Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

"Povinné" fotografie z ciest. Máte ich?

Väčšina z nás si chce z dovolenky okrem spústy krásnych zážitkov priviesť i nejaké tie fotografie. Či už kvôli osvieženiu vlastných spomienok za pár rokov, alebo kvôli tomu, aby sme mohli svoje dojmy z ciest zdieľať s ostatnými. Prinášame vám zoznam tých najznámejších, povedzme povinných fotopóz. Vyskúšajte ich aj vy!

Podepřete šikmou věž v Pise

Navštíviť šikmú vežu v Taliansku a neodviezť si fotku, ako ju podopierate, alebo naopak ešte viac nakláňate? Takmer nemyslitelné! Pri fotení sa rozhliadnite okolo seba a na pamiatku ulovte aj vtipný snímok okolostojacích ľudí, ktorí sa pokúšajú nastaviť do tej správnej pózy, aby sa na fotografii ich ruky dotkli veže.

Podoprite šikmú vežu v Pise

Podoprite šikmú vežu v Pise

Pobozkajte sfingu

Pyramídy a sfinga v Egypte lákajú cestovateľov z celého sveta. Ak sa vám už pošťastísa k týmto úžasným pamiatkam dostať, odfoťte si na pamiatku váš bozk so sfingou. Pokiaľ ste predsa len hanblivejší a pri prvom stretnutí sa zásadne s nikým nebozkávate, skúste fotku na ťave s pyramídou v pozadí.

Meditujte v Tádž Mahalu

Tádž Mahal v Indii je jedným z nových siedmych divov sveta. Pre dokonalú snímku zaujmite niektorú z meditačných póz.

Meditujte v Tádž Mahale

Meditujte v Tádž Mahale

Uchopte Eiffelovu vežu

Eiffelova veža je v súčastnosti najznámejšou dominantou Paríža a tak nie je divu, že ju každý návštevník tejto metropoly chce vidieť na vlastné oči. Aby sa vám táto 324 metrov vysoká stavba vošla do fotografie celá, musíte stáť pomerne ďaleko od nej. A keď už tam budete, prečo sa nepohráť s optickou ilúziou a neuchopiť opatrne vežu medzi špičky prstov?

Uchopte Eiffelovu vežu

Uchopte Eiffelovu vežu Vincent Lock

Natrite sa bahnom z Mrtvého mora

O bahne z Mrtvého mora sa traduje, že má liečivé a zkrášľujúce účinky. Vyskúšajte ich na vlastnej koži a až vás niekto bude podozrievať zo skrášľujúcej plastickej operácie, ukážte mu svoju bahennú fotografiu ako dôkaz, že vaša krása je čisto prírodná :-)

Natrite sa bahnom z Mŕtvého mora

Natrite sa bahnom z Mŕtvého mora

Vhoďte mincu do Fontány di Trevi

O Fontáne di Trevi sa hovorí, že pokiaľ do nej pozadu hodíte pravou rukou mincu cez ľavé rameno, určite sa do Ríma vrátíte. Zvečnite si túto chvíľu, aby ste si na to spomenuli, až budete po čase uvažovať, kam si zájsť napríklad na predĺžený víkend v dvoch.

Vhodte mincu do Fontány di Trevi

Vhodte mincu do Fontány di Trevi

Využijte perspektívu v Salar de Uyuni

Najäčšia soľná pláň na svete -  Salar de Uyuni na juhu Bolívie - je skvelým miestom pre fotohrátky s perspektívou. Popustite uzdu svojej fantázií!

Využite perspektívu v Salar de Uyuni

Využite perspektívu v Salar de Uyuni

Vyfoťte si svoje nohy na pláži

Necítite sa na pózovanie pred objektívom len v plavkách? Potom ako dôkaz (a spomienku), že ste na pláži naozaj boli, odfoťte iba svoje nohy. Výsledok vás milo prekvapí i v prípade, že nieste zrovna najlepší modeli ;)

Nechajte sa následovať

Asi najobľúbenejšia fotografická póza celého Instagramu dostala názov Follow me, v preklade, následuj ma. Vyskúšajte ju aj vy na akomkoěvek mieste sveta, výsledná fotografia sa takmer vždy vydarí!

Zamilujte si západy slnka

Je to tak ľahké: postavte sa k fotografovi chrbtom, z prstov vytvorte srdiečko a cvak! Pôsobivý snímok je na svete. Obzvlášť odporúčame k zachyteniu  západu slnka.

Zamilujte si západy slnka

Zamilujte si západy slnka

22.10.2018 Invia

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.