Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie letoviská severného Talianska

Grado

Grado

Tejto časti Talianska hrá do kariet dobrá dopravná dostupnosť, vynikajúca gastronómia, čisté more, skvostné pamiatky aj dobre vybavené letoviska. Obávate sa fádnych piesočnatých pláží a nikdy nekončiaceho ruchu v uliciach? Nemajte obavy, tento krásny kúsok zeme ponúka pre každého niečo. Na svoje si prídu milovníci prírody, plážoví povaľači, roztancovaná mládež, obdivovatelia umenia aj rodiny s deťmi. Poďme si predstaviť tie najzaujímavejšie letoviska.

1. Eraclea Mare

Eraclea Mare

Eraclea Mare

Príjemné, menšie letovisko je perfektnou voľbou pre milovníkov prírody. Husté ihličnaté lesy tu vytvárajú unikátnu mikroklímu, ktorú ocenia hlavne astmatici. Tunajšia pláž sa v minulosti umiestnila na popredných priečkach rebríčka najkrajších talianskych pláží. Zaujímavou atrakciou je konský ranč, ktorý ponúka prechádzky na koňoch i poníkoch. Na malom námestíčku sa konajú pravidelné večerné programy a farmárske trhy. Ak zatúžite po dokonalom kulinárskom zážitku, potom navštívte štýlovú reštauráciu Marinara so zaručene čerstvými rybami a morskými plodmi.

Vyberte si zájazd do Talianska

2. Caorle

Caorle

Caorle

V tomto pôvabnom mestečku na vás dýchne história. Len máloktoré letovisko sa môže pýšiť tak krásnym, dvetisíc rokov starým historickým centrom s typickými pestrofarebnými domčekmi, úzkymi uličkami plnými obchodíkov aj čarovným rybárskym prístavom. Nie nadarmo býva nazývané malými Benátkami. Obzvlášť večerné prechádzky tu majú nezabudnuteľné čaro. Pozadu nezostávajú ani miestne pláže, pokryté jemným pieskom.

Mykonos: 6 dôvodov, prečo si tento grécky ostrov zamilujete

Prečítajte si aj:

Mykonos: 6 dôvodov, prečo si tento grécky ostrov zamilujete

3. Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo je skvelým príkladom spojenia rušného letoviska a krásnych pláží. Je považované za najkrajšie letovisko Benátskej riviéry. Nad tunajším zlatistým pobrežím hrdo vejú Modré vlajky, udeľované za kvalitu servisu a čistotu mora. Jadranské more klesá do hĺbky len veľmi pozvoľna a tak si tu užijú dostatok zábavy aj tí najmenší. V priebehu leta sa na pláži aj v uliciach letoviska koná množstvo kultúrnych podujatí. K tým najobľúbenejším patrí súťaž v stavaní sôch z piesku. Celé letovisko pretína dlhá pešia zóna, lemovaná množstvom kaviarní, obchodíkov i barov. Nezabudnite sa zastaviť v niektorej z tradičných cukrární. Pri maškrtení niektorej z dokonale smotanových zmrzlín určite radi zabudnete na diétu. Vrelo odporúčam návštevu Gelateria Colombina s neprekonateľne jemnou pistáciovú zmrzlinou. Na predmestí Jesola sa nachádza aj rozsiahly aquapark Aqualandia s dokonalou kópiou karibskej pláže, množstvom tobogánov, lenivou riekou, bungee jumpingom i veľkým detským ihriskom.

Zájazdy do Lido di Jesolo

4. Lignano

Lignano

Lignano

Len pár kilometrov od známeho Bibione sa nachádza vychádzajúca hviezda medzi severotalianskymi letoviskami. Predtým ospalá rybárska dedinka sa pozvoľna mení v moderné letovisko, ktoré je sympatické nielen svojou kozmopolitnou atmosférou, ale aj polohou. Cesta z Bratislavy sem trvá len pomerne príjemných 6 hodín. Samotné letovisko je rozdelené na 3 časti. Najrušnejšie Lignano Sabbiadoro, Lignano Pineta s pokojnými vilovými štvrťami a Lignano Riviera, lemované hustým borovicovým porastom. bonusom ku krásnym plážam a živému centru je množstvo atrakcií pre deti. Vziať ich možete do zábavného parku Juniorpark, ihrisko na minigolf, lunaparku, aqua parku či zoologickej záhrady.

Vaša dovolenka v Lignano

5. Grado

Grado

Grado

Elegantné mesto leží v severnej časti Jadranu, severne od Benátok. Toto letovisko sa môže pýšiť bohatou históriou. Od 6. do 15. storočia tu bolo sídlo kresťanského patriarchu i mnohých biskupov. Väčšina architektonických skvostov pochádza práve z tejto éry. Prvé hotely tu vyrástli už za Rakúsko - Uhorska. Práve sem jazdila relaxovať európska smotánka. Vďaka jedinečnej mikroklímy tu už spájajú kúpeľné areály, ktoré sa radia medzi najlepšie na svete. Skutočným skvostom je tiež miestna dlhá piesková pláž, ktorá je považovaná za najkrajšiu v Taliansku. Špičkovú kvalitu ponúka aj tunajšie moderné 18-jamkové golfové ihrisko s jedinečným ostrovnom greenom.

6. Lido degli Estensi

Lido degli Estensi

Lido degli Estensi

Moderné letovisko, ponúkajúc množstvo športových aktivít. Také je Lido Degli Estensi, ležiace 120 km na juh od Benátok. Veľmi elegantná je miestna kolonáda, pripomínajúca okázalé parížske bulvári. Mesto je spojené mostom s letoviskom Porto Garibaldi, ktoré je známe svojimi vynikajúcimi rybími reštauráciami. Piesková pláž zaujme veľkým množstvom stredísk vodných športov. Najmenší návštevníci ocenia moderné detské ihriská, luna park aj 3 km vzdialený vodný park Jo-Lido. Letovisko môže byť východiskovým bodom pre zaujímavé výlety. Za pozornosť stojí mestečko Comacchio, San Maríno alebo ikonické Benátky.

Cestujte bez obáv: Nové pripoistenie vás ochráni pred problémami s Covid-19

7. Riccione

Riccione

Riccione

Posledným zo zástupcov severotalianskych letovísk je Riccione, ležiace neďaleko San Marína a Rimini. Vďaka krásnym plážam a dostatku zábavy sa jedná o jeden z najobľúbenejších prázdninových regiónov a v hlavnej sezóne tu býva skutočne plno. Tunajšie beach party sú už legendárne a spravidla končia až s východom slnka. História tohto mesta je pevne spätá s cestovným ruchom. Svoje honosné sídla si tu stavali bohatí Boloňania už v 19. storočí. Trochu luxusu si môžete užiť počas prechádzky hlavnou promenádou. Svoj tovar tu ponúkajú tie najluxusnejšie obchody. Rodiny s deťmi môžu zavítať do delfinária či novo zrekonštruovaného aquaparku. Mesto láka návštevníkov aj mimo hlavnej sezóny. Termálne kúpele Riccione Terme ponúka bohatú škálu procedúr, prospievajúcich telu i duši a sú otvorené celoročne.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.