Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Odhaľte inú tvár Malty v prístave Marsaxlokk

Malta je nádherný a rozmanitý ostrov, na ktorom je stále čo objavovať. Keď si už myslíte, že máte všetko v malíčku, vynoria sa vo vašom okolí ďalšie prekvapivé monumenty, festivaly či zvyklosti miestnych obyvateľov. Taký pocit vo vás ľahko zanechá Marsaxlokk.

Prístav Marsaxlokk, Malta

Prístav Marsaxlokk, Malta

Každé nedeľné dopoludnie sa v tradičnej rybárskej dedinke na juhovýchode Malty schádzajú trhovníci a snažia sa predať svoje poklady zvedavým zákazníkom. Na pultoch stánkov nájdete lacné oblečenie a obuv, čerstvé ovocie a zeleninu, najrôznejšie druhy rýb, ale predovšetkým ručne vyrábané výrobky a šperky, ktorých prepracovanosť ocení snáď každý. Atmosféru trhu dotvára aj zjednávanie o cenu tovaru, ktorá je aj tu považované za športový výkon. Na trh vás za miestny poplatok zavezie autobus č. 81 hromadnej dopravy priamo z hlavného mesta Valetta.

Tradičné trhy v Marsaxlokk

Tradičné trhy v Marsaxlokk

V Marsaxlokku sa nebudete nudiť ani v pracovných dňoch. Na nábreží prístavu sa nachádzajú vyhlásené rybie reštaurácie. Ich špeciality sa stali žiadanou pochúťkou miestnych i turistov. Večer si tak môžete vychutnať pohľad na šíru morskú hladinu u menu zloženého z rybích lahôdok.

Rybie reštaurácie na nábreží

Rybie reštaurácie na nábreží

Náladu vám zdvihnú aj pestrofarebné rybárske loďky Luzzu pohojdávajúce sa na vlnách. Ich majitelia vymaľovali na boku bárok oči, ktoré majú chrániť rybárov pred nebezpečenstvom. Masaxlokk vyhľadávajú hlavne profesionálni fotografi. Žiarivé odtiene náterov lodiek, modrastá hladina Stredozemného mora, slnečné lúče a rybárske siete tvoria kompozíciu najvydarenejších fotografií. Nechajte sa zlákať a navštívte aj vy dedinku Marsaxlokk, kde odhalíte inú tvár Malty!

Rybárska loďka luzzu

Rybárska loďka luzzu

09.11.2018 Invia

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.