Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Čo nevynechať pri prvej návšteve Moskvy

Čo nevynechať pri prvej návšteve Moskvy

Čo nevynechať pri prvej návšteve Moskvy

Moskva je veľké mesto a ak ste tu prvýkrát, môžete sa cítiť neisto a možno ani nestihnete navštíviť všetko, čo ste si plánovali. Ak však ostanete priamo v centre, trebárs pár krokov od Červeného námestia v hoteli Four Seasons, budete mať okolo seba množstvo veci k videniu. Čo by ste teda mali urobiť počas svojej prvej návštevy Moskvy? Máme tu pre vás šesť inšpirácií:

1. Prehliadnite si Červené námestie v noci

Ak je váš hotel ďaleko od neho, ušetrite si čas a aspoň raz ho navštívte. Ak však ostanete v hoteli iba 75 metrov od neho, získate veľkú výhodu. Budete môcť pozorovať námestie nielen počas dňa, ale aj v noci - so všetkými krásnymi svetlami. Ak si naviac vyberiete k ubytovaniu izbu Grand Premier alebo apartmán (Suite), môžete sa tešiť z malebného výhľadu na námestie kedykoľvek počas dňa.

Červené námestie za súmraku

Červené námestie za súmraku

2. Zájdite si na predstavenie do Veľkého divadla

…alebo si objednajte prehliadku zákulisia. Miestny vrátny ju pre vás rád zariadi. Návšteva Veľkého divadla (Bolshoi Theatre) patrí do programu nejedného moskovského turistu, keďže ide o jedno z najslávnejších divadiel v celom Rusku. Odpovedajú tomu však aj ceny vstupeniek. V prípade operných predstavení a koncertov sú relatívne dostupné. Dobrú vstupenku získate už od 200 do 1000 rubľov. Cena lístkov na baletné predstavenia je porovnateľná s cenami v divadlách západnej Európy.

Veľké divadlo (Bolshoi Theatre)

Veľké divadlo (Bolshoi Theatre)
 

3. Nakúpte v obchodnom dome CUM

Stojí na rohu Petrovky a Divadelného námestia v samom centre Moskvy a je to také malé mesto vo vnútri veľkého. Krásne útulné ulice s množstvom butikov a reštaurácií z neho činia ideálne miesto pre príjemnú prechádzku. Ak chcete preskúmať ďalšie nákupné oblasti, navštívte Tsvetnoy Central Market alebo sa prejdite po slavnej ulici Stoleshnikov Pereulok, kde nájdete značky ako Louis Vuitton, Cartier aj.

Obchodný dom CUM

Obchodný dom CUM

4. Vychutnajte si tradičné ruské kúpele

Tradičné ruské kúpacie rituály môžete vyskúšať v kúpeľoch Amnis Spa, bez toho aby ste opustili Four Seasons Hotel Moscow. Doprajte si si špeciálne ošetrenie prípravkom Natura Siberica zo sibírskych bylín, bobulí a liečebného bahna. Zažite luxusnú masáž a dôkladnú starostlivosť o pleť v najmodernejšom kúpeľnom komplexe. Nájdete tam aj kaderníctvo, nechtové štúdium, fitness centrum a štrnásť kúpeľných miestností.

Vyskúšajte ruské kúpele

Vyskúšajte ruské kúpele

5. Objavte moskovské múzea

Dozviete sa tak viac o slávnej histórii Ruska. Moskovský Kremeľ slúži oi. ako oficiálne sídlo prezidenta Ruskej federácie a je to jeden z najväčších hradných komplexov na svete. Vo vnútri nájdete významné pravoslávne kostoly, napr. chrám Archanjela Michaela s hrobkami ruských panovníkov. Ďalej sa tu nachadzajú význačné paláce, napr. Veľký kremeľský palác a Teremský palác. V niektorých sú vystavené umelecké a historické poklady zhromaždené v priebehu stroročí. Z Kremľu sa stalo múzeum v roku 1961, neskôr bol ako prvý ruský komplex zapísaný na zoznam svetového kultúrneho dedičstva UNESCO (1990). Ďalšie informácie o Rusku nájdete v Štátnom historickom múzeu, ktoré nielen že vyzerá nádherne zvonku, ale taktiež pokrýva tisíc rokov ruskej histórie. Má viac než 4,5 miliónov položiek, ktoré je nutné vidieť!

Chrám Archanjela Michaela

Chrám Archanjela Michaela

6. Ochutnajte obľúbené ruské pokrmy s kvapkou kultúry

Ak hľadáte tradičné miestne jedlo, určite ho nájdete v legendárnej reštaurácií a kaviarni Café Pushkin, ktorá je známa vznešenou ruskou kuchyňou a svojimi interiérmi. Bola otvorená 4. júna 1999, aj keď si mnoho ľudí myslí, že tu bola vždy. V prízemí sa nachádza lekáreň, v medziposchodí a hornom poschodí bola inštalovaná knižnica s viac než tromi tisícmi zväzkov zahŕňajúcimi obdobie od 18. do začiatku 20. storočia. Zákazníci lekárne mohli popíjať čaj, kávu alebo horúcu čokoládu zatiaľ čo čakali na prípravu liekov.

Tradičné ruské pokrmy pripravované moderným spôsobom ponúka reštaurácia Dr. Zhivago. Vďaka elegantnému interiéru, jedinečným miestnym produktom a pekným výhľadom na centrum je to ideálna voľba.

Po dlhom vzrušujúcom dni si môžete oddýchnuť pri dobrom koktejly z ponuky baru Moskovsky Bar, ktorý sa preslávil originálnymi nápojmi zo špeciálnych miestnych surovín.

Ruská kuchyňa v modernom pojatí

Ruská kuchyňa v modernom pojatí

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.