Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže Korfu

Najkrajšie pláže Korfu

Najkrajšie pláže Korfu

Niektoré z najkrajších gréckych pláží sa nachádzajú na Iónskom ostrove Korfu. Mnohé získali štatút Modrej vlajky, ocenenie za čistotu a vybavenie. Dohromady je tu celkovo 57 pláží a medzi nimi sú aj tie vo veľkom navštevované turistické, ale aj skryté a odľahlé malé plážičky. No všetky vládnu spoločným zvláštnym kúzlom.

1. Agios Georgios

Na severozápade ostrova nájdete zátoku v tvare podkovy, obklopenú sviežou krajinou. Nielen preto platí že je jedna z najlepších pláží na Korfu. Ponúka niečo, pre každého člena rodiny. Staršie deti si užijú množstvo vodných športov, ako je windsurfing či potápanie, ale aj iné aktivity, ku ktorým patrí pešia turistika a jazda na koni. Pre mladšie deti tu majú pláž Afionas, považovanú za najčistejšiu na ostrove. Má jemný zlatý piesok a pokojnejšie vody, takže je úplne ideálna.

Agios Georgios, Korfu

Agios Georgios, Korfu

2. Agios Gordios

Nekonečná plocha zlatého piesku sa strieda s kamienkami a obklopujú ju krištáľovo čisté vody. Po ľavej strane sú strmé útesy porastené hustou vegetáciou a skalný ostrov Tholeto. Plne vybavená pláž má k dispozícii zariadenia pre vodné športy, reštaurácie, bary aj požičovne lodí.

Agios Gordios, Korfu

Agios Gordios, Korfu

3. Barbati

Približne 17 km severne od mesta Korfu natrafíte na krásny úsek pláže, obklopený sviežou zeleňou na úpätí hory Pantokrator. Plytké čisté vody a spokojné dojmy návštevníkov zabezpečili pláži status Modrej vlajky. Južne odtiaľ je živšia pláž Ipsos, vyznačujúca sa rušným nočným životom a mnohými tavernami.

Barbati, Korfu

Barbati, Korfu

4. Canal D'Amour (Kanál lásky)

Podľa povesti zamilované páry, ktoré spoločne plávajú v Canal D'Amour, sa čoskoro vezmú a zostanú navždy spolu. Romantická a malebná zátoka na severe je jednou z najlepších pláží na Korfu. Čo jej chýba do veľkosti, dorovnáva svojou krásou. Stojí za návštevu aj pre svoje úžasné skalné útvary. Jedinečný zážitok získate, keď si vyskúšate výlet loďou do jaskýň. Pokiaľ bude zátoka príliš preplnená, môžete sa vydať na neďalekú pláž Sidari, ktorá je väčšia a má na prenájom lehátka aj slnečníky.

Canal D'Amour (Kanál lásky)

Canal D'Amour (Kanál lásky)

5. Glyfada

Veľkolepý úsek zlatej piesočnej pláže sa tiahne západným pobrežím Korfu. Je dobre známa a obľúbená. Jedná sa o jednu z najživších pláží na západe ostrova. Priťahuje turistov aj miestnych obyvateľov, najmä rodiny s deťmi. Leží iba 16 km od mesta Korfu a je ľahko dostupná. Bohatá ponuka lehátok, slnečníkov, taverien a vodných športov ju robí ešte lákavejšou.

Glyfada, Korfu

Glyfada, Korfu

6. Halikounas

Rovnako ako pláž Issos sa Halikounas nachádza neďaleko jazera Korission. Malý úsek pláže leží medzi ním a Iónskym morom. Je úplne unikátna, pretože tu chýba masová turistika a je väčšinou opustená. Ponúka teda maximálne súkromie a znamená skvelú voľbu pre tých, ktorí sa túžia dostať preč od davov na plážach. Z Halikounas môžete vidieť starobylý kláštor v dedine Agios Matheos na kopci.

Halikounas, Korfu

Halikounas, Korfu

7. Issos

Vynikajúca pláž Issos leží 30 km južne od mesta Korfu. Obklopujú ju piesočné duny a veľkolepá príroda. Neďaleké jazero Korission poskytuje úžasnú scenériu a nezabudnuteľné turistické zážitky – splnené sny milovníkov prírody. Pláž je široká a len zriedka sa zaplní, dokonca aj v špičke sezóny. Jej plytké a pokojné vody z nej robia výbornú voľbu pre rodiny. Je tiež parádnym miestom pre páry. Tunajšie pohľady na západ slnka z piesočných dún patria k najkrajším na ostrove. Lehátka a slnečníky si možno prenajať.

Issos, Korfu

Issos, Korfu

8. Kontokali

Len kúsok od mesta Korfu sa nachádza výborná voľba pre rodiny. Resort je vybavený radom zariadení potrebných na ideálnu rodinnú dovolenku. Pláž je veľká a prevažne piesočnatá s množstvom lehátok aj slnečníkov. Kontokali predstavuje tradičnú dedinu, čo v podstate znamená, že nočný život tu nie je nijak rušný. Naopak si užijete veľa pokoja a pohody.

Kontokali, Korfu

Kontokali, Korfu

9. Paleokastritsa

Keď uvažujete o Grécku, ako ho vídate na pohľadniciach, myslíte v skutočnosti na pláž Paleokastritsa. Táto úchvatná pláž predstavuje všetko, čo je na Korfu tak fantastické: tyrkysové more, zlaté piesky a malebné prístavy pozdĺž pobrežia. Odtiaľ môžete vyraziť na lodné výlety, neobývané pláže a zátoky. Hlavnú dedinu zapĺňajú tradičné taverny, kde si môžete dať výborný obed s výhľadom na zátoku. Na kopci nájdete kláštor Paleokastritsa, ktorý je domovom zbierky byzantských artefaktov a rozhodne stojí za návštevu.

Paleokastritsa, Korfu

Paleokastritsa, Korfu

10. Rovinia

Pláž Rovinia ponúka úplne jedinečný zážitok v porovnaní s turistickými plážami Korfu. Leží na západe a je prístupná iba loďou či malou 600metrovou turistickou cestou. Z toho dôvodu zostáva nedotknutá dokonca aj počas hlavnej sezóny. Nie je vhodná pre menšie deti, ale rodiny s teenagerami si iste užijú tunajšie vonkajšie aktivity a budú ohromení prírodnou krásou pláže.

Rovinia, Korfu

Rovinia, Korfu

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.