Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kam vyraziť na dovolenku v júli?

Júl je najpopulárnejší mesiac na vycestovanie do zahraničia. Deťom začali letné prázdniny, študenti vysokých škôl majú po skúškach a dospelým prídu vhod sviatky, počas ktorých si nemusia brať dovolenku. Kam je ale najlepšie sa vydať? Ktorá krajina pre Vás bude najvhodnejšou a splní očakávania Vašej vysnívanej dovolenky? Nájdete tu pár tipov, kam sa vypraviť a možno práve Vás zaujmú.

Kam sa vydať v júli autom?

Ak sa tento rok chystáte na dovolenku autom, ponúka sa Vám napríklad Chorvátsko. Je to krajina bohatá na národné parky, malé aj veľké ostrovy, ktoré Vám poskytnú možnosť väčšieho súkromia a ponúknu krásne priezračné more. V roku 2006 bola v Chorvátsku ustanovená prvá chránená prírodná rezervácia delfínov v Stredozemnom mori - okolo ostrovov Cres a Lošinj. Pobrežie Chorvátska je prevažne štrkové. Piesočnaté pláže nájdete napr. V Meduline (pláž Bijeca), v Crikvenici (pláž Crni), v Zadare (pláž Zaton) alebo pri Biograde na Moru (pláž Crvena). V Chorvátsku môžete využiť tri typy ubytovania: súkromné ​​apartmány, ktoré sú najlacnejšie - pri počte 4 osôb sa pohybuje cena od 390 do 600 € (záleží samozrejme na termíne, od náročnosti Vašich požiadaviek, či počte miestností), ďalej sa ponúkajú kempy - jeden mobilhome Vás vyjde cca na 780 €. V neposlednom rade ponúka penzióny či hotely. Chorvátsko v posledných rokoch vcelku zdraželo, za týždeň s all inclusive zaplatíte okolo 550 - 700 € za osobu.

Komiža, ostrov Vis, Chorvatsko

Komiža, ostrov Vis, Chorvatsko

V prípade, že nechcete cestovať príliš ďaleko, bližšie k našim hraniciam sa nachádza Slovinsko. Jeho pobrežie nie je tak dlhé, ale zato prevažne piesočnaté. Poprípade môžete navštíviť jedno z mnohých wellness centier v Alpách. Pobyt pri mori Vás príde na 315 - 390 € v penzióne a v priemere na 430 - 550 € v hoteli s polpenziou.

Národný park Triglav, Julské Alpy, Slovinsko

Národný park Triglav, Julské Alpy, Slovinsko

V júli chceme k moru letieť

Jednou z krajín, ktorej hranicu tvorí more, je Bulharsko. Ak túžite po slnečnej dovolenke a zároveň máte záujem obdivovať krásne historické miesta, či ochutnať vynikajúcu kuchyňu a zažiť miestnu pohostinnosť, nebudete ľutovať, že ste zvolili práve túto krajinu. Výhodou Bulharska je krátka doba letu a pokojná bezpečnostná situácia. Týždenný pobyt so stravou All inclusive Vás vyjde zhruba na 490 - 590 €.

Ak sa chystáte na rodinnú dovolenku a radi by ste mali pri hoteli vyžitie pre deti, vydajte sa do Tuniska či na priľahlý ostrov Djerba. Dovolenky sú cenovo dostupné a prevažná väčšina hotelov má veľké aquaparky a bohaté animačné programy. Týždenný pobyt pre rodinu s malými deťmi zakúpite okolo 1970 - 2360 €.

Exotické dobrodružstvo

Určite sa medzi Vami nájde množstvo dobrodruhov, ktorých už typická dovolenka v našich krajoch omrzela. V júli sa nám okrem iného ponúka napríklad Keňa. Patrí medzi najatraktívnejšie krajiny v Afrike a ponúka mnoho odlišných geografických pásiem - savany, pralesy, piesočné pláže či horský masív Kilimandžáro, ktorý je bezpochyby spolu so Safari najväčšími miestnymi "atrakciami".

Národný park Amboseli v Keni

Národný park Amboseli v Keni

Orientačné ceny ďalších exotických destinácií vám prinášame v prehľadnej tabuľke:

Krajina

Strava

Priemerná cena

Typ destinácie

Bali

Raňajky

1380 €

sezónna

Mauricius

All inclusive

1850 €

sezónna

Keňa

All inclusive

1380 €

sezónna

Kapverdské ostrovy

All inclusive

945 €

celoročná

Maldivy

All inclusive

1970 €

celoročná

Omán

All inclusive

1260 €

celoročná

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

1180 €

celoročná

Thajsko

Raňajky

1300 €

celoročná

Pri exotických destináciách záleží na tom, kedy zájazd kupujete, čím viac sa blíži termín odletu, tým sú ceny vyššie, z dôvodu navyšovania ceny leteniek.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.