Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže Talianska

Taliansko je krajinou pôsobivých pamätihodností, bohatej histórie, výbornej kuchyne a v neposlednom rade tiež úžasných pláží. Spoznajte s nami tie najkrajšie z nich, nech viete, kam vyraziť na budúcu letnú dovolenku. Taliansko uspokojí nadšencov do potápania a vodných športov rovnako ako rodiny s deťmi alebo zamilované duše.

1. Baia dei Turchi, Apulie

Táto rozľahlá pláž je zastrčená v chránenej prírodnej rezervácii v Apúlii, severne od mesta Otranto. Obklopuje ju hustý borovicový les. Má kilometer bieleho piesku a jedny z najčistejších vôd v krajine, vďaka čomu tiež získala Modrú vlajku.

Baia dei Turchi

Baia dei Turchi

2. Baia delle Zagare, Apulie

Pláž je prístupná po súši cez rovnomenný hotel alebo prostredníctvom lode z mesta Mattinata. Chránia ju strmé vápencové útesy. Zo smaragdového Jadranu dramaticky vyčnievajú skalné útvary. Pláž dlhá pol míle umožňuje vstup len asi tridsiatim návštevníkom denne (okrem hotelových hostí), aby sa jej pobrežie zachovalo nedotknuté a krásne.

Baia delle Zagare

Baia delle Zagare

3. Spiaggia di Sansone, Elba

Toskánsky ostrov Elba má rad pekných pláží, ale Sansone je z nich spoľahlivo najkrajšie. Jej nedotknutý breh - zmes piesku a hladkých bielych kamienkov - dodá pokoj vašej duši. Priehľadné plytké vody sú obľúbené u rodín a milovníkov šnorchlovanie.

Spiaggia di Sansone

Spiaggia di Sansone

4. Marasusa, Kalábrie

Pláž Marasusa, klenot Kalábria, sa nachádza v mestečku Tropea pri pobreží Tyrhénskeho mora v provincii Vibo Valentia. Je domovom malebných útesov, nedotknutého bieleho piesku a pokojných čistých vôd. Skryté skaly a odľahlé zátoky sú ako stvorené pre romantiku a relaxáciu.

Pláž Marasusa

Pláž Marasusa

5. Cala Pulcino, Lampedusa

Pôvabnú pláž Cala Pulčín nájdete na Lampeduse, najväčším z Pelagických ostrovov. Aby ste sa k nej dostali, budete musieť absolvovať polhodinovú pešiu túru po skalách a cez hustú vegetáciu. Pláž sa vám ale odmení nádhernými výhľadmi a nekonečným modrým morom.

Cala Pulcino

Cala Pulcino

6. Camogli, Ligurie

Očarujúce malé pobrežné dediny Camogli v Ligúrii v severozápadnej Taliansku má veľkú kamienkovú pláž disponujúci všetkými stredomorskými krásami francúzskej riviéry. Nie je však tak preplnená. Je rozdelená na súkromné sekcie, ktoré patria k jednotlivým strediskám a plážovým klubom, a všetkým prístupné úseky. Pre deti je pripravená výučba plávania a na dobrodruhov čakajú kurzy potápania. Malebná pláž s veľkolepou bazilikou Santa Maria Assunta a majestátnymi horami v pozadí vás určite oslní.

Pláž v Camogli

Pláž v Camogli

7. Spiaggia delle Due Sorelle, Marche

Super-odľahlá pláž na veľkolepé Riviera del Conero je prístupná iba kyvadlovou dopravou alebo loďou z Porto Numana. Breh tvoria jemné biele okruhliaky vedúce do smaragdovo zeleného Jadranu. Najlepšie výhľady sú z oceánu, odkiaľ môžete obdivovať strmé biele útesy Monte Conero.

Spiaggia delle Due Sorelle

Spiaggia delle Due Sorelle

8. Chiaia di Luna, Ponza

Pláž je vlastne úzky polmesiac hodvábneho piesku pozdĺž vulkanickej skalnej steny zakrivenej v tom istom tvare, preto sa tiež volá Chiaia di Luna. Nájdete ju na Ponza, najväčším z Pontinských ostrovov, ktorý je nádhernými plážami posiaty.

Chiaia di Luna

Chiaia di Luna

9. Cala Tonnarella, Sicílie

Cala Tonnarella je skrytá zátoka v prírodnej rezervácii Zingaro v zálive Castellammare. Po ceste sa k nej nedostanete. Budete musieť vyraziť na asi hodinovú cestu z južného parkoviska rezervácie, ale za to úsilie pláž iste stojí. Po príchode sa stretnete s odľahlým, prekrásnym rajom.

Cala Tonnarella

Cala Tonnarella

10. Scala dei Turchi, Sicílie

Pláž pri Scala dei Turchi, skalného útesu na pobreží blízko obce Realmonte, je úchvatná a jedinečná. Jej ohnivé piesky nádherne kontrastujú s azúrovým oceánom v popredí a svetlošedými útesmi v pozadí. Oblasť preslávená ako jeden z najkrajších prírodných divov na Sicílii.

Scala dei Turchi

Scala dei Turchi

11. Cala Granara, ostrov Spargi

Cala Granary leží na ostrove Spargi v súostroví Maddalena a človek by si ju ľahko pomýlil s tropickou tahitskou plážou. Nie je ohraničená dramatickými útesmi ako iné talianske pláže, namiesto toho je obklopená palmami a sviežimi ostrovnými rastlinami. Tyrkysové vody sú ideálne pre šnorchlovanie a striebristý piesok nabáda k celodennému opaľovaniu.

Cala Granara

Cala Granara

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.