Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kúzelný ostrov Moorea

Ostrov Moorea

Ostrov Moorea

Moorea je jedným z najkrajších ostrovov Francúzskej Polynézie. Nachádza sa 17 km severovýchodne od Tahiti a je ľahko prístupná trajektom či lietadlom z Papeete. Je obľúbenou dovolenkovou destináciou zamilovaných párov, rodín aj miestnych obyvateľov, stále si však zachováva uvoľnenú atmosféru. Je skutočným odrazom pokojného tahitského životného štýlu. Príťažlivosť ostrova nie je prekvapujúca, Moorea je totiž zemepisným zázrakom. Osem ohromných horských vrcholov sa tu dvíha z priezračnej lagúny a vytvára výraznú, drsnú siluetu viditeľnú zo západného pobrežia Tahiti. Severné pobrežie rozdeľujú dve symetrické zátoky: Cookova a Opunohu.

More zábavných aktivít!

Moorea je ostrovom plným dobrodružstiev. Mnoho tunajších stredísk ponúka program, vybavenie aj bezplatné stravovanie pre deti, na svoje si tu samozrejme prídu aj dospelí. Užite si potápanie so štýlovou helmou alebo šnorchlovanie, jazdu na vodných skútroch, vozenie sa na štvorkolkách, pikniky či parašutizmus a vychutnajte si nezabudnuteľný panoramatický výhľad na ostrov. Od augusta do októbra môžete pozorovať veľryby. Ďalším neuveriteľným zážitkom je návšteva tunajšieho Delfinária, jediného prírodneho útočiska, v ktorom je možné zaplávať si a hrať sa s delfínmi.

Delfinárium na ostrove Moorea

Delfinárium na ostrove Moorea

Na ostrove môžete objavovať malebné dediny a pláže pozdĺž pobrežia či bohaté ananásové plantáže vo vnútrozemí. Existuje množstvo turistických chodníkov vhodných pre každého, od príležitostného chodca po nadšeného športovca.

Najnovšiu dobrodružnú atrakciu ostrova predstavuje lanový TikiParc, v ktorom si návštevníci všetkých vekových kategórií môžu vyskúšať štyri prekážkové kurzy, ktoré sa líšia v obtiažnosti. Vydajte sa cez koruny stromov, prekonajte mostíky, hojdačky aj lanové rebríky a preleťte pomedzi stromy. Na takúto zábavu si musíte vziať vhodnú obuv. Deti do dvanásť rokov sa môžu zúčastniť len určitých kurzov a deti do šestnástich rokov sa môžu zúčastniť len v sprievode dospelých.

TikiParc

TikiParc

Medzi vyhľadávané aktivity patrí aj prieskum ostrova, jeho kryštalických vôd a vulkanických vrcholov, prostredníctvom Jeep Safari, ďalej golf na ihrisku Moorea Green Pearl alebo návšteva dedinky Tiki Village, ktorá vás zoznámi so životom v starej tahitskej dedine. Dozviete sa veľa informácií o miestnom rezbárstve alebo napríklad tahitskom tetovaní a uvidíte veľkolepú polynézsku tanečnej šou.

Tiki Village

Tiki Village

Ubytovanie na ostrove Moorea

Letoviská na ostrove Moorea ponúkajú pestrú paletu ubytovania, využiť môžete bungalovy aj záhradné vily. Vyberať možno z troch, štyroch aj päťhviezdičkových rezortov. Po celom ostrove je k dispozícii aj niekoľko menších hotelov a súkromných penziónov.

Tak napríklad Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa je umiestnený na piesočnatej pláži medzi dvoma ikonickým zátokami ostrova. Toto miesto ponúka perfektné prostredie, kde môžete obdivovať východy aj západy slnka z pohodlia vlastného bungalovu priamo nad vodou. Areál je ľahko prístupný z letiska alebo prístaviska trajektov, cesta trvá desať - pätnásť minút. Priestranné bungalovy rezortu sú buď rozptýlené uprostred exotickej kvetinové záhrady, alebo zavesené nad pokojnou lagúnou. Majú moderný polynézsky dizajn a prinášajú všetok možný komfort luxusného hotela.

Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa

Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa

Na severozápadnej časti ostrova, obklopený kokosovými hájmi a krásnou plážou s bielym pieskom, sa nachádza hotel Hibiscus. Hoci ten je od letiska a trajektového prístavu o niečo ďalej ako ostatné strediská na ostrove, poskytuje aj množstvo výhod, ako je príjemnejšia cena a väčšie súkromie. Izby a bungalovy sa nachádzajú uprostred tropickej záhrady vedľa lagúny. Každý z nich má kuchynský kút, takže je ideálny pre rodiny alebo páry, ktoré hľadajú práve súkromie a nezávislosť. Bungalovy ponúkajú krytú verandu s výhľadom do záhrady alebo na oceán.

Hotel Hibiscus

Hotel Hibiscus

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.