Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže ostrova Maurícius

Mauricius

Mauricius

Počas prvej návštevy rajského ostrova Maurícius vás najskôr ani nenapadne rozmýšľať nad tým, ktorá z tunajších pláží je považovaná za tú najkrajšiu. Krásne sú totiž úplne všetky. Len niektoré majú niečo navyše. Ikonická hora v pozadí, pulzujúca atmosféra, dych berúce koraly, vraky potopených lodí či romantické zákutia. Poďme si predstaviť niektoré z nich.

1. Pointe aux Piments

Krásna pláž, dlhá takmer 6 km, ponúka dlhé úseky pokryté jemným bielym pieskom, romantické zátoky aj mohutné lávové kamene. Tunajší koralový útes je považovaný za jeden z najkrajších na ostrove. Druhová rozmanitosť podmorskej fauny i flóry dala vzniknúť prvému morskému národnému parku na ostrove. Ak milujete dlhé prechádzky pozdĺž mora a pokojnú atmosféru, potom je sever ostrova ideálnym miestom práve pre vás. V severnej časti ostrova sa nachádza aj zaujímavá pláž pri Myse Malheureux (Mys nešťastia). Zaujme krištáľovo čistou vodou, peknou kaplnkou aj stánkami s pestrým výberom tradičných maurícijských pochúťok. Skúsení potápači sem cestujú za vrakmi dávno potopených lodí.

Mys Malheureux

Mys Malheureux

2. Mont Choisy Beach

Veľmi obľúbená pláž sa nachádza na severozápadnom konci ostrova, len 5 minút jazdy od známeho letoviska Grand Baie. Pláž tvorí dlhý oblúk, lemovaný hustým palmovým porastom. Môžete sa tešiť na azúrovo sfarbený oceán, piesok konzistencie hladkej múky aj množstvo stánkov so suvenírmi či občerstvením. Počas víkendu sem cestuje veľké množstvo miestnych obyvateľov. V podvečer sa tak pláž premení na jeden veľký piknik. Na konci pláže sa nachádza menší hinduistický chrám.

Mont Choisy Beach

Mont Choisy Beach

3. Le Morne Beach

Táto pláž je mojou srdcovou záležitosťou. Práve tu sa nachádzajú tie najluxusnejšie rezorty. Až gýčovito nádherný kúsok zeme leží na rovnomennom polostrove. Belostnú pláž korunuje dramatický vrchol hory La Morne - najfotografovanejšeího miesta celého ostrova. Až sa dosýta nabažíte pohľadu na ikonickú horu, môžete skúsiť niektorý z vodných športov alebo sa osviežiť v niektorom z okolitých barov.

Le Morne Beach

Le Morne Beach

4. Flic en Flac Beach

Rovnomenná rybárska dedinka sa vplyvom cestovného ruchu premenila v živé letovisko. Stále si však zachováva štipku pôvodného kúzla. Miestna pláž, meracie cez 8 km, je tvorená lagúnou s krásnym výhľadom na polostrov Le Morne. Pozvoľný vstup do vody láka rodiny s deťmi i menej zdatných plavcov. To najväčšie bohatstvo sa však skrýva pod hladinou. Koralový útes, žiariace pestrými farbami aj kŕdľa rybiek čakajúci na svojich obdivovateľov.

Flic en Flac Beach

Flic en Flac Beach

5. Tamarin Beach

Očarujúci záliv dostal meno podľa mohutných stromov, ktoré tu vysadili dávni holandskí osadníci. Skutoční znalci tvrdia, že len tu môžete zažiť skutočne autentický Maurícius. Bez lehátok, davov turistov a ďalších vymožeností moderného sveta. Vezmite si vlastnú osušku a na desiatu vám možno postačia lahodné plody tamarínd. Tí najväčší šťastlivci môžu uzrieť aj šantiace delfíny.

Tamarin Beach

Tamarin Beach

6. Blue Bay Beach

Menšie plážičky, ležiace v juhovýchodnej časti ostrova, oslňuje návštevníkov temne modrou farbou mora. Počas týždňa sa tu netlačia davy turistov a tak pri troche šťastia prežijete dokonalú romantiku. Bola by však veľká škoda nenavštíviť tajomný svet pod hladinou. Väčšina koralových útesov je stále živých a prekypujúcich farbami. Ani tunajšia fauna nezostáva pozadu. Naraziť môžete na množstvo pestrofarebných koralových rybiek, delfíny, kraby, kalmáre aj chobotnice. Veľmi obľúbené sú plavby loďou s preskleným dnom.

Blue Bay Beach

Blue Bay Beach

7. Noir Roches Beach

Tak trochu iná pláž je situovaná vo východnej časti Maurícia. Belostný piesok posiaty mušličkami je na niekoľkých miestach prerušený hromadami čiernych lávových kameňov. Áno presne tými, ktoré sa používajú na vyhláseným relaxačným masážam. Po celý rok tu veje čerstvý vietor, prinášajúci príjemné osvieženie aj vlny rozbíjajúce sa o koralový útes. Menšie lagúny zatienené palmami sú tým pravým miestom pre milovníkov prírody. A miestne západy slnka sú synonymom romantiky. Takto nejako si predstavujem raj.

Noir Roches Beach

Noir Roches Beach

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.