Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Farebné premeny parku Hitachi vás okúzlia!

Hitachi Seaside Park

Hitachi Seaside Park

Predstavte si ako osviežujúci vetrík pofukáva kvetinami a zeleňou nádherného mestkého parku. Nemusí to byť iba predstava! Čarokrásny Hitachi Seaside Park sa nachádza na japonskom pobreží Tichého oceánu a predstavuje jedinečné prírodné prostredie piesočných dun, lesov, pastvín aj prameňov. S celkovým rozsohom 350 hektárov - pričom 200  hektárov je otvorených pre verejnosť - je tento obrovský park domovom celej rady farebných kvetín a zekená sa počas všetkých štyroch ročných období. Naviac láka na mnoho ďalších atrakcií, vrátane zábavného parku, jazdy na bicykli a BMX, lesného atletického areálu, grilovanie, kaviareň aj reštaurácie.

Množstvo zábavy pre deti aj dospelých

V areále takzvanej zábavnej záhrady (Pleasure Garden) sa nachádza  množstvo vzrušujúcich atrakcií, ktoré vám spríjemnia rodinný pobyt. Patria k nim golfový park, horská dráha, či obľúbené letné detské ihrisko Water Plaza s vodným tunelom a fontánami. Symbolom záhrady je veľkolepé vyhliadkové koleso Giant Ferris Wheel, ponúkajúce dvanásť minútovú jazdu a pôsobivý pohľad z výšky 100 m. Každá kabinka má dostatok priestoru pre šiestich návštevníkov. V záhradnej reštaurácií si môžete vychutnať všeliaké pochúťky.

Giant Ferris Wheel

Giant Ferris Wheel

Nádherné kvetinové záhrady

Krajinu okolo Miharashi no Oka a Miharashi no Sato utvárajú rôzne kvetiny v priebehu štyroch ročných období. Vďaka tomu sa môžete tešiť z mnohých krásnych zážitkov. Ďalšou časťou parku je záhrada Suisen pod borovým lesom, veľkolepá najmä na jar vďaka narcisom a broskvoniam. V kvetinovke záhrade Tamago no Mori vás nadchnú pestrofarebné tulipány.  A konečne ostáva len Hitachi Rose garden, záhrada tvorená tromi oblasťami, ktorej základom sú ruže.

Tulipány v Hitachi Seaside Parku

Tulipány v Hitachi Seaside Parku

Sezónne kvetinové prechádzky

Park ponúka niekoľko osvedčených chodníkov rozdelených podľa ročných období. V každej časti roku sa tak môžete prechádzať krásne rozkvitnutou krajinou. Na jar môžete začať svoju cestu medzi tulipánmi v Tamago no Mori Flower Garden (od polovice, či konca apríla), pokračovať cez Miharashi no Sato s repkovitými kvetmi až k Miharashi no Oka, kde kvitnú milióny modrých kytičiek Nemophila. Vďaka týmto voňavým modrým kvietkom vyzerá park ako more.

Hitachi Seaside Park na jar

Hitachi Seaside Park na jar

V lete sa odporúča zahájiť prechádzku u Miharashi no Sato, kde kvitnú cínie a slnečnice (august). Následuje Miharashi no Oka, kde môžete obdivovať kuželovité rastliny kochia a Kaori no Tani s levanduľami. Jesenná prechádzka zahŕňa oblasť „Around grassland“ s pampovou trávou, Miharashi no Oka s krásne červenými cyprusmi a Miharashi no Sato s pohánkou. Všetky tieto chodníky začínajú pri západnom vchode (West Entrance) a na tom istom mieste aj končia. Neskoré jesenné a zimné chodníky začínajú a končia pri centrálnom vchode (Central Entrance).

Hitachi Seaside Park na jeseň

Hitachi Seaside Park na jeseň

Tu zimnú možno zahájiť návštevou vyhliadkového kolesa Giant Ferris Wheel v Pleasure Garden. Potom sa môžete presunúť do Miharashi no Sato, oblasti krásne ozdobenej zimokvetom včasným (december /január), a do skleníku (Glass House) s tulipánmi, ktorým sa hovorí „ľadové“, pretože ich cibuľky boli schladené, aby v zime rozkvitli.

Praktické informácie k návšteve Hitachi Seaside Parku

Park máva otvorené vždy od 9:30, a to do 17:00 (1.–20. júla, 1. septembra až 31. októbra), 18:00 (21. júla až 31. augusta) nebo do 16:30 (od 1. novembra do konca februára). Vstupné stojí 450 JPY (dospelý), 290 JPY (študenti) a 210 JPY (seniori). Pre deti do šiestich rokov je vstup zdrama. Vezmite však na vedomie, že prístup na niektoré atrakcie v Pleasure Garden je obmedzený výškou aj vekom. Pre malé deti sa odporúča Tamago no Mori, Daisougen Glassland či napríklad brodivý bazén. V parku sú zdarma na vypožičanie detské kočiariky a invalidné vozíky, stačí sa dohodnúť s personálom pri každej vstupnej bráne. vstup s domácimi miláčikmi je možný, musia však byť na vodítku a nemajú prístup do niektorých zariadení. Bližšie informácie obdržíte takisto pri vstupných bránach.

Cyklisti v Hitachi Seaside Parku

Cyklisti v Hitachi Seaside Parku

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.