Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Perly čierneho kontinentu: 10 najkrajších pláží Afriky

TOP 10 najkrajších pláží Afriky

TOP 10 najkrajších pláží Afriky Shutterstock

Veterné brehy Seychel, strašidelné pobrežie Namíbie, zanzibarský raj rybárov alebo celebritami navštevované Kapské Mesto? Zostavili sme pre vás rebríček 10 najkrajších pláží rozmanitého afrického kontinentu, ktoré spája zamatový piesok, šumivé voda a pestrý svet pod hladinou.

Camps Bay, Kapské Mesto, Juhoafrická republika

Camps Bay v Kapskom meste

Camps Bay v Kapskom meste Shutterstock

Trendy pláž Camps Bay je známa ako miesto, kde môžete získať autogram niektorej obľúbenej celebrity. Nielen známe osobnosti láka anjelsky bielym pieskom a trávnatými pahorkami, ideálnymi na relax. Leží iba 15 minút jazdy od centra mesta a 30 minút od medzinárodného letiska v Kapskom Meste (23 km).

Diani, Kwale County, Keňa

Diani Beach v Keni

Diani Beach v Keni Shutterstock

Diani má všetko, čo si môžete priať, od trblietavého piesku a sviežej zelene až po ťavy a jazdu na bicykli cez miestne dediny. Pláž je známa neuveriteľne jemným pieskom. Jej voda je teplá a krištáľovo čistá, a keď sa zdvihne vietor, môžete si na jej vlnách aj zasurfovať. Na súši môžete tráviť čas sledovaním opíc v korunách stromov alebo hraním volejbalu s miestnymi.

Skeleton Coast, Namíbia

Skeleton Coast, Namíbia

Skeleton Coast, Namíbia Shutterstock

Z najsevernejšej oblasti Namíbie vyčnieva magické pobrežie s tajomným názvom Skeleton Coast čiže Pobrežie kostier. Kvôli skalnatým plytčinám a zlovestnej hmle býva zradné, veľa lodí tu v minulosti stroskotalo a ich kostry ho dodnes zdobia. Kedysi tu bývali časté aj skelety veľrýb. Pláž ale pôsobí strašidelným dojmom len niekedy, piesočné duny zaliate slnkom sa tiahnu k nebu a tu a tam tu môžete zazrieť aj majestátne levy ...

Watamu, Malindi, Keňa

Pláž Watamu v Keni

Pláž Watamu v Keni Shutterstock

Pešia pochod cez lesnú rezerváciu Arabuko Sokoke spojený s hľadaním vzácneho vtáctva predstavuje len začiatok tejto neuveriteľnej pláže. Watamu leží v národnom parku a má optimálne podmienky nielen na potápanie či šnorchlovanie, ale aj na leňošenie v ústraní. Je presne tou plážou, o ktorej ľudia snívajú, keď sa vydávajú do tropického raja...

Nungwi, Zanzibar, Tanzánia

Pláž Nungwi, Zanzibar

Pláž Nungwi, Zanzibar Shutterstock

Príliv na odľahlej pláži Nungwi je ideálny na rybolov kranasa amerického, tuniaka žltoplutvého či pražmy zlatej. Napriek bohatému podmorskému životu oblasť vyzýva k viacerým vodným aktivitám. V kedysi ospalej rybárskej dedine sa budú cítiť ako doma športovci aj rodiny. Tempo života je tu bezstarostné a tunajší obyvatelia sú známi svojou vľúdnosťou.

Anse Source d'Argent, ostrov La Digue, Seychely

Pláž Anse Source d'Argent, ostrov La Digue

Pláž Anse Source d'Argent, ostrov La Digue Shutterstock

Na to, aby ste si ju zamilovali, stačí naozaj jeden jediný pohľad. Niet divu, že sa jedná o najviac fotografovanú pláž na svete. Jej žulové balvany, stuhy žiarivého piesku, akvamarínové vody, kokosové palmy, šumiace vlnky mora a čarovné západy slnka očaria každého.

Coffee Bay, Juhoafrická republika

Coffee Bay vo Východnom Kapsku

Coffee Bay vo Východnom Kapsku Shutterstock

Prímorská dedina Coffee Bay sa nachádza v srdci divokého pobrežia (Wild Coast). Popri nedotknutých plážach ponúka bary, vynikajúce podmienky pre rybolov a malebné scenérie. Začnite deň prechádzkou po rozoklanej pláži Coffee Bay a vychutnajte si tamojšiu pohodu. S východom slnka sa ponorte do krásnej vody a nechajte na seba pôsobiť kúzlo jedného z najkrajších kútov Južnej Afriky.

Pláž Mombasa, Keňa

Pláž Mombasa v Keni

Pláž Mombasa v Keni Shutterstock

Prílivový breh pláže Mombasa sa pokladá za jeden z prírodných divov. Tyrkysové vody sa dotýkajú pásov bieleho piesku, lemovaných nekonečnými radmi paliem. Podmorský život môžete preskúmať s okuliarmi a šnorchlom alebo pri plavbe loďou so skleneným dnom. Niektoré úseky pláže zaberajú rezorty, v mnohých častiach ju však môžete mať len pre seba.

Falaises El Marsa, Alžírsko

Pláž El Marsa, Alžírsko

Pláž El Marsa, Alžírsko Shutterstock

Túžite po idylickom ostrovnom zážitku na krásnej pláži s živým podmorským životom? Potom je Falaises d'El Marsa a Alger presne pre vás. Početné útesy sú obklopené penivými vlnami, v ktorých môžete plávať a vyvádzať na kajaku alebo šnorchlovať.

Anse Lazio, ostrov Praslin, Seychely

Pláž Anse Lazio, ostrov Praslin

Pláž Anse Lazio, ostrov Praslin Shutterstock

Prineste si plutvy a šnorchel! Rušný útes neďaleko pobrežia Anse Lazio vám totiž ponúkne blízke stretnutie so stovkami pestrofarebných rýb. Živé koralové záhrady vás zavedú skoro až na inú planétu. Nudiť sa nebudete ani na súši. Kokosové palmy lemované žulovými balvanmi vytvárajú tropickú oázu, ktorá sľubuje nevšedné dobrodružstvo.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.