Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dotované zájazdy pre seniorov

Dovolenka pre seniorov

Dovolenka pre seniorov

Dotované pobyty pre seniorov sa vyznačujú výhodnejšími cenami pre klientov určitej vekovej kategórie, napr. pre starších ako päťdesiat rokov. Veková hranica však môže byť aj 55 alebo 60 rokov, ponukybývajú rôzne a možno ich vužiť aj v prípade, kedy spolucestujúca osoba uvedenú vekovú hranicu nedosiahla. Zmyslom tohto typu pobytu je zaistenie kompletného servisu pre cestujúceho. Ten preto kupuje zájazd vrátane všetkých služieb a bez ďalších doplatkov v mieste pobytu. Výnimku predstavujú fakultatívne výlety alebo služby.

Ak túžite po pokojnej a cenovo prijateľnej dovolenke, skúste dotovaný zájazd pre seniorov do niektorej z nižšie uvedených destinácií. Nájdete medzi nimi často vyhľadávané aj menej obvyklé miesta, ktoré sú však rovnako veľmi zaujímavé.

Severný Cyprus pre seniorov

Cyprus je po Sardínií a Sicílií tretím najväčším ostrovom v Stredozemnom mori a v súčastnosti sa delí na severnú (tureckú) a južnú (grécku) časť. Severný Cyprus má stabilnú klímu s príjemnými teplotami. Môžete sa tak tešiť z krásneho slnečného počasia a prizračného mora. Oblasť je vhodná ako pre aktívnu, tak oddychovú dovolenku. Ponúka rôzne možnosti športového vyžitia, peknú panenskú prírodu aj množstvo historických pamätihodností.

Kyrenia, Severný Cyprus

Kyrenia, Severný Cyprus

Egypt pre seniorov

Pri slove Egypt sa väčšine ľuďom vybavia v prvej rade pyramídy, Veľká sfinga a ďalšie monumentálne pamiatky. Práve tie sú jedným z hlavných dôvodov, prečo je Egypt tak obľúbeným cieľom turistov. Seniori iste ocenia jeho starobylú kultúru a bohatú históriu. Môžu sem ale vyraziť aj za klasickým pobytom pri mori a obdivovať množstvo prírodných krás. Severné brehy omýva Stredozemné more a východné zase Červené, obe možnosti sú skvelou voľbou pre každého, kto má slabosť pre pekné pláže a príjemné kúpanie.

Egypt

Egypt

Grécko pre seniorov

Seniori cestujú do Grécka predovšetkým za nádhernými piesočnými plážami. K najkrajším patrí krétska Elafonissi s čistým tyrkysovým morom. Obľúbené sú taktiež pláže na Rhodose, Navagio na Zakynthose, Paleokastritsa na Korfu a mnohé ďalšie. Pobyt na morskom vzduchu má pozitívny vplyv na rôzne kožné problémy a nadchne aj jedincov trpiacich alergiami či dýchacími problemámi.

Navagio, Zakynthos, Grécko

Navagio, Zakynthos, Grécko

Turecko pre seniorov

Krajina s úchvatnou orientálnou atmosférou sa môže pochváliť nielen zaujímavou kultúrou, atraktívnymi pamiatkami a výbornou kuchyňou. Turecko je dobrá voľba aj vďaka stabilnému počasiu, teplej vode na kúpanie, a keď sme už pri vodných radovánkach, tak aj zásluhou najväčšieho vodného parku Európy. Každého seniora určite poteší návšteva tureckých kúpeľov a tamojšia masáž, vďaka ktorým omladnete o niekoľko rokov.

Kappadokie, Turecko

Kappadokie, Turecko

Čierna Hora pre seniorov

Čierna Hora je zatiaľ ešte málo známa a turistami neopozeraná, pritom má rozhodne čo ponúknuť. Ceny sú tu veľmi priaznivé. Ak teda túžite po lacnej dovolenke v sympatickom prostredí, neváhajte. Čaká na vás pekná príroda, kvalitné pláže (pieskové aj kamienkové) a malebné zátoky. Jedným z hlavných lákadiel je Kotorský záliv (Boka Kotorska), najväčší prírodný záliv na juhu Jadranského mora.

Boka Kotorska, Čierna Hora

Boka Kotorska, Čierna Hora

Senegal pre seniorov

Skvelým miestom pre aktívnu aj oddychovú dovolenku je Senegal. Záleží iba na vás, či budete radšej relaxovať na niektorej z pieskových pláži, alebo vyrazíte za populárnymi turistickými cieľmi, ako je hlavné mesto Dakar, ostrov Gorée s pohnutou minulosťou, vtáčia rezervácia Djoudj, či Národný park Niokolo-Koba s unikátnymi lesmi a savanami.

Rezervácia Bandia, Senegal

Rezervácia Bandia, Senegal

Albánsko pre seniorov

Menej známou, ale príťažlivou krajinou pre seniorov môže byť Albánsko. Opäť ideálny cieľ, ak prahnete po úchvatných plážach stvorených k oddychu a vyhriatom azúrovom mori. Majestátne hory dotvárajú dramatické pozadie. Sklamaní však nebudú ani záujemcovia o kultúru a dejiny. Albánsko má starobylé mestá a mnoho archeologických pamiatok vzbudzujúcich úžas.

Pláž Ksamil, Albánsko

Pláž Ksamil, Albánsko

Kapverdské ostrovy pre seniorov

Kapverdské ostrovy patria k najlacnejším zimným destináciám, sú preto vhodné pre seniorov, ktorí chcú celú zimu stráviť na pláži a užívať si exotiku. Lákajú najmä ostrovy Boa Vista a Sal. Ten prvý sa môže pochváliť najkrajšími plážami súostrovia, zmieňme aspoň 8 km dlhú Santa Monicu. Druhý ostrov, Sal, priťahuje záujem predovšetkým soľnou baňou Pedra de Lume a jazerom s veľkým obsahom soli, ktoré má liečivé účinky na kožu.

Pláž Praia de Chaves, Boa Vista

Pláž Praia de Chaves, Boa Vista

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.