Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Na safari do Afriky

Levíčatá vo voľnej prírode

Levíčatá vo voľnej prírode

Už ako malí ste mali radi legendárny film o levici Else, ktorú vychovali manželia Adamsonovci? Mali ste detské sny, že raz takéto levie mláďa budete mať tiež doma? To Vám síce nesplníme, však môžeme Vám dopriať aspoň výlet na safari v Afrike, kde aspoň na chvíľu zažijete pobyt v buši medzi divokými zvieratami.

Zažijete nezabudnuteľné zážitky pri sledovaní slonov u napájadlá, stád antilop či majestátnych kráľov zvierat - levov. Mnohí cestovatelia sa vydávajú uvidieť hlavne "big five". Je to stretnutie so slonom, byvolom africkým, nosorožcom dvojrohým, leopardom škvrnitým a práve levom.

Zvieratá Afriky - stretnete ich všetky?

Zvieratá Afriky - stretnete ich všetky?

V ktorých krajinách Afriky je vlastne safari najnavštevovanejšie?

Namíbia

Najnavštevovanejší je tunajší národný park Etosha. Založený bol v roku 1907, kedy bola Namíbia pod nadvládou Nemcov, a v tej dobe bol najväčšou rezerváciou na svete 100 000 km². Dnešné rozmery sú niečo málo cez 22 000 km². Je domovom niekoľkých ohrozených druhov, ako sú nosorožce dvourohé alebo impaly černočelé. Pokiaľ chcete spoznať túto nádhernú krajinu plnú parkov, údolia i púští, možností je nespočetné množstvo.

Národný park Etosha, Namíbia

Národný park Etosha, Namíbia

Juhoafrická republika

Najznámejším a najstarším je Krugerov národný park, tunajšie safari je možné preskúmať autom alebo aj pešo so sprievodcom. Vyskytuje sa tu 137 druhov cicavcov, 112 druhov plazov (z toho 50 hadov), 49 druhov rýb, 33 druhov obojživelníkov, 227 druhov motýľov a 500 druhov vtákov. Najviac tu uvidíte antilopy, zebry, pakone žíhané, kudu veľké, gepardy, hyeny, hrochy či neustále sa zväčšujúce stáda slonov. Zaujímavá je tiež púšť NAMAQUALAND, ktorá po období dažďov nádherne rozkvitne, toto sa stáva len pár týždňov v roku.

Krugerov národný park v Juhoafrickej republik

Krugerov národný park v Juhoafrickej republik

Keňa

V Keni nájdete tie najlepšie národné parky, kde žije veľa ohrozených zvierat, ale aj krásne piesočnaté pláže Indického oceánu. Ubytovať sa môžete v luxusných hotelových rezortoch, ale aj priamo na Safari v malých domčekoch alebo stanoch. Jedným z najznámejších národných parkov je Amboseli. Žije tu niekoľko levov, na 1500 slonov a okolo 35 000 Masajov so svojimi stádami o cca 2 miliónoch kusov. Ponúkajú sa Vám tiež jedinečné pohľady na Kilimandžáro a Mouth Kenya. Miestne jazerá sú prevažne domovom plameniakov. A medzi júlom a októbrom uvidíte na vlastné oči i migráciu pakoňov a zebier cez rieku Mara.

Safari v Keni

Safari v Keni

Tanzania

Tu si divočinu dozaista užijete - rozľahlé savany, pralesy, močiare a na mnohých miestach rastúce baobaby. Navštívte kráter Ngorongoro, kde je najväčšia koncentrácia zvierat na svete (levy, slony, byvoly, pštrosy, supy, prasatá bradavičnaté, ..) alebo známe savany národného parku Serengeti (žirafy, hrochy, opice, krokodíly, hyeny, gepardy, leopardy,. .). Často návštevníci safari spájajú dovolenku s relaxáciou na blízkom Zanzibare s belostnými plážami)

Kráter Ngorongoro v Tanzanii

Kráter Ngorongoro v Tanzanii

Botswana

Jedná sa o vnútrozemský štát v južnej Afrike. Zhruba 40% z celkovej rozlohy sú národné parky, prírodné rezervácie a chránené územia. Najviac zvierat sa koncentruje okolo delty rieky Okavango (levy, slony, leopardy, nosorožce, zebry, ..). Je možné tiež navštíviť národný park Chobe (púšť Kalahari a močiare), kde sú možné aj lodné výlety medzi zvieratami. Okrem iného sa tu nachádzajú rekordné stáda slonov.

Hrošia rodina pri rieke Okavango, Botswana

Hrošia rodina pri rieke Okavango, Botswana

Upozornenie:

Na Safari je nutné sa očkovať minimálne proti žltej zimnici.

Teraz už len vybrať ten správny zájazd, zaplatiť ho, odcestovať, nasadnúť do džípu a nechať sa unášať krajinou ústrety dobrodružstvo.

Nasadnite do džípu a hurá na safari!

Nasadnite do džípu a hurá na safari!

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.