Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Objavte rušné Grécko s divokým nočným životom

Nočný život v Grécku

Nočný život v Grécku

Grécko je jedna z najobľúbenejších letných dovolenkových destinácií, ktorú má väčšina z nás spojenú s blankytne modrým morom, vynikajúcou kuchyňou, jedinečnými historickými pamiatkami a pokojným životným tempom. Aj tu však môžete objaviť letoviská, ktoré pulzujú rušným nočným životom a večierky tu končia až s prvými rannými lúčmi. Poďme sa spolu pozrieť na tú divokejšiu tvár Grécka.

1. Ostrov Mykonos

Tento malebný ostrov, obmývaný vlnami Stredozemného mora, je prezývaný grécka Ibiza. Najznámejšie pláže Paradise, Super Paradise a Parang sú doslova obsypané množstvom barov a klubov. S príchodom noci sa tu zhromažďujú tanca a zábavy chtivý hostia, medzi ktorými nie je núdza ani o celebrity.

Mykonos

Mykonos

2. Ostrov Zakynthos

Mohlo by sa zdať, že na idylické piesočnaté pláže ostrova Zakynthos mieria skôr rodiny s deťmi a nadšení milovníci prírody, túžiaci vidieť čerstvo vyliahnuté morské korytnačky. Letovisko Tsivili v severovýchodnej časti ostrova a Laganas na juhozápade vás vyvedú z omylu. Očakávajte duniace plážové diskotéky, bary s pestrofarebnými drinkami aj taverny ponúkajúce skoré raňajky pre tancom unavenú mládež. V Laganas môžete navštíviť aj prvý party bazénový areál v Grécku. Neúnavní tanečníci si tu môžu prenajať chatku alebo využiť služby VIP salóniku.

Party bazénový areál na Zakynthosu

Party bazénový areál na Zakynthosu © Pure Beach Club

3. Skiathos (Chora)

Pláže ocenené Modrou vlajkou EÚ za čistotu vody, lokality vhodné na potápanie aj zabudnuté dedinky, obklopené olivovými hájmi. Tým všetkým sa môže pochváliť Skiathos, najvýznamnejší zo súostrovia Sporady. Hlavné mesto Chora je plné života. Promenáda k prístavu je lemovaná desiatkami kaviarní, barov a diskoték, ktoré ožívajú sa západom slnka. Nepáči sa vám atmosféra či hudba v niektorom z nich? Žiadny problém, stačí prejsť ulicu a vaše priania budú vypočuté.

Chora, Skiathos

Chora, Skiathos

4. Kréta

Na najväčšom z gréckych ostrovov nájdete hneď niekoľko trendy letovísk. Jedným z najvyhľadávanejších je bezpochyby Malia, mesto nachádzajúce sa na severovýchode ostrova. Ak na svojej dovolenke hľadáte predovšetkým pokoj, radšej zamierte niekam inam. Plážovú promenádu lemujú obchodíky, strediská vodných športov aj stále otvorené bary. Cez deň sa môžete osviežiť ľadovo vychladeným frappé a večer zalistovať niekoľko stranovým kokteilovým menu. Obľubému letovisku nahráva aj dobrá dostupnosť moderného vodného parku Star Beach Water Park. Neďaleké mestečká Sissi, Gouves a Gournes sú už o poznanie pokojnejšie. Hersonissos je pravým opakom pokojných letovísk. Blikajúce diskotéky, hlučné skupinky baviacej sa mládeže a veľké množstvo fast food reštaurácií. To je jedna z tvárí tohto mesta. Tá druhá predstavuje krásne pláže, cenné historické pamiatky aj očarujúcu atmosféru tradičných trhov.

Nočný život na Kréte

Nočný život na Kréte

5. Rhodos

Na Rhodose je toho veľa na objavovanie. Staroveké akropoly, chrámy, termálne kúpele, Údolie motýľov, nekonečné zlatisté pláže a v neposlednom rade aj viac ako sto hudobných klubov. Ak je vaším cieľom práve zábava, potom zamierte do Faliraki alebo rovno do hlavného mesta Rhodos. Očarí vás nespútaná atmosféra a množstvo zábavychtivých turistov. Módne kluby, diskotéky, retro bary, karaoke bary aj veľké množstvo zábavy na pláži. Nezabudnite navštíviť najslávnejší z tunajších podnikov - Paradise Beach Club s kapacitou až 4 500 ľudí hosťuje v sezóne tých najlepších svetových DJ'S.

© Paradiso Beach Club

6. Korfu

Najzelenejší z gréckych ostrovov vám učaruje množstvom olivových hájov a cyprusových lesov. Vybrať si tu môžete medzi štrkovými a piesočnatými plážami, odľahlými zátokami aj lokalitami na ktorých zaplesá srdce milovníka potápania. Za rušným nočným životom sa musíte vypraviť do letovísk Messonghi či Moraitika. Tieto susediace letoviská od seba oddeľuje malá riečka. Zdanlivo ospalé mestečká ožívajú so západom slnka. Vybrať si tu môžete medzi štýlovými tavernami, medzinárodnými reštauráciami, luxusnými barmi a mnohými nočnými klubmi. Výber tanečnej hudby je veľmi pestrý a tak si na svoje prídu návštevníci všetkých vekových kategórií.

Diskotéka na Korfu

Diskotéka na Korfu

7. Kos

Nočný život na ostrove Kos je sústredený do rovnomenného hlavného mesta. Na niekoľkých uliciach sa nachádzajú hudobné kluby, kabarety, taverny a bary. Podniky lákajú svojich zákazníkov na drinky zadarmo aj tematické večery. Priľahlá pláž hosťuje známych európskych DJ'S so špeciálne pripravenými hudobnými setmi. Vašu nočnú jazdu potom môžete zakončiť romantickým výhľadom na prebúdzajúci sa prístav.

Prístav Kos

Prístav Kos

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.