Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže Andalúzie

Najkrajšie pláže Andalúzia

Najkrajšie pláže Andalúzia

Andalúzia je svetovo známa svojím 800 km dlhým pobrežím a množstvom veľkolepých pláží s bielym pieskom a krištáľovo priezračnou tyrkysovou vodou. Či už hľadáte pokojnejšie miesto pre seba a svoju rodinu, chcete si vyskúšať rôzne vodné športy alebo ochutnať čerstvé morské plody, tu máte na výber zo stoviek možností. My vám teraz ponúkame zoznam desiatich favoritov, pokrývajúcich všetkých päť pobrežných provincií.

1. Playa de los Genoveses (Costa de Almeria, provincie Almeria)

Nachádza sa 2,4 km od pláže Mónsul. Auto môžete nechať na neďalekom parkovisku, ktoré má však obmedzenú kapacitu. Vychutnajte si tunajšie nedotknuté prostredie, najlepšie v nejaký bezveterný deň, pretože piesok môže byť trochu otravný.

Playa de los Genoveses

Playa de los Genoveses

2. Playa de los Muertos (Costa de Almeria, provincia Almeria)

Táto 1 km dlhá a 30 m široká pláž možno odrádza svojím menom (Pláž mŕtvych), ale žiadny strach, je vskutku nádherná. Od najbližšieho parkoviska k nej vedie pomerne strmá cesta, ktorá vám zaberie asi dvadsať minút. Nie sú tu žiadne zariadenia, takže si radšej vezmite so sebou niečo na jedenie a pitie. Odpadkové koše tu tiež nenájdete, preto si pripravte nejaké vrecúško na odpadky, aby ste pláž zanechali v rovnakom stave ako pred svojím príchodom.

Playa de los Muertos

Playa de los Muertos

3. Playa de Mónsul (Costa de Almeria, provincia Almeria)

V tesnej blízkosti mesta San José leží krásna pláž, možno dokonca najkrajšia v prírodnom parku Cabo de Gata, ktorá bola svedkom natáčania filmov Indiana Jones a Posledná krížová výprava a Nekonečný príbeh. Jemný piesok, čistá voda, strmé útesy a ikonická skala uprostred činí pláž jedinečnou a vyhľadávanou.

Playa de Mónsul

Playa de Mónsul

4. Bolonia (Costa de la Luz, provincia Cadiz)

Lazia Bolonia niektorí prezývajú „nebo na zemi“.. Je dlhá 4 km a široká 30 m. Len si predstavte, ako si vegetíte na bielom piesku v karibskom štýle, zatiaľ čo vás ovieva slaný vetrík z Atlantického oceánu. A ak ani toto nezaujme, potom môžete stráviť nejaký čas skúmaním rímskych trosiek Baelo Claudia z 1. storočia alebo vyskúšať windsurfing.

Pláž Bolonia

Pláž Bolonia

5. Playa Zahara de los Atunes (Costa de la Luz, provincia Cadiz)

Najznámejšou a najobľúbenejšou plážou v provincii Cadiz je Zahara de los Atunes, tiahnuca sa na juh cez 6 km od rybárskej dediny, po ktorej je pomenovaná. Je plne vybavená všetkým potrebným zariadením – nájdete tu reštaurácie, zázemie pre vodné športy aj toalety. Pláž je pre svoju krištáľovú vodu, karibskú atmosféru a veľkú rozlohu obľúbená aj medzi španielskymi osobnosťami a politikmi.

Playa Zahara de los Atunes

Playa Zahara de los Atunes

6. Matalascañas (Costa de la Luz, provincia Huelva)

Mestská pláž Matalascañas sa rozkladá 5 km medzi Torre de la Higuera a El Coto. Má mnosžtvo zariadení a za čistotu svojich vôd dostala Modrú vlajku. Ak plánujete výlet do Sevilly, mohlo by vás zaujímať, že práve táto pláž má k mestu najbližšie. Je od neho vzdialená len hodinu a 16 minút jazdy autom. Zostaňte na nej do západu slnka, určite nebudete ľutovať.

Pláž Matalascañas

Pláž Matalascañas

7. Playa del Cañuelo (Costa del Sol, provincia Málaga)

Do malebnej zátoky neďaleko pobrežného mesta Nerja sa dá dostať autobusom (dospelí za 2 €, deti zadarmo), ktorý sa prepletá dole po svahoch. Pláž je vhodná na šnorchlovanie a sú tu dva bary. Nie je tu však žiadny tieň, preto nezabudnite na pokrývku hlavy a opaľovací krém.

Playa del Cañuelo

Playa del Cañuelo

8. Playa de Maro (Costa del Sol, provincia Málaga)

Playa de Maro v blízkosti očarujúcej rybárskej dediny s rovnakým názvom je ideálnym miestom pre turistov, ktorí túžia po slnku a obdivujú drsné scenérie. Dramatické skalné útvary okolo malej zátoky, z ktorých možno pozorovať slávny vodopád Mara, nadchnú každú romantickú dušu. Podobne impozantné je aj podmorská scenéria, ktorá činí pláž atraktívnou aj pre potápačov.

Playa de Maro

Playa de Maro

9. Torremolinos (Costa del Sol, provincia Málaga)

Mesto Torremolinos na pobreží Stredozemného mora je, čo sa týka pláží, jedným z najlepších miest v provincii Málaga. Šesť hlavných pláží je prepojených nedávno renovovanou promenádou, lemovanou palmami, a pýši sa výnimočným výhľadom na pobrežie. Playa de Bajondillo je k mestu najbližšie a môže byť veľmi preplnená, ale smerom na západ sú pokojnejšie oblasti, v blízkosti rybárskej dedinky La Carihuela.

Torremolinos

Torremolinos

10. Playa la Herradura (Costa Tropical, provincia Granada)

Veľkým lákadlom tejto kamenistej pláže sú vodné športy, najmä potápanie (možno tu preskúmať vraky španielskych galeon zo 16. storočia), ale aj windsurfing. Hory Sierra Nevada sú od pláže vzdialené len kúsok autom, čo znamená, že môžete v jednom dni plávať aj lyžovať.

Playa la Herradura

Playa la Herradura

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.