Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najobľúbenejšie mestá na oslavu Nového roka

Oslávte príchod nového roka vo svete

Oslávte príchod nového roka vo svete

Tešíte sa na Silvester, keď sa rozlúčite so starým rokom a privítate nový? Zaujíma vás, ako prebiehajú oslavy Nového roka vo svete? A prečo sa tam nezájdete pozrieť? Užite si Silvester v mestách, kde ho slávia vo veľkom! Čaká vás úžasná atmosféra, hlasná hudba, šampanské, radostný smiech a predovšetkým – veľkolepé ohňostroje.

Ešte viac žiary v meste svetiel - v Paríži!

O 23:00 sa populárna parížska trieda Champs Elysées premení na vyzdobenú pešiu zónu a Víťazný oblúk sa stane pozadím pre ohromujúcu predpolnočnú videoshow. V sprievode svetelných efektov bude premietanie ukončené napínavým odpočítavaním príchodu nového roka, ktorého prvý deň bude venovaný slávnostnej prehliadke na Champs Elysées. Sprievodu sa zúčastnia kapely z rôznych kútov sveta aj renomované cirkusy. Až okolo šiestej hodiny večernej sa všetko začne vracať do normálu. Silvester v Paríži je príležitosťou na ochutnanie vynikajúcich francúzskych pokrmov, na cestovanie metrom bez lístka alebo na návštevu slávnych kabaretov.

Silvester v Paríži

Silvester v Paríži

Oslavy v Londýne zaháji Big Ben

Centrum starého dobrého Londýna sa každý rok rozjasní na pôsobivé divadlo. Novoročné oslavy pri London Eye prepuknú v okamihu, kedy Big Ben odbije silvestrovskú polnoc. Slávnostná znelka je na nábreží Temži doprevádzaná hudbou. Najväčší ohňostroj Anglicka pravidelne navštevujú státisíce ľudí, aj napriek tou, že v súčasnosti je spoplatnený. Vstupenky, ktorých počet je obmedzený, aby sa zabránilo preľudneniu na nábreží a s tým súvisiacim nehodám a strkaniciam, bývajú vypredané dlho dopredu. Priamo na mieste nie je možné ich zakúpiť, doporučuje sa zaobstarať si ich pri objednávaní zájazdu. Pre tých, na ktorých sa už bohužiaľ nedostalo, je tu aspoň možnosť pozrieť si pätnásťminútový ohňostroj prostredníctvom veľkoplošných obrazoviek. So začiatkom nového roka zaplnia ulice tanečníci, akrobati, hudobníci a aj alegorické vozy. Bohatý sprievod postupuje z Piccadilly Circus k Parliament Square. Aj Londýn umožnil cestujúcim, aby po bujarých oslavách využili na cestu domov bezplatné metro.

Silvester v Londýne

Silvester v Londýne

Silvestrovská romantika v meste lásky

Príchod nového roka môžete osláviť napríklad v talianskych Benátkach. Môže existovať niečo kúzelnejšie než prechádzka slávnostne vyzdobenými uličkami historického mesta plavúceho na vode? Dajte si niečo dobré v miestnej reštaurácií alebo sa pripojte k ostatným turistom na námestí Svätého Marka (Piazza di San Marco) a vychutnajte si nádherný ohňostroj nad lagúnou.

Silvester v Benátkach

Silvester v Benátkach

Aj na Times Square sa vedia odviazať!

Slávne Times Square je bezpochyby najlepším miestom na oslavu príchodu nového roka v New Yorku. Každoročne sa tam zídu tisíce ľudí a sledujú zostup obrej svetelnej gule, z ktorej presne o polnoci vyletia konfety. Už od šiestej tu na Silvestra uvidíte hrať svetoznáme hviezdy a úryvky zo slávnych muzikálov. Po tom všetkom pochopiteľne nasleduje parádny ohňostroj. Napríklad v Prospect Parku u Grand Army Plaza sa koná jeden z najkrajších, navyše k nemu dostanete aj hrnček horúcej čokolády zadarmo.

Silvester na Times Square

Silvester na Times Square Peter Stevens

Mesto superlatívov má aj super ohňostroj!

Moderný Dubaj je mestom luxusu a netušených možností. Niet sa čomu čudovať, že je považovaný za najdrahšie z miest na oslavu nového roka. Tunajší ohňostroj, z najvyššej budovy sveta Burj Khalifa, patrí k najsledovanejším. Reštaurácie v okolí mrakodrapu ponúkajú špeciálne večere a oslavy. Zájdite si na vynikajúce silvestrovské menu a pozorujte dianie okolo Burj Khalifa z pohodlia VIP terasy. Musíte ale počítať s tým, že to rozhodne nebude zadarmo.

Silvester v Dubaji

Silvester v Dubaji

Oslávte u protinožcov!

Silvester v Sydney je jedinečnou udalosťou, už len preto, že ho môžete osláviť medzi prvými a vlastne uprostred leta. Kulisu tradičnému ohňostroju tvorí samozrejme známa budova Opery. Množstvo svetelných efektov a bohatý sprievodný program dodajú horúcej letnej noci unikátnu atmosféru, o ktorú by ste sa nemali pripraviť.

Silvester v Sydney

Silvester v Sydney

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.