Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kde stráviť dovolenku v decembri?

Aj december môžete stráviť pri mori

Aj december môžete stráviť pri mori

Máme tu prvý zimný mesiac. Pri troche šťastia nám napadne niekoľko centimetrov snehu a niektorí z Vás vyrazia na hory. Patríte ale k tým, ktorí zimu v obľube príliš nemajú a radšej by ste sa vyhrievali niekde na slniečku s drinkom v ruke? Aj v decembri je množstvo možností relaxu pre všetkých.

Kam v decembri za slniečkom?

V zime sa nám veľmi obmedzili možnosti, kam sa vydať za teplom. Ale počuli ste napríklad o Kapverdských ostrovech? V decembri tu je teplota okolo 28 °C, na ohriatie a pobyt pri vode super. Prečo by ste nemohli stráviť predvianočný zhon, či samotné sviatky práve tu na pláži? V tomto období je síce väčšia pravdepodobnosť, že sem tam zafúka vietor, ale je príjemne teplý a určite poteší vyznávačov vodných športov. Ostrovy sú tiež ideálne pre šnorchlovanie či potápanie (predovšetkým Boa Vista), môžete pozorovať korytnačky, žraloky citrónové, murény či langusty. Dovolenku obstaráte v cenovej relácií 850 – 1100 Eur za osobu na týždeň.

Praia de Chaves, Boa Vista

Praia de Chaves, Boa Vista

Decembrový výlet iba na pár dní

Aj v decembri sa organizujú klasické eurovíkendy autobusom, no my sa na ne pozrieme trochu z iného pohľadu a vydáme sa aj za zábavou, nielen za poznávaním. Ešte pred sviatkami, v období keď u nás chodí Mikuláš s čertmi, sa vydajte k našim susedom na pochod trochu iných a desivejších Krampus čertov. Asi najvyhľadávanejším je sprievod v meste Retz, ktorý sa koná tento rok 9.12. Tak si to nenechajte ujsť!

Rakúski Krampusovia

Rakúski Krampusovia

Ak skôr premýsľate o výlete počas sviatkov, skúste prežiť tak trochu iný Silvester. Väčšinou sa jedná o zájazd na 3-4 dni do hlavných meist európskych krajín. Užite si bujaré oslavy v Amsterdame, Paríži, Ríme či vo Viedni, väčšina cestovných kancelárií ponúka aj sekt do páru zadarmo.

Silvester v Paríži

Silvester v Paríži

Dovolenka v decembri na horách

Ski opening (free ski) na začiatku decembra je typické hlavne pre Taliansko a strediská ako Livigno, Val di Fiemme, Aprica a niekoľko ďalších. Platí v predvianočnom období k vybraným ubytovacím kapacitám. Aj keď je nám jasné, že nie je nič zadarmo, ceny v tomto období sú minimálne a strediská nebudú ešte tak plné. Ďalším veľmi obľúbeným termínom pobytu sú vianočné sviatky, tak rýchlo objednávajte, kým je ešte nejaké ubytovacie zariadenie voľné. Užite si perfektne upravené a umelo zasnežované zjazdovky a po celodennom pobyte si dajte na svahu horúcu čokoládu či Aperol Spritz.

Lyžovanie v Taliansku

Lyžovanie v Taliansku

December v exotike

Áno, opäť sa nám ponúkajú iné, vzdialenejšie destinácie, kde je teplo a slniečko zaručené. Ktorú ale zvolíme tentokrát? Čo tak napríklad ázijská Srí Lanka (Cejlón)? Ochutnať miestne čaje alebo zavítať na čajové plantáže, prejsť sa na slonovi, obdivovať buddhistické chrámy alebo iba ležať pri mori. To všetko a omnoho viac zažijete práve tu.

 

Srí Lanka

Srí Lanka

Krajina

Strava

Priemerná cena

Doba cestovania

Srí Lanka

Raňajky

1 000 Eur

sezónne

Dominikánska republika

All inclusive

1 550 Eur

sezónne

Kuba

All inclusive

1 800 Eur

sezónne

Maldivy

All inclusive

1 900 Eur

celoročne

Omán

All inclusive

1 250 Eur

celoročne

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

1 200 Eur

celoročne

Thajsko

Raňajky

1 300 Eur

celoročne

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.