Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie karibské pláže

Najkrajšie karibské pláže

Najkrajšie karibské pláže

Snívate o exotickej dovolenke pri krištáľovo čistom mori s množstvom príležitostí na potápanie a s nekonečnými piesočnatými plážami v tieni kokosových paliem? Vydajte sa do Karibiku! Ochutnajte najlepší rum a odpočívajte na najkrajších plážach tamojších ostrovov. Ktoré že to sú?

1. Grace Bay

Jemný biely piesok a príjemne teplá voda, ktorej tyrkysová farba vám vezme dych – to je záliv Grace Bay, mnohonásobný víťaz Travelers' Choice Beaches, preslávený dlhým úsekom hebkého piesku a krásnym priezračným morom. Právom si zaslúži prvenstvo aj v našom rebríčku. Záliv nájdete na ostrove Providenciales v súostroví Turks a Caicos. Na návštevu je vhodný celoročne a stopercentne napĺňa predstavu ideálnej tropickej pláže, jednej z najlepších na svete.

Grace Bay

Grace Bay

2. Pláž Varadero

Pláž Varadero na Kube priťahuje záujem turistov mäkkým svetlým pieskom, čistou vodou a ľahkou prístupnosťou. Rovnako ako v prípade Grace Bay sa môžete tešiť na všetky odtiene modrej v nádhernom mori. Vlny nie sú príliš silné, takže tu môžu bezpečne plávať aj menšie deti. Napriek tomu sklamaní neodídu ani vášniví surferi.

Pláž Varadero

Pláž Varadero

3. Pláž Eagle

Eagle Beach je považovaná za najkrajšiu pláž Aruby. Tunajší populárny plážový rezort sa pýši bielym pieskom a lákavou akvamarínovou vodou, navyše svojim návštevníkom poskytuje pokoj a vítané súkromie. Na odpočinok je perfektný, a to aj v obzvlášť horúcom slnečnom dni, kedy stačí dať nohy do chladného piesku, aby ste sa trochu osviežili. Piesok je totiž tak svetlý, že odráža teplo.

Pláž Eagle

Pláž Eagle

4. Pláž Seven Mile, Grand Cayman

Aj Seven Mile Beach na Kajmanských ostrovoch nadchne hladkým bielym pieskom a krištáľovo čistou vodou, skvelou pre najrôznejšie vodné aktivity. Vezmite šnorchel a vydajte sa preskúmať podmorský svet plný rozmanitých rýb. Alebo si prenajmite slnečník aj ležadlo a užívajte si krásny výhľad.

Pláž Seven Mile

Pláž Seven Mile

5. Pláž Seven Mile, Jamajka

Seven Mile Beach je tiež názov pláže v malom populárnom letovisku Negril na Jamajke. Kedysi sa po tomto úseku zlatistého piesku preháňali piráti, dnes ho ovládajú turisti hľadajúci potešenie a relax. Udržiavaný čistý raj s množstvom reštaurácií a barov v okolí prinesie mnoho pekných zážitkov aj vám.

Pláž Seven Mile, Jamajka

Pláž Seven Mile, Jamajka

6. Pláž Bávaro

Niekoľkokilometrová pláž Bávaro v Dominikánskej republike je jedným z dôvodov, prečo sa v atraktívnom letovisku Punta Cana vyskytuje toľko návštevníkov. Môže za to predovšetkým jej mäkký piesok, čistá azúrová voda a palmy. Pláž chránená pobrežným útesom je navyše príjemným miestom na šnorchlovanie a vodné športy. V letovisku môžete navštíviť delfinárium alebo mini zoo.

Pláž Bávaro

Pláž Bávaro

7. Playa Paraiso

Playa Paraiso na jednom z najkrajších ostrovov Kuby, Cayo Largo, sa tiež radí medzi najkrajšie na svete. Leží iba 30 minút od Havany. Vyznačuje sa nádhernými výhľadmi a plytkou vodou, takže je ideálna pre malé deti. Za používanie plážových ležadiel a slnečníkov je potrebné zaplatiť. Budú sa vám ale hodiť, lebo nablízku nie je žiadny prirodzený tieň.

Playa Paraiso

Playa Paraiso

8. Pláž Flamenco

Pláž Flamenco sa nachádza na severnom pobreží ostrova Culebra v Portoriku a vašu pozornosť zaujme jasne a nádherne modrou vodou s horami v pozadí. Kokosové palmy, o ktoré sa opiera mierny vánok, a čistý hebký piesok vytvárajú spoločne malebné prostredie.

Pláž Flamenco

Pláž Flamenco

9. Trunk Bay

Záliv Trunk Bay je súčasťou národného parku na ostrove Svätého Jána, najkrajšom ostrove Amerických Panenských ostrovov. Svetovo preslávený úsek bieleho piesku a tyrkysovej vody je najfotografovanejšou plážou Svätého Jána. Zlou správou je, že kvôli nesmiernej popularite môže byť bohužiaľ aj veľmi preplnená cestujúcimi z výletných lodí a členmi okružných prehliadok.

Trunk Bay

Trunk Bay

10. Pláž Kenepa

Menšia pláž Kenepa sa nachádza pri Willemstade, hlavnom meste Curacao. Je od neho pomerne ďaleko, budete preto potrebovať auto, aby ste sa tam dostali, ale stojí to za to! Pekná pláž vás uchváti všetkými odtieňmi modrej. Môžete si prenajať ležadlá a slnečníky na ochranu pred slnkom a pri šnorchlovaní objavovať krásy podmorského sveta.

Pláž Kenepa

Pláž Kenepa

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.