Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže Sicílie

Najkrajšie pláže Sicílie

Najkrajšie pláže Sicílie

Ostrov Sicília leží v Stredozemnom mori a patrí Taliansku. Jeho hlavným mestom je architektonicky rôznorodé Palermo, ukrývajúce množstvo zaujímavých pamiatok, ako je napr. Normanský palác, Teatro Maximo či kostol San Cataldo. Veľmi obľúbeným sicílskym letoviskom je mesto Taormina, ktoré býva prezývané aj "sicílske Monte Carlo". Práve odtiaľ sa turistom naskytne najkrajší výhľad na sopku Etna, ktorá bola v roku 2013 zapísaná na zoznam svetového dedičstva UNESCO. Sicília sa vyznačuje aj výbornou kuchyňou a množstvom úchvatných pláží. Ostrov je známy ich rozmanitosťou. Nájdete tu nádherné pláže, piesočné aj kamenisté v odtieňoch okrovej, žltej, šedej, ba aj lávovo čiernej farby. Veľkým lákadlom sú dobre vybavené pláže v blízkosti veľkomiest. Vo veľkom navštevované sú v hlavnej sezóne aj pláže na menších ostrovoch v okolí.

Cala dello Zingaro (Trapani)

Čistú piesočnú pláž s nedotknutou prírodou intenzívnych farieb si môžete vychutnať na západe ostrova, v časti prírodnej rezervácie Zingaro. Pláž, nazývaná tiež Cala della Disa, je prerušovaná útesmi, preto je cesta k nej trochu náročnejšia, ale rozhodne nebudete ľutovať. Trochu námahy vám plne vynahradia nezabudnuteľné zážitky a úžasný výhľad. Tunajšie more mení odtiene od kobaltovo modrej až po tyrkysovú.

Cala dello Zingaro

Cala dello Zingaro

Fontane Bianche (Syrakúzy)

Fontane Bianche, dlhá pláž nachádzajúca sa 15 km od centra mesta Syrakúzy, patrí takisto k najnádhernejším piesočným plážam Sicílie. Rodiny s deťmi sem prichádzajú za teplou priezračnou vodou a mäkkým príjemnným pieskom. Prenajmite si lehátko a slnečník a kochajte sa krajinou alebo preskúmajte bohatý podmorský svet.

Pláž Fontane Bianche

Pláž Fontane Bianche

Isola Bella (Taormina)

Aj pláž Isola Bella sa môže pochváliť čistou vodou a potrebným vybavením. Sú tu pre vás k dispozícii lehátka aj slnečníky. Kamienková pláž sa nachádza v čarovnej zátoke, kam sa dostanete lanovkou z Taorminy. Aktívnejší turisti, ktorých neuspokojí iba relax pri vode, môžu navštíviť historické centrum mesta.

Pláž Isola Bella

Pláž Isola Bella

Mondello (Palermo)

Pláž Mondello v Palerme priťahuje záujem návštevníkov svojimi športovými podujatiami, nádherným bielym pieskom a palmami. Je hlučná, živá, pestrá a niekto by možno aj povedal, že trochu snobská. Býva však považovaná za najkrajšiu. Leží medzi útesmi Monte Gallo a Monte Pelegrino, približne 15 km západne od Palerma. Plytká krištáľová voda, lemovaná jemným pieskom, sľubuje bezpečnú zábavu aj pre našich najmenších. O kúsok ďalej zabezpečuje dobré podmienky na šnorchlovanie či surfovanie. Mondello patrí v súčasnosti medzi elitné rekreačné strediská. Hoci je pláž čiastočne obsadená farebnými súbormi kabiniek a impozantnou kúpeľnou budovou, zachováva si svoje kúzlo kombinujúce úžasné prírodné scenérie so svedectvom medzinárodných úspechov športovcov vo windsurfingu.

Pláž Mondello

Pláž Mondello

San Leone (Agrigento)

Južne od mesta Agrigento leží piesočná pláž San Leone. V blízkosti je možné zapožičať si lehátka a slnečníky. Okolie ponúka aj reštaurácie a bary. Na San Leone život neutícha ani v nočných hodinách. V miestnych kluboch môžete tancovať až do rána. Ak túžite po troche zábavy, zamierte práve sem! Dospelí si môžu užiť aj „koncertné kaviarne“.

Pláž San Leone

Pláž San Leone

San Vito Lo Capo (Trapani)

Asi 40 km od Trapani sa rozprestiera jedna z najkrajších sicílskych pláží s bielym pieskom, tiahnuca sa približne kilometer po pobreží obmývanom priezračnou vodou. Vďaka pozvoľnému vstupu do vody a skutočnosti, že silné prúdy sa tejto oblasti nenachádzajú, je pláž San Vito Lo Capo vhodná pre rodiny s deťmi a neskúsených plavcov. Zaujímavá je predovšetkým vďaka skale Mount Cofano s ukrytáými jaskyňami. Počas hlavnej sezóny je pochopiteľne plná turistov. Takmer tri kilometre piesku, ktorý sa ako zlato blyští v slnku, by Sicílii mohli závidieť aj tie najznámejšie raje v južných moriach.

Pláž San Vito Lo Capo

Pláž San Vito Lo Capo

Scala dei Turchi (Agrigento)

Útes Scala dei Turchi (Schodisko Turkov) na pobreží Realmonte patrí k unikátom Sicílie a nachádza sa len asi dvadsať minút jazdy autom od Agrigenta. Žiarivo biely prírodný útvar obklopuje piesočnaté pláže s pozvoľným vstupom do mora. O tejto jedinečnej turistickej atrakcii veľa našincov zatiaľ ešte nepočulo. Ak k nim patríte, mali by ste to čo najskôr napraviť. Obec Realmonte požiadala v auguste 2007 o zaradenie útesu na zoznam dedičstva UNESCO, spolu s neďalekou rímskou vilou Aurea.

Pláž Scala dei Turchi

Pláž Scala dei Turchi

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.