Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Letoviská Dominikánskej republiky: Nájdite si svoj kúsok raja v Karibiku

V Dominikánskej republike na vás čaká množstvo historických pamiatok z čias Krištofa Kolumba, dlhé panenské pláže, tropická vegetácia a horské scenérie. Keď si užijete luxusné prostredie hotela, nádherne riešené bazény, exotické ovocie a zábavné programy, môžete sa pustiť do objavovania. Rozmanitosť miestnej fauny a flóry si môžete pozrieť v národných parkoch. Krokodíly, leguány, pestrofarebné motýle, plameniaky a papagáje vám rozjasnia deň. Pri západe slnka popíjajte miestny rum a tancujte v rytme merengue a salsy. Ostáva si len vybrať to správne stredisko!

Puerto Plata 

Shutterstock

Predstavte si, že strávite dovolenku na miestach, kde sa tvorili dejiny. Nemusíte sa obávať nudných prehliadok múzejných zbierok. V Puerto Plata, najväčšom meste na severnom pobreží Dominikánskej republiky, si môžete vychutnať históriu pri posedení v jednej zo záhradných reštaurácií. Mesto bolo založené v roku 1496 a okrem leňošenia na dlhých piesočnatých plážach si môžete rozšíriť obzory prehliadkou starobylej pevnosti Fortaleza San Felipe, obdivovať mohutné viktoriánske budovy v Parque Central, alebo sa ukryť pred páliacim slnkom v klimatizovaných priestoroch múzea Del Ámbar. Oblasť okolo Puerto Plata je obľúbená nielen medzi milovníkmi histórie a architektúry, ale aj medzi aktívnymi športovcami a rodinami s malými deťmi.

Shutterstock

Len 5 km od mesta sa nachádza obľúbené luxusné letovisko Playa Dorada s krásnou piesočnatou plážou a špičkovými hotelovými rezortmi, kde si zábavné programy užijú batoľatá aj tínedžeri. Rodičia si môžu oddýchnuť vo wellness centre, vychutnať si to najlepšie z ostrovnej a medzinárodnej kuchyne, nechať sa prekvapiť krásou podmorského sveta alebo si precvičiť švih na 18-jamkovom golfovom ihrisku.

Shutterstock

Návšteva Národného parku Isabel de Torres vás presvedčí, že teplé tropické podnebie prospieva nielen vám, ale aj rastlinám a živočíchom. Do parku s rozlohou 15 km2 vás vyvezie pohodlná lanovka - jediná svojho druhu v Karibiku. Deň uprostred bujnej zelene zakončite nezabudnuteľnou fotografiou pri ikonickej soche Krista Spasiteľa.

Vyberte si zájazd do Dominikánskej republiky

Bayahibe 

Shutterstock

Toto luxusné letovisko sa nachádza len 10 km od pulzujúceho mesta La Romana na juhovýchode krajiny a okrem elegantných hotelových rezortov a snehobielych pláží vás nadchne aj očarujúci svet pod hladinou mora. Bayahibe je ideálne najmä pre začiatočníkov, ktorí môžu využiť služby profesionálnych inštruktorov v miestnych potápačských centrách. Ak sa vám podarí prekonať strach z neznámeho, určite nebudete ľutovať.

Shutterstock

Rezervujte si výlet loďou na ostrovy Catalina a Saona a nechajte sa očariť čarovným svetom ticha. Sprevádzať vás budú početné húfy rýb, delfíny, morské hviezdy, korytnačky a vraky lodí. Návrat do reality vám uľahči návšteva jednej z miestnych reštauracii . Pri tanieri tradičnej La Bandera Dominicana a pohári prémiového trstinového rumu sa šum mora mení na tú najkrajšiu hudbu.

Perly Karibiku: 7 najkrajších pláži  Dominikánskej republiky

Prečítajte si aj:

Perly Karibiku: 7 najkrajších pláži Dominikánskej republiky

Punta Cana

Shutterstock

Desiatky kilometrov dokonale krásnych piesočnatých pláží, kam až oko dovidí, tieň vzrastlých paliem, nevídané množstvo hotelových rezortov a možností zábavy pre všetky vekové kategórie. V najobľúbenejšej turistickej destinácii Dominikánskej republiky nemusíte len oddychovať na pláži. Keď si vaše telo zvykne na vlhké tropické podnebie a vaša pokožka získa ten správny čokoládový odtieň, môžete sa vydať do divočiny národného parku Los Haitises.

Shutterstock

Hustý mangrovový prales, spev exotického vtáctva, divoké rieky a jaskyne s nástennými maľbami starých indiánov vás možno prinútia pozrieť sa na našu modernú civilizáciu v inom svetle. Bolo plávanie s delfínmi jedným z vašich detských snov? Na dovolenke v Dominikánskej republike sa sny stavajú skutočnosťou. Stačí sa vybrať do zábavného parku Manati. V rozľahlom areáli sa nachádza botanická a zoologická záhrada, kde môžete sledovať vystúpenia cvičených papagájov, drezúru koní, kŕmenie krokodílov a napokon si zaplávať s hravými delfínmi.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.