov sa rozširovala až do dnešnej úctyhodnej rozlohy 37 hektárov. Malebný areál je popretkávaný úzkymi cestičkami, ktorá vás prevedú alejami banánovníkov, kokosových paliem, paliem talipot aj mangrovníkov. Príjemné osvieženie poskytujú jazierka s exotickými rybkami. Svetoznáme sú predovšetkým tunajšie obrie lekná Victoria Regia, ktorých listy unesú aj malé dieťa. Zvieraciu ríšu zastupujú obrie suchozemské korytnačky či roztomilé jávske jelene. Súčasťou parku je aj budova historického cukrovaru či biele koloniálne panské sídlo, slúžiace ako výstavná galéria.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.