Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dovolenka bez detí – tipy na hotely iba pre dospelých

Chystáte sa na dovolenkua a chcete si užiť kľud, pohodu a odpočinok bez neustáleho detského kriku a plaču? Nie je problém. Po celom svete je v prevádzke mnoho hotelov, ktoré sú určené výhradne pre dospelých, prípadne majú vyhradené adult only zóny, kam deti nemajú prístup.

Záujem o tieto hotely stúpa hlavne u mladých párov počas medových týždňov a u starších turistov. V adult only (= iba pre dospelých) hoteloch Vás neprekvapia žiadne detské diskotéky, ihriská či animácie. Ubytovať sa tu môžu osoby staršie ako 16 rokov, prípadne až od 18 rokov. V takmer 90% sa jedná o hotelovú kategóriu 4-5 hviezdičiek a tým pádom aj luxusnú dovolenku.

Pozrieme sa do krajín najnavštevovanejších slovenskými turistami:

Hotely iba pre dospelých na Kanárskych ostrovoch

Medzi najvyhľadávanejšie patrí hotel H10 Timanfaya Palace 4* na ostrove Lanzarote (18+). Postavený je v hispánsko-arabskom štýle neďaleko pláže so žltým pieskom. Hotel ponúka vyhrievaný bazén, vonkajšie jacuzzi, chill out a slnečnú terasu či nudistickú terasu.

Na Tenerife, ostrove večnej jari, nájdeme hotel Sensimar Arona Gran 4* (18+). Nachádza sa v subtropickej záhrade, v ktorej sú 3 vyhrievané bazény. Hostia môžu využiť aj slnečné terasy či Soyé Wellness centra.

Dovolená bez detí na Malorke

Najväčší španielsky ostrov sa môže pochváliť hneď niekoľkými hotelmi tohto typu. Ak zavítate do strediska Camp de Mar, môžete sa ubytovať v hoteli H10 Blue Mar 4*(16+). Môžete tu využiť bazén s výhľadom na more, jacuzzi či turecké kúpele.

Adult only hotely v Grécku

Najnavštevovanejším gréckym ostrovom je Kréta a aj tu sa nachádza niekoľko hotelov iba pre dospelých, napr. hotel The Island Kréta 4* (17+) v Kato Gouves. Postavený je v krásnej záhrade pri dlhej piesočnej pláži. Pre hostí sú tu 2 bazény, jacuzzi, SPA centrum, fitness centrum, výhodou sú slnečníky a lehátka na pláži zadarmo.

Často navštevovaným ostrovom je aj Rhodos. Iba pre dospelých je napríklad hotel Kipriotis 3* (16+) priamo v meste Rhodos. V areáli sa nachádza wellness centrum, posilovňa, karaoke. V sezóne je klimatizácia na izbách zadarmo.

Hotely v Turecku, kam deti nesmú

Chystáte sa navštíviť Turecko? V tom prípade môžem doporučiť hotel Sensimar Side Resort 5* (18+). Priamo pri hoteli je promenáda a za ňou široká piesočná pláž s barom. Komplex ponúka večerné programy (kurzy varenia, ochutnávky vín, kino...), fitness, SPA centrum či turecké kúpele.

Hotely iba pre dospelých v Egypte

V prípade, že sa vydáte do Hurghady, môžete sa ubytovať v hoteli Sunrise Holidays Resort 4* či Makadi Spa 5* (oba 18+). V prvom spomínanom hoteli môžete využiť wellness, nočný klub či animačné programy. V hoteli Makadi Spa je luxusné SPA centrum, 6 barov, zadarmo shuttle bus do Hurghady či salón krásy.

Ak sa presunieme do strediska Sharm el Sheikh, ponúka sa nám ubytovanie v luxusnom hoteli Iberotel Palace 5* (18+). Hotel ponúka hosťom termálny bazén, bar na pláži, fitness, wellness či kozmetický salón.

Dovolenka bez detí v Chorvátsku

Nesmieme zabudnúť ani na Slovákmi tak obľúbené Chorvátsko. Na Makarskej riviére leží hotel Sensimar Adriatic Beach Resort 4* (18+). Areál ponúkne wellness centrum, večerné show či tenisové kurty.

Adult only zóny

Prežite dovolenku tak, ako si ju predstavujete. V prípade, že cestujete s deťmi, ale potrebujete na chvíľu "vypnúť", vyberajte hotely, ktoré disponujú zónami iba pre dospelých. Jedná sa o adult only bazény, oddelené priestory v reštaurácií alebo chill out terasy. Takú terasu nájdeme napr. v hoteli Fergus Style Cala Blanca 4* na Malorke.

Na dovolenke predsa záleží na vašom pohodlí, zvoľte si ju preto tak, aby to vyhovovalo predovšetkým vám!

 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.