Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Mestečko umelcov Altos de Chavon

Altos de Chavon v Dominikánskej republike

Altos de Chavon v Dominikánskej republike

Približne 25 minút jazdy od mesta La Romana v Dominikánskej republike bola v 70. rokoch minulého storočia vybudovaná na skale vysoko nad riekou Río de Chavón kópia koloniálneho mestečka z 16. storočia, ktoré nesie názov Altos de Chavon. Mestečko je centrom umenia a umeleckých remesiel. Aj keď sa jedná iba o napodobeninu, ilúzia originality je takmer dokonalá.

Altos de Chavon – obľúbené miesto filmárov

Miesto už niekoľkokrát poslúžilo hollywoodskym filmárom ako dejisko dobrodružných filmov a v budúcnosti si svoju rolu určite ešte mnohokrát zopakuje. Miest podobného charakteru vo svete veľa nie je, čo mestečku dodáva punc jedinečnosti.

Altos de Chavon je sídlom mnohých umelcov, od maliarov, cez sochárov až po odevných dizajnérov, ktorí tu žijú a tvoria. Mnohí z nich sa na výstavbe mestečka podieľali a po dokončení práce sa rozhodli v tejto malebnej, rozprávkovej krajine ostať natrvalo.

Mesto umelcov Altos de Chavon

Mesto umelcov Altos de Chavon

Navštívte amfiteáter aj múzeum archeológie

Súčasťou mestečka je pozoruhodný amfiteáter pre päť tisíc divákov, na ktorom je možné čas od času zhliadnuť hviezdy svetového hudobného neba. Pri príležitosti otvorenia vystúpil na javisku samotný Frank Sinatra!

Amfiteáter v Altos de Chavon

Amfiteáter v Altos de Chavon

Múzeum archeológie je venované predovšetkým pôvodným obyvateľom ostrova - Taínom. Bohatými zbierkami artefaktov múzeum poteší všetkých priaznivcov dávnej histórie. Väčšina vzácnych exponátov bola nájdená v rieke Rio de Chavón.

Celé mestečko je prepletené úzkymi, dláždenými uličkami, ktoré sú lemované roztomilými obchodíkmi s veľkým výberom suvenírov rôznej kvality a galériami, v ktorých si môžete prehliadnuť niektoré diela miestnych umelcov.

Povedzte si svoje áno v kostole sv. Stanislava

Občerstvenie ponúka niekoľko reštaurácií v stredomorskom štýle, v ktorých môžete ochutnať niektorý z tradičných pokrmov. Na malebnom námestí s fontánou sa nachádza Iglesia San Estanislao (kostol sv. Stanislava), ktorý je častým cieľom zamilovaných túžiacich povedať si svoje áno práve v týchto krásnych priestoroch uprostred starobylej, rozprávkovej dedinky.

Kostol sv. Stanislava v Altos de Chavon

Kostol sv. Stanislava v Altos de Chavon

Pokiaľ máte aspoň nejaké umelecké cítenie, návšteva mestečka Altos de Chavon bude pre vás skutočným pohladením na duši.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.