Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže Maroka

Najkrajšie pláže Maroka

Najkrajšie pláže Maroka

Maroko priťahuje cestovateľov túžiacich po dobrodružstve a exotike ako magnet. Máloktorá krajina je tak farebná, tak voňavá, tak vo všetkých smeroch pestrá a rozmanitá. Do Maroka sa ale nejazdí len za poznaním, na svoje si prídu aj milovníci kúpania v priezračnom oceáne a sladkého ničnerobenia na širokých plážach so zlatistým pieskom.

Pýtate sa, ktoré pláže v Maroku sú tie naj?

Pláž Tamri – raj surferov

Malé mestečko Tamri v ústí rieky Tinkert sa pýši plážou, ktorú vyhľadávajú predovšetkým priaznivci surfovania. Krásne, vysoké vlny sú pre surferov výzvou, ktorej nejde odolať. Ak nie ste skalnými fanúšikmi tohto športu, potom sa nechajte uniesť prekrásnymi výhľadmi z okolitých útesov.

Pláž Tamri v Maroku

Pláž Tamri v Maroku

Pláž Temara – ideálne miesto pre rodiny s deťmi

Mnoho atraktívnych činností predovšetkým pre deti a ich rodičov ponúka 15km od Rabatu vzdialená pláž Temara. Práve tu si môžete zahrať plážový volejbal, kempovať, navštíviť historické pamiatky či zoologickú záhradu v okolí alebo iba tak boriť bosé nohy do svetlého, zamatového jemného, praskajúceho piesku.

Pláž Temara v Maroku

Pláž Temara v Maroku

Pláž Legzira neďaleko Sidi Ifni

V blízkosti mestečka Sidi Ifni sa nachádza úchvatná, 8km dlhá pláž Legzira. Pláž s jemným pieskom je výnimočná a populárna predovšetkým vďaka obrím červeným skalným oblúkom, ktoré tu počas tisícok rokov príroda vytvorila. Prístup k „Sloním nohám“, ako sa oblúkom niekedy hovorí, je možný iba za odlivu. Pláž je vďaka častému veternému počasiu vyhľadávaná milovníkmi kitesurfingu a windsurfingu.

Pláž Legzira v Maroku

Pláž Legzira v Maroku

Pláž Ain Diab v oblasti Casablanca

Najväčšie mesto Maroka, Casablanca, ukrýva jednu z najkrajších pláží v krajine, ktorou je Ain Diab Beach. Vďaka veľmi kvalitnému zázemiu tu nájdete všetko, po čom vaše srdce túži, od ponuky rozmanitých vodných športov, cez celý rad reštaurácií s bohatým výberom chutných pokrmov, ale predovšetkým skvelý relax na pláži s čistučkým pieskom a samozrejme šantenie vo vlnách.

Ochutnajte marocké tajine s výhľadom na pláž

Ochutnajte marocké tajine s výhľadom na pláž

Kilometre dlhé pláže prevoňané orientom a teplé vody búrlivého Atlantiku vás ľahko presvedčia, že ste si pre svoju exotickú dovolenku vybrali tú správnu destináciu.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.