Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže Lefkady

Najkrajšie pláže Lefkady

Najkrajšie pláže Lefkady

Máte radi Grécko rovnako ako ja? Lákajú Vás menšie, nie príliš turisticky navštevované ostrovy? Potom je Lefkada pre Vás tá pravá. Predstavím Vám tie najkrajšie pláže tohto ostrova.

Lefkada ponúka ubytovanie prevažne v strediskách Nidri, Vasiliki a Agios Nikitas. Za tými najkrajšími miestami sa musíte poväčšinou vydať na druhú stranu ostrova. Ak ste sa rozhodli do Grécka cestovať autom, Lefkada má tú výhodou, že aj keď je ostrovom, s pevninou je spojená dvoma mostami. Ostrov ponúka pláže s bielym pieskom a tyrkysovo modré more.

1. Pláž Porto Katziki (kozia zátoka)

Vápencové útesy vystupujúce z mora Vás ohromia. Cesta na pláž je síce náročnejšia, ale napriek tomu vypraviť sa touto kľukatou, úzkou cestičkou stojí za to. Už pár metrov od brehu sa dno zvažuje postupne dolu do hlbín. Nie nadarmo patrí Porto Katziki medzi najkrajšie pláže sveta. Jedná sa o malú piesočnú pláž, kde nie je príliš veľa turistov. Jedinou nevýhodou sú snáď chýbajúce toalety a sprchy.

Pláž Porto Katziki, Lefkada

Pláž Porto Katziki, Lefkada

2. Pláž Egremni

Táto pláž je veľmi podobná svetoznámym karibským rajom. V roku 2015 došlo na Lefkade k zemetraseniu a pláž bola čiastočne zničená, no teraz je vraj ešte krajšia ako predtým. K pláži vedie asi 300 schodov, a preto je menej navštevovaná. Jedná sa ale o niekoľko kilometrov dlhú, nádhernú pláž a šíre more. Pri schodisku nájdete aj malý bar s niekoľkými lehátkami.

Pláž Egremni, Lefkada

Pláž Egremni, Lefkada

3. Pláž Milos

Táto pokojná, romantická pláž sa nachádza len 2 kilometre od strediska Agios Nikitas. Tiež je horšie prístupná, pretože počas cesty musíte zdolať veľký kopec, a práve preto je málo navštevovaná. Ale o to väčším zážitkom pre Vás táto pláž bude. Pre pohodlnejších z Vás je možné na pláž dopraviť sa loďou. Nad plážou môžete ešte aj dnes vidieť torzá veterných mlynov, od ktorých je odvodený názov Milos. Pláž je obľúbená aj u nudistov.

Pláž Milos, Lefkada

Pláž Milos, Lefkada

4. Pláž Kathisma

Toto miesto je už turistami aj miestnymi vo veľkom navštevované. Aj preto tu nájdeme taverny, diskotéky aj bazén. Vďaka väčším vlnám má skvelé podmienky na vodné športy. Pláž obklopujú zelené kopce, má biely piesok a je dlhá zhruba 1,5 kilometra. Je to jediná pláž na západnom pobreží, kde sú sprchy. Zároveň sú tu ale najvyššie ceny za plážový servis.

Pláž Kathisma, Lefkada

Pláž Kathisma, Lefkada

... a jeden tip navyše: Vodopády v Nidri

Trochu z iného súdka je návšteva sladkovodných vodopádov Dimosari. Nájdete pod nimi jazierko, v ktorom sa môžete vykúpať, aj keď je voda celkom ľadová. Nachádza sa necelé 4 kilometre od centra Nidri – cesta k nim je veľmi dobre značená. Pozor: v najvyššej sezóne pri veľkých horúčavách sú z časti vyschnuté. Iste ste pochopili, že sa tu slniť moc nebudete, je to ale ďalšia zaujímavosť a príležitosť k nezabudnuteľnému zážitku.

Vodopády v Nidri, Lefkada

Vodopády v Nidri, Lefkada

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.