Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže Kalábrie

Tropea, Kalábria

Tropea, Kalábria

Kalábria, ktorá býva často nazývaná „európský Karibik“, sa môže pochváliť teplým podnebím a stovkami kilometrov veľkolepého slnečného pobrežia, ktoré obklopujú prímorské dediny a útesy. Letná dovolenka v Kalábrii vám ponúkne takmer nekonečný výber z krásnych pláží. Na svoje si prídu milovníci opaľovania, potápania a ďalších vodných športov, kaviarní aj reštaurácií. Výborná kuchyňa a krásne historická mestečká začínajú pozvoľna lákať turistov.

Caminia (Catanzaro)

Caminia je pomerne malá nedotknutá pláž s kamienkovým pieskom a teplou vodou, obklopená dramatickými útesmi. Nachádza sa na pobreží Iónskeho mora neďaleko Catanzaro, hlavného mesta talianskej oblasti Kalábria. Je ideálnym miestom na oddych a zábavu. Nedostatky vo vybavení nahradia panoramatické výhľady a čistá voda. Ak túžite po nejakej akčnej zábave, môžete navštíviť neďaleké plážové mesto Soverato.

Pláž Caminia (Catanzaro)

Pláž Caminia (Catanzaro)

Diamante (Cosenza)

Taliansky básnik Gabriele D'Annunzio ho nazval „Tyrhénskou perlou“. Diamante je vskutku nádherným šperkom najsevernejšej časti pôvabného západného pobrežia Kalábrie, nazývaného Riviera dei Cedri. Ponúka krištáľové vody, dlhé biele pláže a šikmé útesy s olivovníkmi. Môžete stráviť popoludnie v prímorskej kaviarni a tešiť sa zo slnkom ožiarenej krajiny alebo si odpočinúť na niektorom z plážových lehátok. Záujemcovia o kultúru by sa mali prejsť po historickom centre letoviska Diamante, aby zhliadli slávne farebné fresky na starých domoch. Outdoorových nadšencov nadchnú napínavé športy, ako je plachtenie, vodné lyžovanie alebo potápanie.

Pláž Diamante (Cosenza)

Pláž Diamante (Cosenza) Eugenio Magurno

Praia a Mare (Cosenza)

Piesková pláž pri meste Praia a Mare je dlhá 5 km a v lete rozdelená na 50 menších pláží, tzv. lida. Pláž vulkanického pôvodu s malými kamienkami leží pozdĺž celého mesta. Hneď pri brehu nájdete útesy vhodné na potápanie. Hlavnou atrakciou je však ostrov Dino, miesto svetového dedičstva známe šiestimi nádhernými morskými jaskyňami, z ktorých najznámejšie sú Modrá jaskyňa a Levia jaskyňa. Potápanie, paragliding a pešia turistika v neďalekom Národnom parku Pollino sú skvelými spôsobmi, ako oceniť ich neuveriteľnú krásu.

Praia a Mare (Cosenza)

Praia a Mare (Cosenza)

Capo Rizzuto (Crotone)

Chránená morská voda v zálive Capo Rizzuto patrí k najzaujímavejším oblastiam Stredozemného mora a je domovom nespočetného množstva živočíchov, ktoré môžete stretnúť osobne. Potápanie či šnorchlovanie vám umožní vidieť tunajšiu jedinečnú faunu a ak budete mať šťastie, tak aj barakudy a delfíny. Červené piesočné pláže, útesy a zátoky Capo Rizzuto možno obdivovať aj z paluby plachetnice. Prírodná oáza zostáva medzi turistami zatiaľ ešte celkom neznáma, hoci rastúci počet pobrežných stredísk naznačuje, že sa to čoskoro zmení.

Capo Rizzuto (Crotone)

Capo Rizzuto (Crotone)

Scilla (Reggio Calabria)

Medzi svahmi pohoria Aspromonte a Tyrhénskym morom sa nachádza malebná rybárska dedinka Scilla, zvečnená v gréckej mytológii a vystupujúca v Homérovej epose Odyssea ako sídlo bájneho morského netvora. V skutočnosti ide o dedinu, ktorej dominuje hrad nad útesmi, odkiaľ si možno vychutnať úchvatný výhľad na sicílske pobrežie a Liparské ostrovy. V letných mesiacoch sú tunajšie reštaurácie, kaviarne, hotely a pláže plné turistov, ktorí si radi pochutnávajú na čerstvých morských plodoch a tešia sa z priezračnej vody. Nachádza sa tu aj potápačská škola.

Scilla (Reggio Calabria)

Scilla (Reggio Calabria)

Pizzo Calabro (Vibo Valentia)

Rozľahlá pláž pri mestečku Pizzo býva plná turistov, ktorí si užívajú lákavý piesok a pohľad na veľkolepé útesy v pozadí. V miestnych kaviarňach, baroch a reštauráciách môžete skúsiť klasický pokrm Tartufo di Pizzo s čokoládovou a orechovou zmrzlinou a s čokoládovou omáčkou. Jednou z najnavštevovanejších atrakcií regiónu je neďaleká Chiesetta di Piedigrotta, jaskynná kaplnka vytesaná pred stáročiami skupinou námorníkov vďačných za to, že prežili búrku.

Pizzo Calabro (Vibo Valentia)

Pizzo Calabro (Vibo Valentia)

Tropea (Vibo Valentia)

Zrejme najznámejšou z kalábrijských pláží je Tropea, jedna z najpozoruhodnejších talianskych bielych piesočných pláží s tyrkysovými vodami a úžasným pobrežím, ktorá sa vyrovná slávnym talianskym pobrežiam Amalfi a Cinque Terre. Má perfektnú polohu medzi zálivmi Gioia Tauro a Sant'Eufemia. Je to pekný zážitok, pozorovať ohromné ​​útesy oproti slnkom zaliatému modrému moru. Ak budete mať šťastie, môžete za jasného dňa zahliadnuť aj sopečný ostrov Stromboli.

Tropea (Vibo Valentia)

Tropea (Vibo Valentia)

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.