Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

La Manga del Mar Menor – raj medzi dvoma morami (nielen) pre seniorov

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

Že ste ešte o tomto stredisku nepočuli a nemáte predstavu, kde leží? Alebo patríte medzi tých, ktorí by ho chceli navštíviť?

Mar Menor čiže španielske  „Mŕtve more“ sa nachádza v provincii Murcia. Jedná sa o lagúnu, ktorá je od Stredozemného mora oddelená úzkym pruhom pevniny. Vďaka vysokej koncentrácii soli vo vode a prítomnosti liečivého bahna je Mar Menor prevažne vyhľadávaný kvôli liečebným pobytom pri mori. Bahno pomáha pri liečbe kožných chorôb, lupienky, vyrážok, akné, reumatizmu, artrózy či alergií. V lagúne je možné sa kúpať až do novembra, pretože je veľmi plytká a teplotne ju od mora delí 5 °C.

Bahno pomáha pri liečbe kožných chorôb

Bahno pomáha pri liečbe kožných chorôb

Dotované zájazdy k Mar Menor pre seniorov

Cestovné kancelárie organizujú špeciálne dotované zájazdy do Mar Menor pre klientov starších 55 rokov. Hotely sú blízko mora a dovolenku v tomto prípade kúpite za rozumnú cenu. V cene balíčkov je väčšinou polpenzia alebo plná penzia a je možné dokúpiť si aj rôzne fakultatívne výlety so sprievodcom. Cez letnú sezónu sa do tejto oblasti so slovenskými cestovnými kanceláriami nedostanete, termíny sú počas celého júna a potom až koncom augusta do októbra. Všetko sa týka už spomínaných dotácií na tieto pobyty. Pozor: odlety sú možné len z Prahy.

Mar Menor pre seniorov

Mar Menor pre seniorov

Ubytovanie pri Mar Menor

Medzi najobľúbenejšie ubytovanie patrí hotelový komplex Las Gaviotas / Los Delfines. Od pláže sú budovy vzdialené 50 - 200 m. V okolí hotela si môžete zájsť do niekoľkých reštaurácií alebo si vychutnať drink v niektorom z barov. V blízkosti hotela je aj autobusová zastávka. Doba transferu z letiska Murcia San Javier je zhruba 30 minút. Cenovo počítajte s pobytom okolo 650 EUR na osobu s plnou penziou, samozrejme záleží na termíne.

Hotel Las Gaviotas

Hotel Las Gaviotas

Výlety do okolia Mar Menor

Nechcete dovolenku tráviť iba pri vode, ale radi by ste spoznali aj miestnu kultúru a pamiatky? V blízkosti strediska ležia dve mestá, ktoré určite stoja za návštevu, navyše tu načerpáte typickú španielsku náladu. Prvým z nich je prístavné mesto Cartagena. Navštívte Staré mesto (Casco Antiguo), staré rímske divadlo postavené v roku 5-1 pr.n.l., ruiny katedrály Santa María z 13. storočia či námestie Plaza del Ayuntamiento.

Cartagena

Cartagena

Druhým mestom je Murcia. Nájdeme tu veľa renesančných a barokových stavieb. Najvýznamnejšou z nich je katedrála de Murcia z 18. storočia. Za návštevu určite stojí aj Museum of Science and Water, zamerané na všetko, čo sa týka vody.

Katedrála v Murcii

Katedrála v Murcii

Chcete si zaobstarať pár krásnych fotografií? Nezabudnite sa vydať k majáku El Faro de Cabo de Palos. A najlepšie za úsvitu či pri západe slnka. Maják slúžil ako strážna veža pri ochrane proti berberským pirátom. Prvýkrát bol maják osvetlený 31. januára 1865. Jeho výška je 54 m a má rozsah 24 míľ.

Maják El Faro de Cabo de Palos

Maják El Faro de Cabo de Palos

Ak na dovolenku cestujete aj s deťmi, nezabudnite ich vziať do Peke Parku. K dispozícii je tu celá škála hier a atrakcií. Nechýbajú tu trampolíny, lode, západný okruh, skákacie hrady či minigolf.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.