Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Navštívte londýnske vianočné trhy, najmä kúzelný Winter Wonderland

Vianočné trhy v Hyde Parku

Vianočné trhy v Hyde Parku

Vychutnajte si nádhernú vianočnú atmosféru na rozmanitých londýnskych trhoch. Predstavíme vám tie najobľúbenejšie, predovšetkým populárny Winter Wonderland, konajúci sa v jednom z najväčších a najznámejších parkov v centre Londýna - Hyde Parku.

Vianočné trhy v Londýne

Pôsobivá živá hudba, výborné pouličné jedlo, divadelné zážitky a hlavne množstvo zábavy, to je bohatá ponuka londýnskych vianočných trhov. Väčšina z nich sa otvára už v polovici novembra. Mnohé ostávajú prístupné až do Nového roku.

Vedľa zmieneného Winter Wonderland, ku ktorému sa ešte dostaneme, rozhodne stojí za návštevu festival v Southbank Centre, prebiehajúci spravidla od polovice novembra do Vianoc. Väčšina atrakcií sa otvára denne od 10:00 do 22:00. Vstup na zimný trh je zdarma, rovnako ako niektoré slávnostné akcie. Breh Temže lemujú stánky s najrôznejšími dobrotami od pečiva a sýrových pokrmov cez klobásy až po horúcu čokoládu, či varené víno. Pod trblietavými vianočnými svetlami budete mať dobrý výhľad na Londýnske oko.

Ak chcete dobre vidieť aj na Tower Bridge a londýnsky Tower, navštívte trh nazývaný Christmas By The River (alebo aj Vianoce pri rieke) v London Bridge City. Aj tam sa nachádzajú malebné stánky plné originálnych výrobkov, od ručne vytvorených dekorácií, po veľmi chutné pokrmy. Ak máte záujem, môžete sa zapojiť do remeselných dielní.

Vianočný Tower Bridge

Vianočný Tower Bridge

Ďalší z vyhľadávaných trhov je na Leicester Square. Prehliadnite si viac než 25 stánkov na tradičnom trhu zaplnenom remeselnými výrobkami a lákavými lahôdkami„spiegeltent“ a užite si skvelú zostavu komediálnych, kabaretných a burleskných predstavení.

Nezaostáva ani Greenwich Market so 150 stánkami, zdobený oslnivými svetielkami a tradičnými drevenými luskáčikmi. Z ďalších hojne navštevovaných trhov zmieňme ešte ten v Kingstone, kde majú krásne dekorácie a množstvo ručne robených umeleckých kúskov, alebo trh v prednej časti umeleckej galérie Tate Modern.

Tradičný drevený luskáčik

Tradičný drevený luskáčik

Winter Wonderland v Hyde Parku

Winter Wonderland je jeden z najväčších vianočných trhov v Londéne. Jeho slávnostná atmosféra je povestná. Prebieha od 22. novembra 2018 do 6. januára 2019. Nie je to vlastne iba obyčajný trh, ale skôr celá zimná krajina divov, zdrama prístupná a prinášajúca návštevníkom množstvo sezónnej zábavy, rodinné predstavenia a viac než 200 drevených stánkov s fantastickými darčekmi. Prechádzka klasickým nemeckým trhom vo vás určite zanechá mnoho krásnych spomienok. Nezabudnite ani na vianočný trh Angels Market, ktorého 150 stánkov ponúka neobvyklé darčeky, drobnosti, šperky a dekorácie. Naviac je naozaj krásne ozdobený.

Winter Wonderland

Winter Wonderland

Ďalej si môžete zakorčuľovať na najväčšom vonkajšom klzisku vo Veľkej Británií, dívať sa na iskriace mesto z kabíny vyhliadkového kolesa, alebo si skrátka iba odpočinúť a tešiť sa pritom trebárs zo vzrušujúceho cirkusového vystúpenia. Ponuka aktivít pre tento rok je naozaj pestrá a zahŕňa napríklad ešte mýtické tvory stvorené z ľadu a snehu v tajomnom lese magického kráľovstva. Menšie deti určite okúzli predstavenie Peter Pan na ľade, vianočná shoe Teletubbies, alebo jazda na tradičnom kolotoči. V oblasti, ktorej sa hovorí Santa Land, sa môžu stretnúť s otcom Vianoc a získať od neho malý darček - samozrejme za predpokladu, že boli dobré. Staršie deti nadchne adrenalínová jazda na horskej dráhe a dospelí budú vďační za množstvo reštaurácií, barov a stánkov s typickými bavorskými pokrmami. Nevšedný zážitok prinesie Bar Ice, kde sú stoly, poháre aj bar vyrobené z ľadu. Rezervácia vstupeniek s predstihom je viac než nutná.

Winter Wonderland v Hyde Parku

Winter Wonderland v Hyde Parku

Zahrnuli sem vás množstvom zaujímavých aktivít, pritom to ale zďaleka nie je všetko. Vydajte sa počas sviatkov do Londýna a zistite, aké ďalšie zázraky si pre vás prichystal!

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.