Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Jarná dovolenka: Kam cestovať v apríli?

Príroda sa pomaly prebúdza k životu, počasie je stále lepšie a lepšie a vy sa cítite na nové dobrodružstvo? Ak sa pýtate kam cestovať v apríli, ste na správnom mieste. Južná Európa láka na prvé slnečné lúče, na severe prepuká pulzujúci život s kvitnúcimi kvetmi a v horských oblastiach si stále môžete užiť lyžovanie. Apríl ponúka zážitok z dovolenky prispôsobený vašim túžbam, či už hľadáte teplo, dobrodružstvo alebo spoznávanie kultúry. 

Teplé destinácieVíkendový pobytTuristika a šport

Kam za teplými lúčmi

Spojené arabské emiráty 

Teplota vzduchu: 30 °C 

Je vaším snom vycestovať na Blízky východ? Obdivovať spojenie histórie s modernými technológiami v Dubaji či Abu Dhabi? Jarné obdobie je ten správny čas. Dni sú teplé a slnečné, ideálne na objavovanie miest, pláží a púštnej krajiny, ktoré sú charakteristické pre Emiráty. A to nehovoriac o tyrkysových plážach s teplotou vody až 28 stupňov.  

Dovolenka v Emirátoch

Maroko 

Shutterstock

Teplota vzduchu: 24-26 °C 

Aprílové počasie v Maroku poskytuje ideálnu príležitosť prechádzať sa rušnými medinami, ponoriť sa do rôznych kultúr a obdivovať očarujúcu krásu rozmanitého terénu krajiny. Tento mesiac sa považuje za prechodom do turistickej špičky. Ceny za ubytovanie a aktivity majú tiež tendenciu byť priaznivejšie.  

Egypt 

Teplota vzduchu: 28 °C 

Nechcete letieť ďaleko a napriek tomu si užiť horúce slniečko, bezstarostné kúpanie a nadštandard za fantastickú cenu? Egyptské letoviská pri Červenom mori v jarných mesiacoch sľubujú príjemné  teploty okolo 28 °C. Na rozdiel od hlavnej turistickej sezóny zažijete menej ľudí, kratšie fronty, uvoľnenejšiu atmosféru a v pokoji si užijete výlety ako sú pyramídy v Gíze, mesto Luxor či plavba po Níle. Ak budete hľadať mimo Veľkonočných sviatkov môžete očakávať fantastické ceny za prémiové 5 hviezdičkové hotely v priemere okolo 700 € na osobu.  

Egypt na jar

Kuba 

Teplota vzduchu: 29 °C 

Stále viac a viac obľúbená destinácia Kuba plná života, rumu a salsy je v apríli v najlepšej forme. A to aj vďaka príjemným teplotám, skvelým podujatiam, tyrkysovým vodám či priamym letoch z Bratislavy. Zúčastnite sa lekcií salsy, zachyťte momentky klasických áut z 50- tych rokov a absorbujte nekonečnú energiu Kuby.   

Predĺžený víkend v meste

Amsterdam, Holandsko

Teplota vzduchu: 8-12 °C 

Nenechajte si ujsť jar v ikonickom Amsterdame, počas Tulipánové festivalu. Všade, kam sa otočíte, vás privítajú výbuchy žiarivých farieb, od brilantných expozícií v záhradách Keukenhof až po dúhové odtiene tulipánových polí na vidieku.  

Ak výstavy tulipánov nie sú vaša šálka kávy stále môžete spoznávať mesto romantickými prechádzkami, ochutnávaním jedál či návštevou múzea ako je múzem Van Gogha, dom Anny Frankovej či vedecko-technické múzeum NEMO.  

Istanbul, Turecko 

Amsterdam

Amsterdam

Teplota vzduchu: 10-16 °C 

V sviežom aprílovom vzduchu sa Istanbul javí ako ideálna destinácia na spoznávanie novej kultúry. Vstúpte do rušných uličiek Veľkého bazára, trhoviska kde nájdete korenie, zdobené koberce i keramiku , alebo sa vydajte za nadčasovou architektúrou v podobe Hagia Sophia. Nezabudnite pritom ochutnať šťavnatý kebab či obľúbenú baklavu. Počasie je dostatočne príjemné na to, aby ste si užili posedenie vonku a to aj bez davov turistov.  

Lisabon, Portugalsko  

Teplota vzduchu: 21 °C 

Ak uvažujete o krátkom výlete o spoznávaní zákutí mesta, portugalský Lisabon je skvelou možnosťou. Za 3,4 hodiny z Viedne vás privítajú príjemné teploty okolo 21 °C, živé nábrežie s malebnými reštauráciami, dláždené uličky i historické električky.   

Dovolenka v máji: TOP 5 jarných destinácií

Prečítajte si aj:

Dovolenka v máji: TOP 5 jarných destinácií

 

Pre milovníkov športu a prírody

Madeira 

Madeira je rajská záhrada v Atlantiku

Madeira je rajská záhrada v Atlantiku Shutterstock

Teplota vzduchu: 19 °C 

Madeira, ostrov večnej jari je očarujúcim miesto po celý rok. Sopečný raj a podmanivá krása rozkvitá v jarnom období do nádherných farieb. Vydajte sa na túry cez zelené lesy, prejdite chodníkmi na útesoch, zdolávajte drsné sopečné vrcholy alebo pozorujte veľryby.  

Madeira z Bratislavy

Kanárske ostrovy 

Teplota vzduchu: 20 °C 

Prečo si vybrať na návštevu Kanárskych ostrovov práve apríl? Poskytuje jednu z posledných príležitostí, ako si užiť turistiku v príjemne teplých teplotách, kým sa horúčavy nestanú príliš intenzívnymi. Okrem toho ponúkajú nespočetné množstvo outdoorových aktivít vrátane windsurfingu, cyklistiky a potápania. 

Ponorte sa do prírodných divov ostrova, ako sú subtropické lesy prírodného parku Garajonay na La Gomera alebo pobrežná púštna krajina prírodnej rezervácie Dunas de Corralejo na ostrove Fuerteventura. Tenerife, najväčší z Kanárskych ostrovov, sa môže pochváliť rozmanitou krajinou pozdĺž svojich chodníkov, od dramatického sopečného terénu národného parku Teide až po svieže zelené údolia v horách Anaga a Teno. 

Kanárske ostrovy:  Ktorý z nich si vybrať pre vašu dokonalú dovolenku?

Prečítajte si aj:

Kanárske ostrovy: Ktorý z nich si vybrať pre vašu dokonalú dovolenku?

 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.