Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže na Rhodose

Rhodos má mnoho úžasných pláží, roztrúsených po celom ostrove. Nájdete tu všetko od odľahlých skalnatých zátok až po surferské raje. Najkrajšie a najobľúbenejšie pláže vám teraz predstavíme.

1. Afandou

Pláž Afandou je v niektorých častiach kombináciou okruhliakov a piesku. Patrí k najdlhším a najnavštevovanejším na ostrove. Napriek tomu býva pomerne pokojná aj v rušnej sezóne. Okolo stojí rada hotelov a pre návštevníkov je pripravené množstvo lehátok aj slnečníkov. Nenájdete tu zďaleka toľko organizovaných aktivít ako na iných tunajších plážach.

Afandou, Rhodos

Afandou, Rhodos

2. Anthony Quinn

V rovnakej oblasti ako Ladiko môžete objaviť malý úsek pláže s jemným pieskom a masívnymi skalami. Čarovnú zátoku milujú miestni aj turisti. Podľa mnohých patrí k najlepším plážam na Rhodose, nie je však príliš vhodná pre deti práve kvôli ostrým skalám vo vode. Napriek tomu si drží pozíciu jedného z najlepších miest pre potápanie.

Záliv Anthonyho Quinna, Rhodos

Záliv Anthonyho Quinna, Rhodos

3. Faliraki

Faliraki je najdlhšou piesočnatou plážou na ostrove (až 4 km). Môže sa zdať dosť preplnená, ale čím ďalej pôjdete, tým kľudnejšie a uvoľnenejšie miesto nájdete. Ponúka bohaté možnosti pre rodiny s deťmi aj milovníkov vodných športov. Naviac má krásne taverny a reštaurácie pozdĺž promenády.

Faliraki, Rhodos

Faliraki, Rhodos

4. Haraki

Tichá a odľahlá piesočno-kamienková pláž leží medzi Lindosom a Faliraki. Vychutnajte si čerstvé ryby a pokrmy z morských plodov v miestnych reštauráciách a užite si šnorchlovanie v čistých priezračných vodách. Pláž je dobrá pre deti a vôbec všetkých, ktorí prahnú po odpočinku a relaxácií.

Pláž Haraki, Rhodos

Pláž Haraki, Rhodos

5. Ixia

Prevažne kamienková pláž leží na západe ostrova, neďaleko hlavného mesta, a tiahne sa niekoľko kilometrov. Vďaka silným vetrom, ktoré na západné pobrežie útočia prakticky denne, predstavuje skvelé miesto pre windsurfing a kitesurfing. Je vyslovene Mekkou pre surfistov z celého sveta a vhodná pre staršie deti, čo si chcú vyskúšať windsurfing prvýkrát.

Ixia, Rhodos

Ixia, Rhodos

6. Kalathos

Nádherne zlatá piesočnatá pláž s krištáľovo čistou vodou na juhovýchodnom pobreží Rhodosu leží len 50 km od hlavného mesta, severne od Lindosu. Je priateľská k nudistom a má k dispozícii lehátka, slnečníky aj plážový bar, v ktorom uhasia váš smäd. Kalathos je jednou z vôbec najobľúbenejších pláží na ostrove.

Kalathos, Rhodos

Kalathos, Rhodos

7. Ladiko

Pláž v malej zátoke má len hŕstku slnečníkov a lehátok na prenájom a nikdy nebýva príliš preplnená. Miestne vody sú ideálne na šnorchlovanie a rybárčenie. Môžete tu stráviť vskutku príjemný deň plný relaxu.

Pláž Ladiko, Rhodos

Pláž Ladiko, Rhodos

8. Lardos

Pokojná a pekná pláž v južnej časti Rhodosu leží kúsok od Lindosu. Je to príjemné miestečko pre rodiny, ktoré snívajú o odpočinkovej dovolenke. Voda je tu čistá a mimoriadne pokojná. O lehátka ani slnečníky nie je núdza. Urobte si prechádzku po neďalekých krčmičkách, v ktorých sa môžete osviežiť nápojom.

Pláž Lardos, Rhodos

Pláž Lardos, Rhodos

9. Lindos

K najobľúbenejším plážam Rhodosu patrí aj Lindos, populárny najmä u rodín. Tie sem láka biely práškový piesok, jasná tyrkysová voda a mnohé vodné športy pre deti. Stojí tu aj niekoľko taverien a reštaurácií. Prívetivý breh s pozvolným vstupom do mora ocenia nadšenci kúpania a šnorchlovania.

Pláž Lindos, Rhodos

Pláž Lindos, Rhodos

10. Pefkos

Prakticky za rohom od Lindosu nájdete pokojnú dedinu Pefkos a malú piesočnú pláž. Tunajší rezort nikdy nebýva tak preplnený ako Lindos, hoci pláž lemujú rodinné reštaurácie, kaviarne aj malé supermarkety. Predstavuje teda dokonalý cieľ, kde by ste mohli stráviť svoj rodinný deň. Slnečníky a lehátka si môžete prenajať.

Pláž Pefkos, Rhodos

Pláž Pefkos, Rhodos

11. Stegna

Dlhá a príjemná piesočná pláž s nádherným výhľadom na záliv sa nachádza len 29 km od hlavného mesta a iste vás poteší, že nebýva nijako preplnená. Skalné výstupy sú vhodné na rybolov a pláž sama zaujme bohatými možnosťami na šnorchlovanie. K dispozícii je malé množstvo vodných športov spolu s lehátkami a slnečníkmi.

Pláž Stegna, Rhodos

Pláž Stegna, Rhodos

12. Tsambika

Tsambika, ďalšia z krásnych piesočných pláží, má k dispozícii požičovňu lehátok aj slnečníkov a je veľmi tichá. Lákavá krištáľová voda je plytká, a preto vhodná pre rodiny. Jej teplota je vyššia ako na iných rhodoských plážach. Úchvatné výhľady vám zaručia veľa pekných zážitkov. Okrem toho sa tu nachádza malá sympatická taverna.

Pláž Tsambika, Rhodos

Pláž Tsambika, Rhodos

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.